Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 στις 15.00

2 καλέσματα : 1 2

Συλλογική Κουζίνα για τους αγώνες ενάντια στην κοινωφελή εργασία

kouzina_kox.jpg

Να τη βράσουμε την «κοινωφελή εργασία»!

Το νέο κανιβαλιστικό μοντέλο εργασίας επιβάλει: 57.000 άνεργοι να ανακυκλωνόμαστε από εργοδότριες ΜΚΟ (με 5% μίζα για την ενοικίαση) σε εκατοντάδες δημόσιες υπηρεσίες, με 5μηνες συμβάσεις, για να καλύπτουμε πάγιες ανάγκες, να αντικαταστήσουμε δηλαδή τους μονίμους υπαλλήλους που τίθενται σε «διαθεσιμότητα». Και σα να μην έφτανε αυτό, πολλοί παραμένουμε μέχρι σήμερα απλήρωτοι, ενώ συχνά στερούμαστε το δικαίωμα στην άδεια και την απεργία.

Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας είναι σωστή σκλαβιά!

Εμείς όμως οργανωνόμαστε συλλογικά και αλληλέγγυα σε κάθε ΜΚΟ, σε κάθε χώρο εργασίας, μαζί με τους συναδέλφους μας, ενάντια στο μέλλον που μας επιβάλλουν.

Μαγειρεύουμε και τρώμε όλοι μαζί σε αλληλεγγύη* με τους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας!

Τρίτη 22 Ιανουαρίου

3μμ μαγειρεύουμε, 5μμ τρώμε

στο Αυτόνομο Στέκι (ζωοδόχου πηγής & ισαύρων)

Συλλογική Κουζίνα Ανέργων

kouzina.anergon@yahoo.com

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

svemko.espivblogs.net

------------------------------------

* Τα έσοδα από το κουτί θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των αγώνων ενάντια στην κοινωφελή εργασία.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


___________________________a3-57eskZ.jpg

Η Κουζίνα Ανέργων αποτελεί συλλογικό εγχείρημα αλληλεγγύης, ζύμωσης, συντροφικότητας και απόδειξη ότι η εργασία μας αξίζει περισσότερο χωρίς αφεντικά. Δεν λειτουργεί και δεν θέλουμε να λειτουργεί με όρους συσσιτίου ή παροχής υπηρεσιών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αρνούμαστε το φαγητό σε άστεγους ή άπορους, αλλά ως ανοιχτή συλλογικότητα με τα μέλη της να συμμετέχουν και να αλληλεπιδρούν ισότιμα.

Από την πρώτη μέρα της συλλογικής κουζίνας υπάρχει ένα κουτί ελεύθερης συνεισφοράς, τα έσοδα από το οποίο χρησιμοποιούνται για τις υλικές ανάγκες (τρόφιμα, έξοδα χώρου που μας φιλοξενεί) αλλά και για προπαγανδιστικό υλικό (κείμενα, αφίσες κτλ). Όσα χρήματα μένουν στο ταμείο συζητάμε και αποφασίζουμε πότε και με ποιόν τρόπο θα διατεθούν για κινηματικούς σκοπούς.

Ο αντι-ιεραρχικός τρόπος λειτουργίας της Κουζίνας και η αντίθεση με οποιαδήποτε λογική ανάθεσης ή αντιπροσώπευσης είναι δεδομένα. Αποτελούν και το εχέγγυο ώστε σε μια καθημερινότητα τόσο πολυδιασπασμένη και εξουθενωτική να μπορούμε να διατηρούμε την αξιοπρέπειά μας.

Κάθε Τρίτη, στο Αυτόνομο Στέκι (Ζωοδόχου Πηγής 95-97 και Ισαύρων), μαγειρεύουμε στις 15:00, τρώμε στις 17:00.

επικοινωνία : kouzina.anergon@yahoo.com

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...