τι; : προβολή θεματική : φύλο

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 19.00

Προβολή της Ταινίας Θετικές Ιστορίες


Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS, η Good As You(th) σας καλεί να δούμε μαζί έξι "Θετικές Ιστορίες" που η κάθε μια τους θα μπορούσε να είναι η δικιά μας ιστορία. Την ταινία σκηνοθετούν οι Δημήτρης Παπαθανάσης, Χάρης Σταθόπουλος, Δημήτρης Αντζους, Θανάσης Τότσικας και Δημήτρης Μπαβέλλας.

Οι κεντρικοί άξονες των έξι ιστοριών καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα των δράσεων και αντιδράσεων που προκύπτουν όταν στη ζωή ενός ανθρώπου εισβάλλει το AIDS: τον παραλογισμό που
οδηγεί τη σχέση ενός ζευγαριού η είδηση ότι ο ένας από τους δύο είναι οροθετικός, την συνειδητοποίηση ενός οροθετικού πως ο ιός δεν ήταν κάτι που αφορούσε μόνο «κάποιους άλλους», την επιπολαιότητα των νέων που ενώ γνωρίζουν ότι πρέπει να «προφυλαχτούν» συνεχίζουν να ενεργούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα, την αιώνια προβληματική αν βρισκόμαστε απέναντι σε έναν «εφιάλτη» ή αν ο «εφιάλτης» του AIDS είναι τελικά δημιούργημα μιας κοινωνίας που συνεχίζει να κλείνει τα μάτια απέναντι στη σωστή ενημέρωση.

Οι Θετικές Ιστορίες αντιμετωπίζουν το θέμα «AIDS» από μια άλλη, όχι τόσο προφανή πλευρά που δεν έχει σχέση με τον συνήθη μελοδραματισμό που εμπεριέχουν οι ιστορίες κινηματογραφικών οροθετικών ηρώων και που με εξαίρεση μια και μόνη ιστορία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι λεσβιών, αφορούν ετεροφυλόφιλους ήρωες και ετερόφυλα ζευγάρια.

Οι οροθετικοί άνθρωποι δεν είναι οι επικίνδυνοι, βρώμικοι, αμαρτωλοί άνθρωποι που προβάλλουν τα media και το κράτος. Ένα κράτος που την ίδια στιγμή που εγκληματεί με την αδιαφορία του, βαφτίζει εγκληματία τον άνθρωπο που νοσεί. Τον συλλαμβάνει, δημοσιοποιεί τα προσωπικά του στοιχεία, στιγματίζει τον ίδιο και την ασθένειά του, στο όνομα μιας φαντασιακής εθνικής ασφάλειας, καλύπτοντας έτσι τις παθογένειές του.

Οροθετικός είναι ο Έλληνας νομοταγής οικογενειάρχης, οι μετανάστριες ιερόδουλες και οι τρανς γυναίκες που συνέλαβαν οι αρχές. Οι συνάδελφοί σου στη δουλειά, ο συμφοιτητής σου. Είμαι εγώ κι εσύ.

ακριβής τοποθεσία : Αμφιθέατρο Δ' Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ

Διοργάνωση: Good As You(th), ενάντια στην ομοφοβία και το ρατσισμό

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...