Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους για διόδια

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους διωκόμενους και υπεράσπισης των πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων

diodia3

Σε Βόλο και Λάρισα, 20 και πλέον αγωνιστές (οι περισσότεροι από Βόλο), παραπέμπονται σε δίκες εντός του Γενάρη 2013, κατόπιν εισήγησης του εισαγγελέα Λάρισας, περί «πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος», του φρονηματικού μετεμφυλιακού άρθρου 184/1951 του ΠΚ, άρθρο ενταγμένο στο βαρύγδουπο κεφάλαιο περί ΕΠΙΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ.

Οι ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης των δρόμων, οι ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών, τα μνημόνια και η φοροληστεία, που έχουν αποσταθεροποιήσει τη ζωή εκατομμυρίων και τους έχουν σπρώξει στη μαζική ανεργία κι εξαθλίωση, δεν ευθύνονται για τίποτα. Βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι και τραπεζίτες, μαζί με το χρεοκοπημένο πολιτικό τους προσωπικό, προσπαθούν να αποδείξουν με δίκες φρονηματικού χαρακτήρα, ότι αυτοί κάνουν κουμάντο και να αθωώσουν τους εαυτούς τους από τη συστηματική βία εναντίον μας.

Όλες οι κατηγορίες θα καταπέσουν και οι πολιτικές και φρονηματικές διώξεις θα στραφούν εναντίον όλων εκείνων που έβαλαν στην αρχή μπάρες στους δρόμους και μετά σε ολόκληρη τη ζωή μας.

ΠΟΛΙΤΕΣ & ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Στις 16 και 18 Ιανουαρίου πρόκειται να δικαστούν στο μονομελές πλημμελειοδικείο Λάρισας 20 πολίτες της Λάρισας και του Βόλου μέλη πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια λόγω της συμμετοχής τους στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις ανοίγματος των δρόμων, από τις μπάρες που έχουν στήσει οι εταιρείες με τις αντισυνταγματικές παραχωρήσεις που υπέγραψαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, εμπορευματοποιώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών εντός της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελία Λάρισας διώκει τους συμπολίτες μας όχι για κάποια ενέργεια που έκαναν οι ίδιοι, αλλά ως ηθικούς αυτουργούς παρανόμων ενεργειών που έκαναν ή παροτρύνθηκαν να κάνουν άλλοι. Η μεθόδευση αυτή δεν ποινικοποιεί μόνο το μαζικό πολιτικό κίνημα ενάντια στα διόδια αλλά αποτελεί ταυτόχρονα ευθεία βολή στην καρδιά όλων των κινημάτων αντίστασης του λαού μας στο ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών και της μαζικής και έμπρακτης ανυπακοής ενάντια στα διόδια, στα χαράτσια της ΔΕΗ, στις αυξήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς,, στο νερό, στα κινήματα ανυπακοής.

Οι Λαρισαίοι πολίτες και οι φορείς τόσο της πόλης όσο και άλλων πόλεων, εκφράζουν καθημερινά την αμέριστη στήριξη, αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους διωκόμενους, καθώς και την οργή και αγανάκτηση απέναντι στο θράσος των κατασκευαστικών εταιρειών των αυτοκινητόδρομων αλλά και στις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις που αφορούν την ποινικοποίηση των ιδεών.

Μέχρι σήμερα ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν εκδώσει οι: τρεις σύλλογοι Εκπαιδευτικών, Διοικητικών και Τεχνικών υπαλλήλων ΤΕΙ Λάρισας , Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ Καρδίτσας, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Π.Ο.Ε.ΣΥ., Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών περιφερειών Ελλάδας, Σύλλογος Δασκάλων Λάρισας, ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, Επιτροπή αγώνα κατά των διοδίων Εγνατίας Οδού Δήμου Βόλβης, Πρωτοβουλία κατοίκων Τούμπας, πολλοί φοιτητικοί Σύλλογοι κ.ά. Επιπλέον κοινή δήλωση συμπαράστασης εξέδωσαν από κοινού, πολιτικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, ενώ επερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό κατέθεσαν 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ.

Τη συμπαράστασή τους δηλώνουν και εκατοντάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα, μέσω των υπογραφών που συλλέγονται ηλεκτρονικά (σελίδα του facebook «Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές ενάντια στα διόδια»).

πηγή : http://denplirono.wordpress.com/2013/01/08/%c...


Πανθεσσαλική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης

Διοργάνωση: Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους διωκόμενους και η Ανοιχτή συνέλευση Μαγνησίας

diodia3-MMdeUk.jpg


Ενόψει των δικών, στις 16 και 18 Ιανουαρίου 2013 στο μονομελές πλημμελειοδικείο Λάρισας, 20 πολιτών από τη Λάρισα & το Βόλο, μελών Πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια, που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δρόμων και τη ληστρική επιβολή διοδίων, η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους διωκόμενους και η Ανοιχτή συνέλευση Μαγνησίας καλούν σε Πανθεσσαλική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους διωκόμενους το Σάββατο 12/1 στις 12πμ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Απέναντι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση, όλοι εμείς που βρεθήκαμε στους δρόμους του αγώνα ξεδιπλώνουμε τη δική μας αλυσίδα που λέγεται αλληλεγγύη. Τους δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Δεν θα υποταχτούμε δε θα παραδοθούμε.
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ
Οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων δεν τρομοκρατούνται,
δεν αναχαιτίζονται, δεν σταματούν.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...