Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 21.00

Εκδήλωση: για το ελεύθερο λογισμικό

Κύκλος Αυτομόρφωσης

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Κ.

Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Ο καπιταλισμός πάνω από όλα είναι κοινωνικές σχέσεις• κοινωνικές σχέσεις που εναντιώνονται σε καθετί ανθρώπινο, που προάγουν τον ανταγωνισμό και εμπορευματοποιούν κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής. Οι σχέσεις αυτές διαποτίζουν όλο μας το είναι και κάνουν την ανατροπή και τον επαναπροσδιορισμό τους φαινομενικά αδύνατα.

Αν αντιληφθούμε, λοιπόν, το γεγονός ότι οι κοινωνικές μας σχέσεις είναι αυτές πάνω στις οποίες είναι χτισμένο το καπιταλιστικό οικοδόμημα, τότε η ανατροπή τους είναι καθαρά δικό μας ζήτημα. Είναι στη διακριτική μας ευχέρεια να ξαναχτίσουμε τις κοινωνικές μας σχέσεις βάσει των συλλογικών μας αναγκών και να κάνουμε τον ατομικισμό παρελθόν.

Το κίνημα του ελεύθερου λογισμικού (Free Software Movement) κάνει στην πράξη ακριβώς αυτό. Ακολουθεί έναν τρόπο πέραν του καπιταλιστικού και ενάντιά του, για την παραγωγή του κοινωνικού πλούτου βάσει των συλλογικών αναγκών της κοινότητας που τον παράγει. Κάθε πρότζεκτ ελεύθερου λογισμικού είναι κάτι πολύ περισσότερο από κώδικας• είναι η ζωντανή κοινότητα που εξελίσσει τον κώδικα και ταυτόχρονα εξελίσσεται και η ίδια μέσα από τις διαφορετικές αυτές κοινωνικές σχέσεις που ενώνουν, αντί να διαχωρίζουν.

13/12 (21:00) ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΒΟΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

GNU/LINUX - ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΞΕΛΙΞΗ Κ. ΑΞΙΑ ΧΡΗΣΗΣ

20/12 (21:00) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ (WORKSHOP)

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Κ. ΧΡΗΣΗ GNU/LINUX

πηγή : http://anarxikoikavalas.squat.gr/2012/12/10/%...