Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 στις 10.00 πμ

Ανταλλακτικό – χαριστικό παζάρι

pazari 18 ano

Ο αγώνας για απεξάρτηση από τις ουσίες, και για επανένταξη στο κοινωνικό σύνολο είναι μια τιτάνια, προσπάθεια που μόνο σεβασμό και αλληλεγγύη πρέπει να προκαλεί.

Στις συνθήκες της "κρίσης των αφεντικών", οι "αδύναμοι', και οι "διαφορετικοί" περισεύουν. Πρέπει να πολτοποιηθούν, να εξαφανιστούν. Τα όποια "ψίχουλα" κρατικής πρόνοιας - στην προ μνημονίων εποχή - καταργούνται για να δωθούν "βορά" στις τράπεζες.

Η ανεργία, η περιστασιακή "μαύρη" και σε απάνθρωπες συνθήκες εργασία, τα χρέη που δημιούργησαν τα δάνεια σε χιλιάδες νοικοκυριά, κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Όλα αυτά εντείνουν την μοναξιά, την έλλειψη οράματος, και φιλοδοξούν να στρέψουν όλο και πιο πολλούς στην αναζήτηση "τεχνητών παραδείσων", ή εύκολου και γρήγορου κέρδους μέσω των εξαρτησιογόνων ουσιών.

Έμποροι και κυκλώματα, δεν μπορούν να ειδωθούν παρά σαν ένας ακόμη κατασταλτικός μηχανισμός του κεφαλαίου για τους "από κάτω".

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, ο αγώνας για απεξάρτηση και επανένταξη, δεν μπορεί παρά να είναι μέρος του συνολικού αγώνα του κόσμου της εργασίας για αξιοπρέπεια και κοινωνική απελευθέρωση.

Σαν μια ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης το σωματείο μας χαιρετίζει το ανταλλακτικό - χαριστικό παζάρι που διοργανώνει το "18άνω", και σαν ελάχιστη συμβολή στέλνουμε κάποια βιβλία, αλλά και συμμετέχουμε με την φυσική μας παρουσία.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ 18ΑΝΩ.

ΖΩΗ ΜΕ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΕΣ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

ΣΥΒΧΑ.

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2012/12/20/%c...