Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 στις 21.00

Θεατρική Παράσταση: οι περιπέτειες ενος σκούφου

από τους Μηχανικούς του Φθηνού Μελοδράματος

Η ΒΙΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ

Την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στη Βίλλα Αμαλίας μετά από από ανώνυμη καταγγελία του Αντώνη Σαμαρά. Πρόσχημα της αστυνομικής επιχείρησης ήταν η κατοχή και διακίνηση όπλων και ναρκωτικών . Μετά την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών οργάνων, όντως βρέθηκε η γιγαντιαία ποσότητα των 250 μλ πετρελαίου θέρμανσης ( το οποίο και θα χρησιμοποιείτο για τη κατασκευή 1600 μολότωφ ) καθώς και ένα τσιγάρο μερακλίδικο.

Μετά από πενθήμερη κράτηση οι οκτώ σύντροφοι και συντρόφισσες που συνελήφθησαν μέσα στη villa αφέθηκαν ελεύθεροι οι πέντε από αυτούς με περιοριστικούς όρους .

Παράλληλα με την εισβολή της αστυνομίας και τις κρατήσεις, τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης εξαπέλυσαν έναν οχετό χυδαιότητας με χαρακτηρισμούς όπως βίλλα ανομίας και βίλλα μολότωφ.

Η πραγματικότητα όμως για όλους εμάς που βρεθήκαμε μέσα στο μεγάλο σπίτι στα 23 χρόνια της κατάληψης ( και είμαστε πάρα πολλοί ) είναι ότι η βίλλα δεν είναι ένα παρασκευαστήριο μολότωφ, αλλά ένας ελεύθερος κοινωνικός χώρος . Ένας χώρος που έχει στεγάσει και στεγάζει μουσικά συγκροτήματα, θεατρικές και κινηματογραφικές ομάδες, μαθήματα αυτομόρφωσης, βιβλιοπαρουσιάσεις, ποιητικές βραδιές, παιδικό στέκι, τυπογραφείο και πολλά αλλά που είναι δύσκολο να τα θυμηθείς όλα . Ακόμα χειρότερο όμως για κρατικούς και παρακρατικούς τραμπούκους, είναι προμαχώνας αντίστασης στη φασιστική χλαπαταγή που έχει ξεχυθεί μέσα στη πόλη.

Αυτό που έγινε ξεκάθαρο είναι ότι δυνητικά όλοι είμαστε ύποπτοι, όσοι στο μπαλκόνι τους έχουν άδεια μπουκάλια μπύρας, όσοι στο ντουλάπι τους έχουν ml εύφλεκτων υλών και ακόμα χειρότερα όσοι μέσα στο μυαλό τους έχουν παράξενες ιδέες για μια ελεύθερη κοινωνία.

Αυτό που διώκεται δεν είναι απλά ένας κατειλημμένος χώρος ή και όλοι οι χώροι ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών, αλλά και η ίδια η ιδέα της ελευθερίας αυτής καθ' αυτής.

Αυτό που μας αναλογεί σε μια κοινωνία που εκφασίζεται, μέσα σε μια πραγματικότητα που μέρα με τη μέρα γίνεται πιο σκοτεινή, είναι να αντιληφθούμε ότι ο αγώνας της βίλλας είναι δικός μας αγώνας, ότι αν δεν αντισταθούμε υπέρ των χώρων συλλογικής ελευθερίας, οι επόμενοι που θα βρεθούμε υπό δίωξη θα είναι ο καθένας και η κάθε μία από μας.

Μέσα στη βίλλα βρεθήκαμε και εμείς. Εκεί βρεθήκαμε, εκεί συζητήσαμε, εκεί δημιουργήσαμε και με τη βοήθεια κάποιων που τώρα διώκονται γυρίσαμε κάποιες από τις ταινίες μας, είμαστε και θα είμαστε ένα κομμάτι της βίλλας, στηρίξαμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε το μεγάλο σπίτι όπως μας στήριξε και αυτό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ

επικοινωνία : http://syvatekt.blogspot.gr/

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...