Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 στις 12.00

23 καλέσματα : 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23

Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους

Διοργάνωση: καταλήψεις, στέκια, αυτοοργανωμένοι χώροι, συλλογικότητες, συντρόφισσες, σύντροφοι

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΟΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ,

ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

είναι κομμάτι των κοινωνικών-ταξικών αγώνων και κύτταρα ενός άλλου κόσμου, ελευθερίας, ισότητας, αυτοοργάνωσης, αλληλοβοήθειας, αξιοπρέπειας, συντροφικότητας, δημιουργικότητας, κοινοκτημοσύνης

"…Αυτοί είμαστε. Εμείς και οι χιλιάδες διαδηλωτές, αγωνιστές, καταληψίες, απεργοί, μαχητές των δρόμων. Είμαστε οι άστεγοι και οι ανέστιοι, οι πανκς και οι αλήτες, οι χορτοφάγοι και οι φεμινίστριες, οι ξενύχτηδες και οι εργάτες, οι πένητες και οι αδικημένοι, τα θύματα του ρατσισμού και οι εκδικητές του άδικου…"

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

στην κατάληψη Villa Amalias που δέχτηκε αστυνομική εισβολή στις 20/12/12, με 8 συντρόφισσες και συντρόφους να διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, τις αστυνομικές δυνάμεις να παραμένουν έξω από το κτίριο και τον Δήμο Αθηναίων να δρομολογεί διαδικασίες κατάσχεσης, ανάμεσα στα υπόλοιπα (υποδομές υπολογιστών, στούντιο και συναυλιών) και του εξοπλισμού της τυπογραφικής κολεκτίβας Rotta

στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Xanadu στην Ξάνθη που δέχτηκε φασιστική-παρακρατική εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα της 22/12/12

στον αυτοοργανωμένο ραδιοσταθμό "98fm - Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης" που κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του, στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της ΑΣΟΕΕ που δέχτηκε αστυνομική εισβολή όπως και τα υπόλοιπα πολιτικά στέκια της σχολής, στους 16 μετανάστες μικροπωλητές που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση «πάταξης» άλλης μιας «εστίας ανομίας» στις 28/12/12

Σάββατο 12 Γενάρη, 12.00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΜΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΟΡΘΩΝΕΤΑΙ

καταλήψεις, στέκια, αυτοοργανωμένοι χώροι, συλλογικότητες, συντρόφισσες, σύντροφοι

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


Κείμενο μέσα από την ανακατειλημμένη Villa Amalias

Σήμερα 9/1/2013 ανακαταλάβαμε τη Villa Amalias δίνοντας τέλος στο καθεστώς ανομίας στο οποίο βρισκόταν από τις 20/12/2012.

Η Villa Amalias βρίσκεται και πάλι στα χέρια του κόσμου της αντίστασης. Δίπλα στους εργάτες, τους ανέργους, τους αστέγους, ντόπιους και μετανάστες, τους αγωνιστές.

Σταθερό ανάχωμα απέναντι σε ένα καθεστώς μόνιμης έκτακτης ανάγκης που στόχο του έχει να επιβάλλει το σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Στον καιρό του μνημονιακού κανιβαλισμού με συνέπεια-συνέχεια και πείσμα παίρνουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

Αλληλεγγύη στον 98FM, στο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ και σε όλες τις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/1/2013, 12:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

πηγή : http://villa-amalias.blogspot.com/2013/01/vil...


Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους Σάββατο 12/1...

... και ενημερωτική συζήτηση την Παρασκεύη 11/1, στις 8.00μμ, στο Ρεσάλτο:

Προβολή των βίντεο: "1600 μπουκάλια" byΕΛ.ΑΣ. SS films / "Πώς το καταλάβαμε", για την ιστορία των καταλήψεων / "Τυπογραφική Κολεκτίβα Rotta".

Ενημέρωση-συζήτηση σχετικά με τις αστυνομικές εισβολές σε Villa Amalias και ΑΣΟΕΕ (το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι και το αυτοοργανωμένο ραδιόφωνο 98fm), τον παρακρατικό εμπρησμό του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού Xanadu στην Ξάνθη, την πορεία αλληλεγγύης το πρωί του Σαββάτου 12/1στην Αθήνα.

πηγή : http://anarxiko-resalto.blogspot.com/2013/01/...


πηγή : http://votanikoskipos.blogspot.com/2013/01/blog-post_9.html


Ανακοίνωση της εργατικής εφημερίδας Δράση, για την καταστολή των καταλήψεων

ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Η προσπάθεια ανακατάληψης της Villa Amalias στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς τον κόσμο της εξουσίας και τους παρατρεχάμενους του: Δε θα μας πάρετε αυτά που μας ανήκουν!

Το κατασταλτικό αμόκ της κυβέρνησης και του κράτους δεν πρόκειται να ανακόψει το ρεύμα της ανεξάρτητης κοινωνικής δράσης και δημιουργίας που εξαπλώνεται, ριζώνοντας σε καταλήψεις, ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, αυτοδιαχειριστικά εγχειρήματα, αυτοοργανωμένες αντιδομές.

Οι δυνάμεις της κοινωνικής λεηλασίας, αφού ξεχέρσωσαν το τοπίο από κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα, αφού έστειλαν στη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, αφού μαζί με τους φασίστες στυλοβάτες τους κυνήγησαν, βασάνισαν, φυλάκισαν μετανάστες και αγωνιστές, αφού κατέλυσαν το άσυλο στην ΑΣΟΕΕ, στο ΑΠΘ και αλλού, τώρα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο προσπαθώντας να εκριζώσουν κάθε εστία αντίστασης, ανεξάρτητης πάλης, δημιουργίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας, για να εδραιώσουν τη δική τους μεγάλη "εστία ανομίας" πάνω στο σβέρκο μας.

Δε θα τους περάσει! Ο αγώνας για την υπεράσπιση των κατειλημμένων και αυτοδιαχειριζόμενων χώρων είναι αγώνας για μια αξιοπρεπή ζωή και είναι υπόθεση όλων όσων είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εδραίωση μιας γενικευμένης κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Η επιθυμία μας για ζωή και ελευθερία δεν καταστέλλεται, δεν υποτάσσεται, αλλά ριζώνει και πολλαπλασιάζεται.

Η αλληλεγγύη, η ανεξάρτητη μαχητική δράση, ο πολλαπλασιασμός των χώρων και των αντιδομών της ελευθερίας μπορεί να τους νικήσει.

Κάτω τα χέρια από τη Villa Amalias και από όλους τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές. Απελευθέρωση και αθώωση όλων των συλληφθέντων.

Όλοι/ες στις καθημερινές δράσεις αλληλεγγύης και στην πορεία το Σάββατο 12/1, 12:00, στα Προπύλαια

κάλεσμα : εργατική εφημερίδα ΔΡΑΣΗ

πηγή : http://efimeridadrasi.blogspot.gr/2013/01/blo...


πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=41818


Αλληλεγγύη στην κατάληψη Πατησίων 61 και Σκαραμαγκα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 61 & ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Σε συνέχεια των κρατικών κατασταλτικών ενεργειών κατά των κατειλημμένων χώρων και των αυτοδιαχειριζόμενων δομών αντιπληροφόρησης (Villa Amalias, 98fm, αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ), το μεσημέρι της Τετάρτης 9/1/13 αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το κτίριο της κατάληψης Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά και αφού κατόρθωσαν να παραβιάσουν την πόρτα εισήλθαν στο κτίριο και συνέλαβαν 7 συντρόφισσες και συντρόφους που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν εντός της κατάληψης.

Όπως έχει γίνει εμφανές και στους πλέον δύσπιστους, ο λόγος των δυο εκλογικών αναμετρήσεων του καλοκαιριού και η ανάδειξη νέας κυβέρνησης συνεργασίας με επικεφαλής το ακροδεξιό επιτελείο της ΝΔ και κολαούζους τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ και την «υπεύθυνη αριστερά» της καταστολής την ΔΗΜΑΡ, δεν αφορούσε σε τίποτε άλλο από την αποφασιστικότερη συνέχιση της καπιταλιστικής επέλασης και λεηλασίας, της επιχειρούμενης συνολικής κοινωνικής-οικονομικής-θεσμικής αναδιάρθρωσης, της κάμψης και του ξεγελάσματος των κοινωνικών-ταξικών αγώνων και αντιστάσεων, της όξυνσης της κρατικής και παρακρατικής καταστολής, της καθολικής εφαρμογής του δόγματος «μηδενικής ανοχής», της απόπειρας επιβολής κοινωνικά σιγής νεκροταφείου με τη μονιμοποίηση του «καθεστώτος έκτακτης ανάγκης», που έχει επιβληθεί εδώ και 2,5 χρόνια, ως κανονικότητα του συστήματος.

Η κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά είναι ένα μεταδεκεμβριανό (μετεξεγερτικό) κοινωνικοπολιτικό εγχείρημα αυτοοργάνωσης, αντίστασης, αλληλεγγύης, δημιουργικότητας, συλλογικών αντιδομών και επιλογών αγώνα. Αναπόσπαστο τμήμα των κοινωνικών-ταξικών αγώνων των τελευταίων τεσσάρων χρόνων και ζωντανό κύτταρο της επιθυμίας και επιδίωξης ενός άλλου κόσμου, ελευθερίας, ισότητας, συλλογικότητας, αξιοπρέπειας, αλληλοβοήθειας, κοινοκτημοσύνης.

Το κτίριο που είχε εγκαταλειφθεί από το ΝΑΤ και ρήμαζε για 10 χρόνια καταλήφθηκε στις 19 Μάρτη 2009 από πολλές δεκάδες συντρόφων και συντροφισσών που είχαμε συλλειτουργήσει και συμπράξει κατά την «έφοδο στον ουρανό» τις μέρες της εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008, με επίκεντρο την κατειλημμένο κέντρο αγώνα της ΑΣΟΕΕ. Μέσα σε ένα ευρύτερο κύμα μεταδεκεμβριανών καταλήψεων και εγχειρημάτων αγώνα και καθημερινής ζωής, που κατέκτησαν κοινωνικά και νοηματικά εδάφη, διαμόρφωσαν -και διαμορφώθηκαν από- ένα νέο τύπο κοινωνικότητας, πάνω σε νέες βάσεις και αξίες. Όπως αυτές της συλλογικοποίησης, της κοινότητας, του μοιράσματος, της χαριστικότητας, της αυτενέργειας, του αγώνα (στο δρόμο και στην καθημερινή ζωή) για την κατάργηση κάθε μορφής εξουσίας, ιδιοκτησίας, εκμετάλλευσης, ιεραρχίας και διακρίσεων. Δεν είναι τυχαίο που πολλές εκατοντάδες άνθρωποι μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουν «εμπλακεί» ή συμμετάσχει σε σωρεία δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων και δράσεων της κατάληψης, είτε αυτές αποτελέσαν αυτόνομες επιλογές είτε υπήρξαν προϊόν συνδιαμόρφωσης με άλλες αυτοοργανωμένες συλλογικότητες, πρωτοβουλίες, συνελεύσεις, στέκια ή καταλήψεις. Έτσι προέκυψαν και οι πολλαπλές χρήσεις των 4 ορόφων του κτιρίου: ξυλουργείο, συνεργείο ποδηλάτων, χώρος συνελεύσεων, εκδηλώσεων, συλλογικών κουζινών, αυτοδιαχειριζόμενου και vegan καφενείου, χώρος εντύπων και κινηματικών εκδόσεων, χώρος έντυπου και ηλεκτρονικού αρχείου, δανειστική βιβλιοθήκη, χώρος μαθημάτων χορού, πολεμικών τεχνών και λοιπών δραστηριοτήτων σώματος, πίστα αναρρίχησης, στεγαστική κολεκτίβα.

Είμαστε στην καρδιά της αντιεξεγερτικής εκστρατείας κράτους-αφεντικών-ευρωπαϊκών διευθυντηρίων. Πρόκειται για μια καθολική κυριαρχική αντεπίθεση που αποσκοπεί στον ακρωτηριασμό και στην αδρανοποίηση των κοινωνικών δυνατοτήτων και διεργασιών των τελευταίων ετών, οι οποίες με αφετηρία την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 συνεχίστηκαν και πολλαπλασιάστηκαν στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις και συγκρούσεις, στο κίνημα των πλατειών, στη διάχυτη κοινωνική αμφισβήτηση της επιβαλλόμενης ανέχειας και του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Η κρατική βαρβαρότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση της καπιταλιστικής ερημοποίησης και της απρόσκοπτης συνέχισής της. Γι' αυτό κάθε μισόλογο, κάθε μεσοβέζικη θέση, κάθε χλιαρή αντίδραση, δε θα αποδειχθεί επιβλαβής μονάχα για τους αναρχικούς και τους αντιεξουσιαστές που βρίσκονται στο μάτι του κατασταλτικού κυκλώνα αλλά προοπτικά για κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο και επιλογή αντίστασης. Χωρίς να εξαιρούνται όλοι αυτοί που τώρα προσπαθούν να ισορροπήσουν «δυο πόδια σε δυο βάρκες» ή επιλέγουν τη χυδαιότητα του διαχωρισμού και της αποστασιοποίησης. Όταν χτυπιούνται τα προκεχωρημένα φυλάκια του αγώνα δε σιωπάς ούτε λουφάζεις αλλά τα στηρίζεις. Για να μπορέσουν κι αυτά με τη σειρά τους να διαθέσουν όλες τους τις δυνάμεις (ιδεών, θέσεων, πάθους, ευρηματικότητας, οργανωτικότητας, μαχητικότητας) στην αναχαίτιση της κατασταλτικής επίθεσης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΓΕΝΑΡΗ, 12.00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

πηγή : http://thersitis.espiv.net/index.php?option=c...


12 Γεναρη ΟΛΟΙ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Διοργάνωση: φοιτητες ιατρικης

αλληλεγγυη σε ολους τους προσαχθεντες απο Βιλλα Αμαλιας και Σκαραμαγκα

10,100,1000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


Όλοι όλες στην πορεία αλληλεγγύης Σάββατο12/01, στις 12, Προπύλαια

Σε καιρούς βίαιης εξαθλίωσης της κοινωνίας το κράτος θωρακίζεται υλοποιώντας πολιτικές «εκτάκτου ανάγκης» και «ακονίζει τα μαχαίρια» μιας βάναυσης καταστολής προκειμένου να καταπνίξει κάθε αντίσταση. Ο ακροδεξιός συρφετός των Σαμαρά-Δένδια, υλοποιώντας τη «πολιτική» της Χρυσής Αυγής, και από κοινού με τα «αριστερά» δεκανίκια του και τα φασιστοκάναλα στοχοποιεί και επιχειρεί να δαιμονοποιήσει τις διαδικασίες και τις δομές που προάγουν την ανυπακοή ξεκινώντας από τις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.

Οι καταλήψεις είναι ανοιχτοί κοινωνικοί χώροι που λειτουργούν αμεσοδημοκρατικά και προάγουν την αντίσταση, την αλληλεγγύη και την αυτoοργάνωση. Αποτελούν εστίες ρήξης και ανατροπής, είναι «όπλο» στα χέρια των καταπιεσμένων και όσων αντιστέκονται. Αυτός είναι ο λόγος της υστερικών διαστάσεων επίθεσης που δέχονται.

Από την Villa Amalias και τη καταλήψη «Σκαραμαγκά», μέχρι κάθε αυτoδιαχειριζόμενο εγχείρημα αυτό που τους ενοχλεί και τους φοβίζει είναι ότι υπάρχουν κοινωνικοί χώροι στους οποίους αναπτύσσονται ανησυχίες, προβληματισμοί, τρόποι σκέψης και δράσης ενάντια στις κανιβαλιστικές πολιτικές που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Αυτό που τους ενοχλεί και τους φοβίζει είναι ότι υπάρχουν κοινωνικοί χώροι όπου αποτελούν παραδείγματα αγώνα, αλληλεγγύης και αντρεπτικής δράσης στη καθημερινότητα, παραδείγματα στάσης ζωής ενάντια στη χειραγαγώγηση και την υποταγή. Χώροι όπου εργάτες, άνεργοι, άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες λειτουργούμε συλλογικά και προωθούμε την ενεργό πολιτική δράση. Αυτό που τους ενοχλεί και τους φοβίζει είναι ότι υπάρχουν κοινωνικοί χώροι όπου η αλληλεγγύη οργανώνεται από τους καταπιεσμένους για τους καταπιεσμένους, χωρίς τη διαμεσολάβηση των παπάδων, των τηλεοπτικών τους σταθμών και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αυτό που τους ενοχλεί και τους φοβίζει είναι ότι υπάρχουν χώροι αρμονικής συνύπαρξης και οργάνωσης από κοινού ντόπιων και μεταναστών, χώροι ρήξης με το ρατσιστικό τους παραλήρημα και αντίστασης στον εκφασισμό. Αυτό που τους ενοχλεί και τους φοβίζει είναι που δε σκύβουμε κεφάλι, που οργανώνουμε εναλλακτικά τη καθημερινότητα μας κόντρα στον καταναλωτικό τους παραλογισμό, στην εμπορευματοποίηση και στο κέρδος. Αυτό που τους ενοχλεί και τους τρομάζει είναι πως όλα τα παραπάνω διαχέονται στις γειτονιές και μεταφέρονται στη κοινωνία ως αντίδραση στο υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης, αποτελώντας καταλύτη για την αναζήτηση νέων μορφών οργάνωσης της κοινωνίας.

Η απόπειρα επανακατάληψης της Villa Amalias και το κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται στέλνουν ένα σαφές μήνυμα. Δε τους φοβόμαστε. Αυτοί πρέπει να μας φοβούνται. Είμαστε χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, άνθρωποι της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Είμαστε κομμάτι μιας κοινωνίας που βράζει και θα τους τσακίσει.

Ας μη περιμένουν να λυγίσουμε..Για όσο χρειαστεί θα είμαστε στο δρόμο..

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.

Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και παύση κάθε δίωξης.

Για την υπεράσπιση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων.

Για μια κοινωνία ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Κοινωνικό κέντρο-στέκι μεταναστών

Κατάληψη, Τσαμαδού 15

πηγή : http://diktio.org/node/849


afisa-YEwyNr Οι καταλήψεις, οι αυτο-οργανωμένοι χώροι, οι αυτοδιαχειριζόμενες δομές αντιπληροφόρησης, είναι κομμάτι των κοικωνικών - ταξικών αγώνων και κύτταρα ενός έλλου κόσμου, ελευθερίας, ισότητας, αυτοοργάνωσης, αλληλοβοήθειας, αξιοπρέπειας, συντροφικότητας, δημιουργικότητας, κοινοκτημοσύνης

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

- στην κατάληψη Βίλα Αμαλίας που δέχτηκε αστυνομική εισβολή στις 20/12/12 και στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που διώκονται για την υπόθεση αυτή

- στους συλληφθέντες της ανακατάληψης της Βίλας Αμαλίας (9/1/13)

- στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Xanadu στην Ξάνθη που δέχτηκε φασιστική-παρακρατική εμπρηστική επίθεση στις 22/12/12

- στον αυτοοργανωμένο ραδιοσταθμό «98FM-Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης» που κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του

- στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της ΑΣΣΟΕ, στα υπόλοιπα πολιτικά στέκια της σχολής και στους 16 μετανάστες μικροπωλητές που συνελήφθησαν κατά την εισβολή της αστυνομίας στη σχολή (28/12/12)

- στην κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά που δέχτηκε αστυνομική εισβολή στις 9/1/13 και στους συντρόφους και τις συντρόφισες που συνελήφθησαν και διώκονται

- σε όλες τις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους και τις αυτοδιαχειριζόμενες δομές αντιπληροφόρησης

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΓΕΝΑΡΗ, 12:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΜΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΟΡΘΩΝΕΤΑΙ

πηγή : http://papoutsadiko.espivblogs.net/archives/2...


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

[Σάββατο 12/1, 12.00, Προπύλαια]

Σε μια προσπάθεια να εμπεδώσουμε το κλίμα μηδενικής ανοχής και σαν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου καταστολής και τρομοκράτησης κάθε απόπειρας, εγχειρήματος, φωνής και αγώνα αντίστασης στην βάρβαρη ταξική πολιτική, που θέλουν να επιβάλουν οι κυβερνήσεις, οι εργοδότες και οι κατασταλτικοί και κρατικοί τους μηχανισμοί, τις τελευταίες εβδομάδες πραγματώνεται από τους «από πάνω» μια πολυμέτωπη και διαρκώς οξυνόμενη κατασταλτική επίθεση απέναντι σε καταλήψεις και αγωνιστές.

Οι καταλήψεις, τα στέκια και όλοι οι αυτοοργανωμένοι κοινωνικοί χώροι είναι ουσιώδες κομμάτι των κοινωνικών-ταξικών αγώνων. Αποτελούν μια πρόταση οργάνωσης της ζωής και του αγώνα των καταπιεσμένων, προάγουν την ισότητα, τη συνδιαμόρφωση, την αλληλεγγύη, τη συλλογική αντίσταση, την αυτοδιαχείριση, την αντιεμπορευματικότητα, τη χειραφέτηση όλων των "από κάτω" ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό, την υποταγή, τη μοναξιά, τη ρουφιανιά, το ρατσισμό, και την μισάνθρωπη λογική που θέλουν να επιβάλουν οι "από πάνω". Γι' αυτό και είναι "αγκάθια" στα πλευρά του συστήματος, που κάνει και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ξεμπερδέψει μαζί τους.

Στις 20/12/12 πραγματοποιείται ακόμα μια επίθεση στην κατάληψη Villa Amalias, αυτή τη φορά με εισβολή της αστυνομίας, με πρόσχημα την «έρευνα για ναρκωτικά». Τα 8 άτομα που βρίσκονταν μέσα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν έξω από το κτίριο και ο Δήμος Αθηναίων δρομολογεί διαδικασίες κατάσχεσης, ανάμεσα σε άλλα (όπως υποδομές υπολογιστών, στούντιο και συναυλιών) και του εξοπλισμού της τυπογραφικής κολεκτίβας Rotta.

Στο πλαίσιο μιας τέτοιας συνολικής επίθεσης εντάσσεται και η φασιστική-παρακρατική εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε τα ξημερώματα της 22/12/12 το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Xanadu στην Ξάνθη.

Στις 28/12/12 ακολουθεί η αστυνομική εισβολή στην ΑΣΟΕΕ, με πρόσχημα αυτή την φορά την «πάταξη του παραεμπορίου», με την καταπάτηση του ασύλου και την εισβολή της αστυνομίας στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της ΑΣΟΕΕ καθώς και σε αυτά των αριστερών φοιτητικών παρατάξεων, με την κατάσχεση του εξοπλισμού του αυτοοργανωμένου ραδιοσταθμού "98fm - Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης" και τη σύλληψη 16 μεταναστών μικροπωλητών.

Την Τετάρτη 9/1/2013, η Villa Amalias πέρασε και πάλι στα χέρια του κόσμου της αντίστασης, με την ανακατάληψη του κτιρίου ύστερα από την πρόσφατη εκκένωσή της από την κατασταλτική επίθεση που δέχθηκε στις 20/12/2012. Επρόκειτο για μια ακόμα στιγμή αγώνα μαχητικής αξιοπρέπειας! Κάτι που πραγματικά ενοχλεί το καθεστώς… Έτσι, οι κατασταλτικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΕΚΑΜ,…) εισβάλουν και πάλι στην κατάληψη παίρνοντας ως όμηρους 93 καταληψίες, οι οποίοι βρίσκονται ακόμα στη ΓΑΔΑ.

Μια ομάδα αγωνιστών που προχώρησε λίγο αργότερα σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΗ.ΜΑΡ. δέχτηκε την ίδια καταστολή με μαζικές προσαγωγές.

Η σκυτάλη της κατασταλτικής μανίας παραδόθηκε αργότερα στο κτίριο της κατάληψης Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά, στο οποίο εισέβαλε η αστυνομία συλλαμβάνοντας άλλα 7 άτομα που βρίσκονταν εκεί.

Από την πλευρά μας αντιλαμβανόμαστε ότι όλες αυτές οι επιθέσεις και όσες προηγήθηκαν αλλά και όσες θα ακολουθήσουν, όπως άλλωστε μας διαμηνύει ο Δένδιας και οι συν αυτώ, είναι ένα βασικό κομμάτι της συνολικής επίθεσης που βιώνει ό κόσμος του μόχθου και του αγώνα. Τόσο της ολοένα και πιο αναβαθμισμένης οικονομικής βίας όσο και της ολοένα και πιο ωμής καταστολής (με ή και δίχως προσχήματα). Είναι κομμάτι της κρατικής, εργοδοτικής και φασιστικής τρομοκρατίας που ασκείται εναντίον όλων μας. Εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο με την κατασυκοφάντηση κάθε κοινωνικού-ταξικού αγώνα και την καταστολή κάθε διαδήλωσης. Καταστολή που βιώσαμε και πρόσφατα με το χτύπημα από τα ΜΑΤ της απεργιακής μας διαδήλωσης της Κυριακής 30/12 ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους συλληφθέντες των καταλήψεων και στεκόμαστε με κάθε τρόπο ενάντια στην επίθεση που δέχονται, ενάντια στη συνολική επίθεση προς όλους μας που αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτού του σάπιου και παρασιτικού εις βάρος μας πολιτικού και οικονομικού συστήματος ανελέητης ταξικής επιβολής και άγριας λεηλασίας της κοινωνίας προκειμένου να διαιωνιστεί η κερδοφορία και η ασύδοτη κυριαρχία του κεφαλαίου.

Θεωρούμε επίσης ότι η ουσιαστική σύνδεση των αντιστάσεων όλων των συλλογικών υποκειμένων αγώνα που κινούνται στο πλαίσιο των κοινωνικών-ταξικών αγώνων αποτελεί μια βασική προϋπόθεση για τη νικηφόρα έκβαση τόσο των επιμέρους όσο και των συνολικότερων μαχών που δίνουμε.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους και τις αυτοδιαχειριζόμενες δομές αντιπληροφόρησης που διοργανώνεται το Σάββατο 12 Ιανουαρίου (Προπύλαια, 12.00)

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ

ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2013/01/11/δι...


Όλοι στην πορεία αλληλεγγύης - Σάββατο 12/1, 12.00, Προπύλαια

Αλληλεγγύη στη Villa Amalias, το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Xanadu, τα πολιτικά στέκια της ΑΣΣΟΕ και τους συλληφθέντες μετανάστες μικροπωλητές, τον 98fm, την κατάληψη Πατησίων & Σκαραμαγκά και όλους τους στοχοποιημένους χώρους, όλους τους συλληφθέντες και διωκόμενους αγωνιστές.

Αλληλεγγύη και υπεράσπιση όλων των δομών κοινωνικής αυτοοργάνωσης και αντίστασης ως μέρος των κοινωνικών-ταξικών αγώνων.

Η κρατική τρομοκρατία και ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός δε θα περάσουν.

Οι κοινωνικοί αγώνες θα νικήσουν!

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2013/01/121-1...


Κάτω τα χέρια από τη ΒΙΛΛΑ

afisa.jpg_votanikos.jpg

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


Διοργάνωση: Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών

smed_banner_2012-tMu63D.jpg

Tο αίτημα της αλληλεγγύης σήμερα «αγκαλιάζει όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας: τους ανθρώπους που υπερασπίζονται τη γη τους και το φυσικό περιβάλλον τους· τους ανθρώπους που αρνούνται να παραδώσουν τους αυτοοργανωμένους χώρους τους και την αυτόνομη έκφραση της φωνής τους· τους ανθρώπους που υφίστανται την πιο άγρια αστυνομική καταστολή και δεν κάνουν βήμα πίσω· τους "κολασμένους" αυτής της γης που αντιστέκονται στην κρατική και παρακρατική δίωξή τους· τους ανθρώπους που στήνουν αναχώματα στην εξατομίκευση και οργανώνουν συλλογικά και συναδελφικά την υπεράσπιση των συμφερόντων τους· τους ανθρώπους που δεν συνθηκολογούν και δεν ενδίδουν σε άνωθεν σωτήρες».

Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών καλεί τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους και τις αυτοδιαχειριζόμενες δομές αντιπληροφόρησης, που διοργανώνεται το Σάββατο 12 Ιανουαρίου.

Προσυγκέντρωση:

12 μ.μ., Προπύλαια Παν/μίου Αθηνών, μπροστά στο πανό του Συλλόγου.

http://www.smed.gr/

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΙ ΑΓΩΝΑ

Όταν χτυπάνε έναν από εμάς, μας χτυπούν όλους

Στις 22/12, οι ένστολοι φρουροί της κυβέρνησης του «Νόμου και της Τάξης» εισέβαλαν στη Βίλα Αμαλίας, στο κέντρο της Αθήνας, κάνοντας πράξη το (ακροδεξιό) σύνθημα του Σαμαρά: «Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις». Αφορμή ήταν «ανώνυμες καταγγελίες», πειστήρια κάτι γελοία «ευρήματα ανομίας» (ναι, είναι έγκλημα τα άδεια μπουκάλια μπύρας σε συναυλιακό χώρο…).

Ιδού, λοιπόν, όλο το οπλοστάσιο της κρατικής προπαγάνδας για όσους αντιστέκονται κι ελπίζουν, για όσους δημιουργούν και αγωνίζονται. Ακόμη και η ανακοίνωση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης μοιάζει αντιγραφή των ανακοινώσεων της χρυσής αυγής, με επίσημη ορολογία. Όμως, η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι τα μόνα συγκοινωνούντα δοχεία είναι οι επίσημοι μηχανισμοί καταστολής με τους ανεπίσημους μηχανισμούς αντικοινωνικής βίας.

Αυτό έδειξαν και τα χθεσινά γεγονότα, όταν περίπου 100 άνθρωποι προσπάθησαν να διεκδικήσουν ξανά το χώρο στον οποίον δίνουν 22 χρόνια τη ζωή και το χρόνο τους, για να τον κάνουν ανθρώπινο μέσα σε μια απάνθρωπη πόλη, ένα χώρο για να ανθούν τα λουλούδια της αλληλεγγύης και της ζωής που ορίζουν οι ίδιοι οι άνθρωποι. Το κράτος έδωσε εντολή πρώτα στα ΜΑΤ να πνίξουν στα χημικά τη γειτονιά, ύστερα στα ΕΚΑΜ να εισβάλουν στο κτίριο, τέλος να συλληφθούν/κακοποιηθούν όσοι συμμετείχαν στα γεγονότα ή απλά στάθηκαν αλληλέγγυοι σε αυτά.

Η Βίλα Αμαλίας λειτουργεί εδώ και 22 χρόνια σαν ελεύθερος, αυτοδιαχειριζόμενος χώρος, που προάγει την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη, δημιουργώντας κοινότητες αγώνα των καταπιεζόμενων ενάντια στην καταστροφή των γειτονιών και των ζωών μας, ενάντια στην εκμετάλλευση, τη ρατσιστική και φασιστική βία, που φουντώνουν μαζί με τον κοινωνικό μεσαίωνα των κρατικών πολιτικών. Για τους τοπικούς και κεντρικούς κρατικούς μηχανισμούς, τέτοια εγχειρήματα πρέπει να κατασταλούν. Αποτελούν εμπόδια για την επέλαση του οδοστρωτήρα της βαρβαρότητας, χαλάνε την εικόνα της στιλιζαρισμένης φιλανθρωπίας του ΣΚΑΪ και των ΜΚΟ των δήμων, της εκκλησίας και των εφοπλιστών. Σπάνε το φόβο και την απελπισία στην κοινωνία, θυμίζουν σε άνεργους κι εργαζόμενους, στους φτωχούς και τους αποκλεισμένους ότι υπάρχει για τη ζωή και άλλος δρόμος από τον νόμο της κυβέρνησης και του εργοδότη.

Η κυβέρνηση, και οι δήμοι, με τέτοιες επιθέσεις θέλουν νίκες πάνω στην κοινωνία, για τις ανάγκες του πολέμου που διεξάγουν. Έτσι θέλουν τους δημόσιους χώρους: περιφραγμένους και ιδιωτικούς ή κλειστούς και κατεστραμμένους. Όπως θέλουν κι εμάς: άθροισμα αποξενωμένων ανθρώπων που φοβούνται και παρακαλούν κι όχι συλλογικότητες ανθρώπων που μάχονται και δημιουργούν.

Δεν θα τους περάσει. Με καμία κυβέρνηση…

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους

Άμεση Απελευθέρωση των συλληφθέντων

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/1 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2...


[Κατεβάστε την αφίσα σε αρχείο μορφής pdf πατώντας εδώ]

Επειδή οι νόμοι οργανώνουν την υποταγή, την εκμετάλλευση, την εξαθλίωση.

Επειδή οι νόμοι είναι το χρήμα και η φτώχεια, ο ρατισμός κι ο σεξισμός, το γκλομπ του μπάτσου και το χαμόγελο του αφεντικού, τα "εθνικά στοιχήματα" στις πλάτες των "από κάτω", τα δελτία ειδήσεων και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, οι ουρές στον ΟΑΕΔ και οι φιλανθρωπίες των μισάνθρωπων.

Επειδή οι νόμοι θέλουν να παρελάσουν πάνω στις ζωές μας.

Στήνουμε "εστίες ανομίας" παντού, χώρους ελευθερίας και αγώνα για να συναντηθούν οι επιθυμίες μας και να οργανώσουμε την αξιοπρέπεια και την οργή μας, σχέσεις ισότιμες στη βάση της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης και της χαριστικότητας, υποδομές αντίστασης και αλληλοβοήθειας για να πράξουμε το "αδύνατο" και το αυτονόητο.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 12/1/2013 στις 12:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Θερσίτης, χώρος ραδιουργίας κι ανατροπής, Νέστορος κι Ευαγγελιστρίας, Ίλιον

πηγή : http://thersitis.espiv.net/index.php?option=c...


Διοργάνωση: Α.Π. Ροσιναντε

rocinante_logo-OHneYM.jpg

Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς χώρους και τους διωκόμενους αγωνιστες.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


Διοργάνωση: ΕΕΚ

Παρασκευή, 11 Ιανουάριος 2013

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, EEK-Τροτσκιστές

συμμετέχει στην πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και στους διωκόμενους αγωνιστές.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Σάββατο 12/01/13 στις 12:00

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

http://www.eek.gr

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


Πορεία Σάββατο 12/01, Προπύλαια, 12:00

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση, με τις ακροδεξιές πολιτικές, τα φασιστικά δεκανίκια της και τους έμμισθους κονδυλοφόρους, επιτίθεται λυσσαλέα στο κοινωνικό και πολιτικό κομμάτι που αρνείται να παραδοθεί και να υποκύψει στην απειλή του ολοκληρωτικού μονοδρόμου της φτώχειας, της υποταγής και του κοινωνικού κανιβαλισμού. Αυτός δεν είναι άλλος από τον κόσμο της αυτο-οργάνωσης, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, της αντίστασης και του αγώνα.

Η κρατική κατασταλτική μηχανή δεν στοχεύει μόνο εκεί. Αφού έχει σαρώσει εργασιακά και πολιτικά κεκτημένα και έχει σκορπίσει τον φόβο και την κρατική τρομοκρατία, έχει ως τελικό σκοπό την καθυπόταξη της κοινωνικής πλειοψηφίας. Την πάταξη κάθε κοινωνικής αντίστασης και κάθε ενάντιας φωνής. Από την Κερατέα μέχρι τη Χαλκιδική, από την Χαλυβουργία μέχρι τους μεταλλεργάτες της Σκαραμαγκά, από τον "Ξένιο Δία" μέχρι τις καταλήψεις, το καθεστώς έκτακτης ανάγκης είναι πανταχού παρόν και επιχειρεί να επιβάλλει, μέσω της ιδεολογικής και φυσικής καταστολής, την απόλυτη σιωπή.

Λογαριάζει λάθος όμως. Δεν μπορεί να νικήσει αυτό που δεν μπορεί να κατανοήσει. Οι κραυγές από τη Βίλα Αμαλίας, το στέκι Xanadu στην Ξάνθη, την κατάληψη Σκαραμαγκά και την ΑΣΣΟΕ θα αποτελέσουν την απαρχή της ήττας τους. Θα είναι το βουερό ποτάμι που θα περάσει από πάνω τους. Η ηττοπάθεια που επιδιώκουν έχει ήδη μετατραπεί σε χαμόγελα Αγώνα.

Το απέδειξαν οι υψωμένες γροθιές ελευθερίας μέσα από τις κλούβες τους, μπροστά στα πάνοπλα ΕΚΑΜ τους.

Όλοι αύριο 12/01 στην Πορεία Αλληλεγγύης και Αγώνα!

Συγκέντρωση Προπύλαια, 12:00 το μεσημέρι.

πηγή : http://katalipsiesiea.blogspot.gr/search/labe...


Στη Villa Amalias μια χούφτα αναρχικοί, ξεφτίλισαν το κράτος και την καταστολή.

"Σήμερα, 9 Γενάρη, σύντροφοι και συντρόφισσες ανακαταλάβαμε το κτίριο της Villa Amalias κάτω από τη μύτη των δυνάμεων καταστολής που το φρουρούσαν. Ένα κτίριο συνδεδεμένο με την ιστορία του ανατρεπτικού κινήματος εδώ και 22 χρόνια, αλλά και με τις αξίες-αρχές που νοηματοδοτεί για εμάς.

Από την πρώτη στιγμή ανοίγονται πανό και στήνεται μικροφωνική όπου διαβάζονται κείμενα. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες αλληλέγγυοι-ες συγκεντρώνονται γύρω από την κατάληψη. Δύο ώρες μετά και χωρίς εισαγγελική παρουσία, δυνάμεις των ΕΚΑΜ (συνεπικουρούμενες από όλων των ειδών τις αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ελικόπτερου) εισέβαλαν στην κατάληψη συλλαμβάνοντάς μας.

Λίγη ώρα μετά, σύντροφοι και συντρόφισσες καταλαμβάνουν τα κεντρικά γραφεία του κυβερνητικού κόμματος της ΔΗΜΑΡ, αναδεικνύοντας την απόλυτη σύμπλευση του συγκεκριμένου φορέα με τις επιλογές του Σαμαρά και του Δένδια. Μετά από επέμβαση της αστυνομίας προσήχθησαν και οι 40 σύντροφοι και συντρόφισσες.

Το κράτος στην προσπάθειά του να ανακόψει τις κινήσεις αλληλεγγύης που ξεδιπλώνεται επιλέγει να εισβάλει σε έναν ακόμα κοινωνικό χώρο, την κατάληψη Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά, συλλαμβάνοντας άλλους 8 συντρόφους μας…."

Ο πόλεμος που έχουν κηρύξει κράτος και κεφάλαιο είναι εναντίων όλων. Ενάντια στους εργαζόμενους, με τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις, στους μαθητές, με την εισβολή μπάτσων στα κατειλημμένα σχολεία, στους συνταξιούχους, με τις συντάξεις πεινάς και την ουσιαστική κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στους απεργούς, με την καταστολή των κινητοποιήσεών τους, στις λαϊκές συνελεύσεις με τις προσαγωγές και τις συλλήψεις σε προσυγκεντρώσεις και πορείες. Είναι ένας πόλεμος με πρώτο και μόνιμο στόχο όσους και όσες αγωνίζονται, τους χώρους τους και τις δομές τους. Είναι ένας πόλεμος με στόχο την πλήρη υποταγή όλων των εκμεταλλευομένων, όλης της κοινωνίας.

Κάνουμε ξεκάθαρο σε όλο τον καθεστωτικό συμφερτό, κρατικό και παρακρατικό, πως για τη Villa Amalias, την κατάληψη Σκαραμαγκά, την κατάληψη Δέλτα, το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στην ΑΣΟΕΕ, τον ρ/σ 98fm, το στέκι XANADU, για όλες τις καταλήψεις, τα στέκια και τα αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα και δομές που θα θελήσουν να επιτεθούν, θα βρουν μπροστά τους όλες και όλους εμάς. Θα βρουν μπροστά τους την αλληλεγγύη μας προς όλους τους αγωνιζόμενους. Θα βρουν μπροστά τους την πίστη μας στο όραμα για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας. Για ένα τέτοιο κόσμο θα κάνουμε τα πάντα.

Η επιχείρηση ανακατάληψης της Villa Amalias είναι μια απάντηση στην επίθεση που διεξάγεται εναντίων μας. Είναι η δικιά μας απάντηση. Και όπως δηλώνουν και οι συλληφθέντες σύντροφοι εμείς δεν πρόκειται να υποταχθούμε. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους, μέχρις ότου πετάξουμε στα σκουπίδια της ιστορίας αυτό το σύστημα εκμετάλλευσης, καταπίεσης, μιζέριας και θανάτου.

"…Στους καιρούς των μνημονίων, η επιβαλλόμενη εξαθλίωση, η ολοένα εντεινόμενη φτωχοποίηση της κοινωνίας, αποτελούν το μέλλον που επιβάλλει το κράτος και ο καπιταλισμός. Σε αυτούς τους καιρούς, που η βία του συστήματος κλιμακώνεται και το κράτος μόνιμης έκτακτης ανάγκης εγκαθιδρύει τον ολοκληρωτισμό, η κοινωνική επανάσταση είναι ο μόνος δρόμος. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη στεκόμαστε συνειδητά στα πόδια μας, προτάσσοντας την αυτοοργάνωση, την αντίσταση, την αλληλεγγύη και επιχειρούμε να κάνουμε το ένα βήμα παραπάνω… Να οργανώσουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση. Στον καιρό που η κυρίαρχη συνθήκη είναι «θα τα χάσουμε όλα», εμείς αγωνιζόμαστε για την αντιστροφή της: «Να τα κερδίσουμε όλα!»…"

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ VILLA AMALIAS

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 61 & ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΓΕΝΑΡΗ - 12 : 00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Στέκι Αντίπνοια

πηγή : http://stekiantipnoia.squat.gr/2013/01/11/στη...


Πορεία αλληλεγγύης, Σάββατο 12/1 στις 12 στα Προπύλαια

afisa-yewynr

Το Σάββατο 12/1 στις 12 στα Προπύλαια θα πραγματοποιηθεί πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους και τις αυτοδιαχειριζόμενες δομές αντιπληροφόρησης.

Αλληλεγγύη στη Villa Amalias, στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Xanadu, στα πολιτικά στέκια της ΑΣΣΟΕ και στους συλληφθέντες μετανάστες μικροπωλητές, στον 98fm, στην κατάληψη Πατησίων & Σκαραμαγκά και σε όλους τους στοχοποιημένους χώρους, σε όλους τους συλληφθέντες και διωκόμενους αγωνιστές των καταλήψεων και των κινήσεων αλληλεγγύης.

Οι καταλήψεις, οι αυτοργανωμένοι χώροι, οι αυτοδιαχειριζόμενες δομές αντιπληροφόρησης αποτελούν κομμάτι των κοινωνικών-ταξικών αγώνων και κύτταρα ενός άλλου κόσμου, ελευθερίας, ισότητας, αυτοοργάνωσης, αλληλοβοήθειας, αξιοπρέπειας, συντροφικότητας, δημιουργικότητας, κοινοκτημοσύνης.

πηγή : http://strouga.espivblogs.net/2013/01/11/pore...