Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στις 18.00

Βιβλιοπαρουσίαση: Οι βαθιές ρίζες του οπορτουνισμού

ΓΕΝΑΡΗΣ ΣΤΗ ΣΦΕΝΤΟΝΑ

Με κεντρικό θέμα την ανεργία, καλωσορίζουμε το 2013, και σε αυτό το ζήτημα έχει επικεντρωθεί το πρόγραμμα του Γενάρη.

Η ανεργία, αποτέλεσμα της λειτουργίας και της κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για τη νεολαία. Με πάνω από 60% ανεργία, η νεολαία μας καταδικάζεται στην εξαθλίωση, τη μετανάστευση, την αποξένωση. Μόνο η κινηματική, ταξική απάντηση μπορεί να αποτελέσει διέξοδο. Αυτήν πρέπει να διερευνήσουμε και να οικοδομήσουμε.

Το Σάββατο 19/1, συζητούμε το ζήτημα της ανεργίας. Εισηγούνται οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ και η Πρωτοβουλία νέων εργαζομένων/ανέργων.

Τρεις ταινίες θα προβληθούν από την κινηματογραφική ομάδα τις Πέμπτες του μήνα, στις 20.00. Και οι τρεις ταινίες ("Δευτέρες με λιακάδα", "Τα σταφύλια της οργής", "Η πόλη του θεού"), έχουν άμεση σχέση με την ανεργία, τα αίτια της, και τις συνέπειες της.

Την Κυριακή 20/1, η ΠΑΑΣ (Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία), κομμάτι της οποίας αποτελούν οι Αγωνιστικές Κινήσεις, θα πραγματοποιήσει την συνέλευση της στο στέκι Σφεντόνα.

Το Σάββατο 26/1, η ομάδα βιβλίου θα παρουσιάσει το κείμενο "βαθιές ρίζες του οπορτουνισμού", που έγραψε στην Αντίθεση 9 ο Βασίλης Σαμαράς. Το άνοιγμα της συζήτησης θα κάνει ο αρθρογράφος.

Τέλος, την Κυριακή 27/1, θα πραγματοποιηθεί συλλογική κουζίνα στο στέκι.

Το στέκι θα είναι ανοιχτό τα απογεύματα

από Τρίτη έως Παρασκευή.

πηγή : http://steki-sfentona.blogspot.com/2013/01/bl...