Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 στις 18.30

Βιβλιοπαρουσίαση και κατασκευή γαντόκουκλας

Το Σάββατο 15/12 στις 18.30 το Ταξίδι Χωρίς Χάρτη πρόκειται να γεμίσει με ορισμένες μυστήριες υπάρξεις... Οι ήρωες του βιβλίου "Το πολύτιμο πεπόνι και η μεγάλη μουσταρδί καταιγίδα" θα αυτο-παρουσιάσουν τη νέα αυτή έκδοση του Τ.Χ.Χ., που -για όσους δεν το' μαθαν ακόμη- είναι ένα κείμενο για κουκλοθέατρο. Θα ακολουθήσει εργαστήρι κατασκευής γαντόκουκλας με απλά - ανακυκλώσιμα υλικά.

Πιο αναλυτικά:

«Το πολύτιμο πεπόνι και η μεγάλη μουσταρδί καταιγίδα»

Πρόκειται για ένα καινούργιο βιβλιαράκι από το Ταξίδι Χωρίς Χάρτη, μια συλλογική δουλειά. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στη παράσταση κουκλοθεάτρου που είχαμε παίξει το 2010 (εδώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση και να δείτε το τότε τρέιλερ της παράστασης). Ελάτε να προμηθευτείτε το βιβλίο μίας τρελής ιστορίας που περιέχει και τις οδηγίες για το πώς να φτιάξετε γαντόκουκλες με πολύ απλά υλικά και μηδενικό κόστος!

Περίληψη του βιβλίου: «Ταξιδέψτε σε μέρη μαγικά όπου οι υπήκοοι διατάζουν βασιλιάδες, οι κεφτέδες πετούν και οι πευκοβελόνες τραγουδούν! Ένας τάρανδος στις υπηρεσίες του Αγίου Βασίλη απολύεται λόγω κρίσης και ένα πεπόνι γίνεται μήλον της Έριδος που διεκδικούν οι κάτοικοι της Φελλούπολης και οι κάτοικοι του «Κάτω Κόσμου».

Ένα πεπόνι μας οδηγεί

σε μια εντελώς παράλογη ιστορία

Όμως τι αξία έχει η λογική

μπροστά στη φαντασία;»

Κατασκευή γαντόκουκλας με ανακυκλώσιμα υλικά

Μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να φτιάξουν τις δικές τους κούκλες κουκλοθεάτρου και όλες αυτές να ζωντανέψουν αυτό το χειμωνιάτικο απόγευμα του Σαββάτου. Οι κούκλες θα φτιαχτούν με απλά υλικά που έχει ο καθένας σπίτι του. Μπορείτε να φέρετε κι εσείς, αν θέλετε, πανιά, χαρτοταινίες και παλιές εφημερίδες που δεν τα χρειάζεστε.

πηγή : http://taxidixwrisxarti.blogspot.com/2012/12/...