Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 στις 19.00

Εκδήλωση: Ενάντια στις ρατσιστικές επιτροπές κατοίκων

"Κάθε ρατσιστική επιτροπή κατοίκων είναι ταυτόχρονα και μια ιστορική διαδικασία. Και σαν τέτοια διέρχεται από στάδια ανάπτυξης. Μπορεί λοιπόν, σε ορισμένες στιγμές της ιστορικής της διαδρομής να είναι πολύ περισσότερο ευάλωτη απ' ότι τις στιγμές της μεγάλης δόξας.

Θα πρέπει να αντιληφθούμε την ιστορικότητα των ρατσιστικών επιτροπών κατοίκων, τη βαρβαρότητα του υποκειμένου που τις απαρτίζει, τη φύση τους ως σταδιακού προσανατολισμού υλικών συμφερόντων, τη χρήση τους ως κρατικού εργαλείου. Και τελικά να εντοπίσουμε τα αδύνατα σημεία που κρύβονται πίσω από εκθαμβωτικές στιγμές καθαρού φασισμού.

Θα πρέπει να κοιτάξουμε τον εχθρό κατάματα, θα πρέπει να τον καταλάβουμε για να τον πολεμήσουμε. Γιατί πέρα από την κατανόηση και τον πόλεμο υπάρχει μόνο η έκπληξη και η αίσθηση του ανίσχυρου. Που παραμένουν τόσο ανώφελες και βλαβερές όσο θα ήταν και επτά δεκαετίες πριν."

Η Συνέλευση της Κατάληψης Rosa Nera προσκαλεί τους αγωνιζόμενους ανθρώπους και τα κινήματα της πόλης σε μια συζήτηση με την Αντιφασιστική Συνέλευση των Autonome Antifa.

Η εκδήλωση αφορά την εμπειρία της συλλογικής δράσης των Autonome Antifa ενάντια στις ρατσιστικές επιτροπές που επιχειρούν να στήσουν οι φασίστες, οι μαφίες και το ελληνικό κράτος στις πολυεθνικές γειτονιές της Αθήνας (και όχι μόνο).

Θα υπάρξει εισήγηση, προβολή ενημερωτικού βίντεο και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με κατεύθυνση την ενημέρωση και το διάλογο γύρω από την μάχη ενάντια στο φασισμό, μια μάχη που βρίσκεται στην καρδιά των ταξικών και κοινωνικών μας αγώνων.

Αυτό το Σάββατο, στις 8 Δεκέμβρη και ώρα 19: 30 στην κατάληψη Rosa Nera.

πηγή : http://rosanera.squat.gr/2012/12/02/%ce%b5%ce...