Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 στις 11.00

Πορεία για το Πολυτεχνείο

Συγκέντρωση και Πορεία

Κεντρική πλατείακάλεσμα : Πολίτες ενάντια στο φασισμό

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΘΕΣ

ΝΑ ΑΝΑΖΟΠΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα πριν 39 χρόνια το Πολυτεχνείο έγινε σύμβολο αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στην Χούντα ,το Φασισμό την πλουτοκρατία και την κατοχή. Ένα μεγάλο κομμάτι του λαού την περίοδο εκείνη δεν έσκυψε το κεφάλι και δεν αποδέχτηκε τη μοίρα του. Οργανώθηκε, πάλεψε και συγκρούστηκε με το τότε δικτατορικό καθεστώς, με αποκορύφωμα την εξέγερση του Νοέμβρη του '73 με νεκρούς και τραυματίες .Εκεί κάποιοι έδωσαν το αίμα τους με κεντρικό σύνθημα το ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ .Τα χρόνια πέρασαν και το σύνθημα γίνεται σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ .

Το εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο σε συνεργασία με τους πολιτικούς του εκπροσώπους, επιχειρούν μια λυσσαλέα επίθεση σε δικαιώματα που ο λαός κατέκτησε με τους συνεχείς αγώνες του. Βίαιη φτωχοποίηση, μισθοί πείνας, ανεργία και η γενικότερη αντίληψη ότι μόνο ο δυνατότερος έχει το δικαίωμα να επιβιώνει, αποτελούν τον πυρήνα του νέου κοινωνικού μοντέλου που θέλουν να επιβάλουν. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση, οι βάρβαρες αυτές πολιτικές επικυρώνονται με συνοπτικές διαδικασίες που καταστρατηγούν κάθε είδους συνταγματικές κατοχυρώσεις.

Από τις επαναλαμβανόμενες γενικές απεργίες και συγκρούσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα, μέχρι τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, των εργατών της Χαλυβουργίας και των κατοίκων της Χαλκιδικής, με κανένα τρόπο δεν θα τους επιτρέψουμε, ούτε στον τόπο μας ούτε πουθενά, να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους .Οι κατασταλτικές δυνάμεις της τρικομματικής χούντας μαζί με νεοφασιστικές-ναζιστικές δυνάμεις προσπαθούν να εμποδίσουν το λαϊκό ξεσηκωμό.

Εμπνεόμαστε από το σύμβολο του Πολυτεχνείου, παίρνουμε θάρρος, ενωνόμαστε για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα και τα αυτονόητα, για να κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα της αντίστασης στην κάθε είδους άδικη καταπίεση.

Το Πολυτεχνείο ζει!!

Κάτω ο Φασισμός, κάτω ο Ναζισμός!!

Όλοι/ες στη συγκέντρωση το Σάββατο 17 Νοέμβρη

11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...