Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 στις 21.00

Ποινικός εγκλοισμός: διακιώματα & κίνημα ενάντια στις φυλακές

Μέχρι να είμαστε όλοι ελεύθεροι…

ΠΕΜΠΤΗ 22/11 ΣΤΙΣ 21:00 ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΒΟΛΗ

ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ-ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ PRESOS DE LA DEMOCRACIA (ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/11 21:00 ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

ΠΕΜΠΤΗ 29/11 21:00 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

CEASAR MUST DIE (O ΚΑΙΣΑΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ) [2012]

PAOLO & VITTORIO TAVIANI

Οι Κύκλοι Αυτομόρφωσης είναι κάτι που ξεκινήσαμε από πέρσι με σκοπό τη δική μας επιμόρφωση για διάφορα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν και μας επηρεάζουν.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο έγιναν βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές, ομιλίες, για τους αγώνες ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, για τη ΒΙΟΜΕ, το φασισμό στο παρελθόν και στο παρόν, για το μεταναστευτικό και για πολλά άλλα.

Ο καινούργιος κύκλος που ξεκινάει στοχεύει να καταδείξει τον τρόπο που το εκάστοτε πολιτικο-οικονομικό σύστημα χρησιμοποιεί την καταστολή και την έννοια του "σωφρονισμού" για να πειθαρχήσει τις μάζες και να περιθωριοποιήσει τα λεγόμενα παραβατικά στοιχεία.

Από το υλικό που συλλέξαμε προκύπτει πώς η φυλάκιση χρησιμοποιείται κυρίως ως αποκλεισμός από το κοινωνικό σώμα αυτών που επιμένουν να μην υποτάσσονται στις αξίες του καπιταλιστικού συστήματος και φόβητρο, μέσω της τιμωρίας.

Επιπλέον θέλαμε να αναδείξουμε τα αποτελέσματα της στέρησης της ατομικής ελευθερίας, τις διαστάσεις που αυτή έχει στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου και να πληροφορηθούμε για τις κινητοποιήσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό στα σωφρονιστικά ιδρύματα, τόσο από πολιτικούς όσο και από ποινικούς κρατουμένους, διεκδικώντας τα αυτονόητα και συμβάλλοντας και αυτοί με τις δυνάμεις τους στις προσπάθειες αποδόμησης αυτού του συστήματος.

Τέλος μέσα από αυτό τον κύκλο θα προσπαθήσουμε να καταρρίψουμε κάποιους μύθους σχετικά με το ρόλο της φυλακής η οποία λανθασμένα παρουσιάζεται ως χώρος αναμόρφωσης εγκληματιών, ενώ αντίθετα είναι ο θεσμός που διδάσκει στους φυλακισμένους το έγκλημα, που διαχωρίζει και διασπά το κοινωνικό σύνολο, που χρησιμοποιείται ως ανασταλτικός παράγοντας στην ανάπτυξη δικτύων και αγώνων ενάντια στο κράτος και ως τόπος εναπόθεσης αυτών που περισσεύουν.

πηγή : http://anarxikoikavalas.squat.gr/2012/11/21/%...