τι; : πορεία θεματική : παιδεία

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 12.30

Διαδήλωση ενάντια στις συμπτύξεις

Διοργάνωση: ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗN KATAΡΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ

1) ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Δευτέρα 3/12 12:30 στην Πλ. Κοραή και ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (για την επιτυχία της συγκέντρωσης το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ κηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας).

Διεκδικούμε:

 να μην καταργηθεί-συγχωνευθεί κανένα τμήμα ή σχολείο - έως 20 μαθητές ανά τμήμα

 να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά με προσλήψεις εκπαιδευτικών - αύξηση των δαπανών για την παιδεία

Οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις υποχρέωσαν τη Διοίκηση (Περιφέρεια -Διεύθυνση Δ/θμιας) να εγκαταλείψει τα αρχικά της σχέδια για 100 συμπτύξεις και ,σύμφωνα με τα όσα έχει πει ως τώρα στους φορείς η Διευθύντρια Δ/θμιας, να περιορίσει τα σχέδιά της σε 7 τμήματα στα Γυμνάσια και 4 στα ΓΕΛ.

Οι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, που εντάσσονται στο πλαίσιο της αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης και της Ε.Ε., πλήττουν το δημόσιο σχολείο, τα εκπαιδευτικά-μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Σε μία περίοδο που η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική οδηγεί την εργατική οικογένεια στην ανεργία και στην οικονομική εξαθλίωση, οι συγχωνεύσεις προσθέτουν νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση. Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό που οφείλει η πολιτεία να το παρέχει σε όλους πλήρως, ισότιμα και δωρεάν.

Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, που αντί να προχωρήσει σε νέους διορισμούς, επιχειρεί δήθεν να εξοικονομήσει εκπαιδευτικό προσωπικό με συγχωνεύσεις τμημάτων (και σχολείων στη συνέχεια), και τονίζουμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ υπερασπίζεται την παιδαγωγικά τεκμηριωμένη θέση του έως 20 μαθητές ανά τμήμα, θέση που γίνεται επιτακτική ανάγκη σήμερα, που στους μαθητές μας επιδρούν ποικιλότροπα τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια.

Η σύμπτυξη τμημάτων και η συγχώνευση σχολείων αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, μαθητές και εργαζόμενους. Γι' αυτό καλούμε:

1) ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/12 ΣΤΗ ΠΛ. ΚΟΡΑΗ στις 12:30μ.μ.

2) Επίσης την ΤΕΤΑΡΤΗ 5-12-12 συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ στο Υπουργείο Παιδείας στις 12.30 μ.μ. , για την οποία έχει προκηρύξει την ίδια μέρα τρίωρη στάση (11π.μ.-2μ.μ. και 2-5.μ.μ.)

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...