Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δικαστήριο Λάρισας

Στις 21/2/2010 η εθνικιστική - φασιστική ομάδα του Πατριωτικού συνδέσμου διοργανώνει συγκέντρωση στην πλ ΑΓ. Βελισαρίου με μια προκλητική-τρομοκρατική ανακοίνωση που αναφέρει εκτός των άλλων «..Προσοχή λοιπόν, γιατί έχει αρκετό κρύο για να πέσει κανείς στο συντριβάνι της πλατείας κατά λάθος ή να σκοντάψει στα σκαλιά… Προσέξτε, γιατί πολύ απλά η ιστορία επαναλαμβάνεται …η πορεία της γενναίας φάλαγγας των Λαρισαίων μελανοχιτώνων θα κάνει τους αστούς προοδευτικούς να κρυφτούν στα σπίτια τους (15/2/10)»

Η αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας και αντιφασίστες καλούν σε δράση αντιπληροφόρησης στην πλ. Ταχυδρομείου. Δυνάμεις των ΜΑΤ επιτίθενται σ' αυτή την συγκέντρωση καταπατούν το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ άνδρες της ασφάλειας απαγάγουν κυριολεκτικά, δυο φοιτήτριες μέσα από μια καφετέρια μπροστά στα έκπληκτα μάτια της μητέρας της μίας, ξυλοκοπούν στην πλατεία ένα νέο που έβγαζε φωτογραφίες που μπορούσαν να τους εκθέσουν και όλα αυτά για να αφήσουν ανενόχλητους τους φασίστες του Πατριωτικού συνδέσμου να πορευτούν στην πόλη. Στην ασφάλεια και ενώ οι κοπέλες αρχικά κρατούνται ως προσαχθείσες, καταφθάνει μέλος της Νομ. Επιτροπής του ΛΑΟΣ τις μηνύει για τον ξυλοδαρμό του και η υπόθεση οδηγείται στα δικαστήρια. Σήμερα κι ενώ η ανυπόστατη μήνυση έχει προ πολλού αποσυρθεί, οι δικαστικές αρχές διώκουν αυτεπάγγελτα τις δύο κοπέλες όχι βέβαια γιατί κόπτονται για την απονομή δικαιοσύνης αλλά γιατί δεν συγχωρούν τις πολιτικές επιλογές τους.

Δυο χρόνια μετά, πολλά έχουν αλλάξει. Οι φασίστες ποζάρουν στη βουλή και μαχαιρώνουν στους δρόμους. Όμως δεν ήρθαν μόνοι τους, κάποιοι έστρωναν συστηματικά το δρόμο εδώ και καιρό προωθώντας τον εκφασισμό της δημόσιας ζωής και την τρομοκρατία.

Τρομοκρατία που στρέφεται πρώτα απ΄ όλα ενάντια στη νέα γενιά γιατί τόλμησε να εξεγερθεί και να αμφισβητήσει το σύστημα τους.

Τρομοκρατία απέναντι στους εργαζόμενους για να αποδεχτούν τη σφοδρή επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων τους, δημιουργώντας εχθρούς - φαντάσματα, τους μετανάστες, τη νεολαία με τα μαύρα ρούχα, το διπλανό τους που μπορεί σήμερα να έχει δουλειά ή να παίρνει λίγα ευρώ παραπάνω.

Ο εκφασισμός της πολιτικής ζωής με τη δημιουργία «εσωτερικού εχθρού» και νέων «ιδιωνύμων» που επιχειρεί το ενιαίο μέτωπο της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας με τη συνδρομή των κατασταλτικών μηχανισμών και των φασιστών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την άλωση των δικαιωμάτων μας και την επιβολή του νέου εργασιακού μεσαίωνα.

Αυτοί που ουρλιάζουν σήμερα για τη «διάλυση του κράτους», την «τρομοκρατία των αντιεξουσιαστών», τους «βάρβαρους και άπλυτους πρόσφυγες» και την «ασφάλεια των πολιτών» είναι οι ίδιοι που λεηλατούν τις ζωές μας, ενισχύουν την εργοδοτική ασυδοσία χρησιμοποιώντας την κρατική καταστολή και τη φασιστική - παρακρατική τρομοκρατία.

Αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, την ακρίβεια, την ανεργία, το δουλεμπόριο εργαζομένων, τις αυτοκτονίες - δολοφονίες απεγνωσμένων ανθρώπων, είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/12 ΣΤΙΣ 9.00πμ Μέτωπο ενάντια στο φασισμό

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...