Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 στις 18.00

Αντιφασιστική πορεία

Αντιφασιστική Πορεία -Παρασκευή 23 Νόεμβρη 2012 -ώρα :18:00 -Πλ.Λιονταριών Ηράκλειο Κρήτης

Να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε την αλήθεια και τη πραγματικότητα. Να παλέψουμε για το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Να μην αφήσουμε τους νεοναζί να μας οδηγήσουν στον αφανισμό μας ή την υποδούλωση μας. Η ελευθερία και οι αξίες της να γίνουν η φυσική επιλογή όλων έναντι του μίσους, του ρατσισμού, της υποταγής και του φόβου. Να ξεριζώσουμε τις φωλιές των ερπετών του φασισμού, να μην τους αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης να πατάνε επάνω.

Η αντίθεση μας αυτή δεν είναι »συμμορίτικη». Δεν πρόκειται απλά για »σύγκρουση 2 άκρων». Αλλά για σύγκρουση 2 ολόκληρων κόσμων:

Του κόσμου του ολοκληρωτισμού, του μιλιταρισμού, της ομοιομορφίας, του μίσους, της επιβολής στους αδύναμους και της υποταγής στους ισχυρούς, του σκοταδιού.

Και του κόσμου της ισότητας, της αλληλεγγύης, της αυτοδιαχείρισης, της αυτοκυβέρνησης, της ατομικής και κοινωνικής απελευθέρωσης, όλου αυτού που αγαπά την ελευθερία.

Αυτή η σύγκρουση αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Ο φασισμός δεν είναι κάτι που εκδηλώνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Προετοιμάζει τις συνειδήσεις με μεθοδικό τρόπο. Δεν έρχεται από το μέλλον. Είναι εδώ στην πόρτα μας και τρέφεται από την κρίση, αλλά πατά πάνω στην αδιαφορία όλων μας. Η σιωπή είναι συνενοχή. Εξάλλου:

«Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος με το φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος, είναι αυτοί που κατά καιρούς του πρόσφεραν ειρήνη».

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...