Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 στις 12.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Πορεία αλληλεγγύης σε καταλήψεις & κοινωνικούς χώρους

Οι κατασταλτικές επιθέσεις στους αυτοοργανωμένους χώρους, σχεδιασμένες από την πολιτική και δικαστική μαφία, εκτελεσμένες από τα κατακάθια της κοινωνίας, τους μπάτσους και καθαγιασμένες από τους μιντιακους παπαγάλους ενδυναμώνουν τις σχέσεις αλληλεγγύης μεταξύ μας.

ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ Τ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

πηγή : http://eekmag.blogspot.gr/2013/01/191-12.html


1 2 3 4 5 6

Κέντρα ανομίας είναι τα αστυνομικά τμήματα που υποθάλπουν διακινητές ναρκωτικών,εμπλέκονται σε εμπόριο λευκής σαρκός και στο οργανωμένο έγκλημα, στα οποία βασανίζονται μετανάστες και αντιφρονούντες. Κέντρα ανομίας είναι οι τράπεζες που κανοναρχούν και ληστεύουν τον δημόσιο πλούτο. Κέντρα ανομίας είναι τα κέντρα εξουσίας του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων που οργανώνουν την οικονομική και κοινωνική μας ταπείνωση εφαρμόζοντας ολοκληρωτικές μεθόδους. Αντιθέτως οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι αποτελούν κυτταρικό παράδειγμα κάθε αυτόνομης κοινότητας. Μια αντιπρόταση για να δημιουργηθούν νέες συνθέσεις πάνω στην υλική βάση της αναπαραγωγής του κοινωνικού ιστού στην κατεύθυνση του ριζικού απελευθερωτικού μετασχηματισμού.


1 2 3 4 5 6

ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΔΕΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΖΩΗ

πηγή : http://termita.espivblogs.net


1 2 3 4 5 6

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις! Σάββατο 19/1, 12μμ, πλ. Αγ. Νικολάου

Οι συνεχείς βίαιες επιθέσεις των πάνοπλων ταγμάτων του Δένδια σε καταλήψεις στην Αθήνα, προφανώς δεν γίνονται για την «πάταξη της ανομίας». Οι λόγοι της εκδήλωσης πυγμής είναι:

Πρώτον, η εξόφθαλμη υιοθέτηση από την κυβέρνηση της ατζέντας της Χρυσής Αυγής. Τα σταθερά σημαντικά ποσοστά που δημοσκοπικά εμφανίζει μετά τις εκλογές η εγκληματική αυτή οργάνωση ανησυχούν τη ΝΔ και επιχειρούν να σταματήσουν την εκροή του ακροδεξιού της εκλογικού σώματος προς την ΧΑ.

Δεύτερον, η επιθυμητή αλλαγή του πεδίου της δημοσίας συζήτησης. Την περίοδο που με τον πιο προκλητικό τρόπο υλοποιούνται οι πιο σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές, που στη Βουλή ψηφίζετονται τόσο ο νέος φορολογικός νόμος που καταληστεύει ό,τι τυχόν έχει απομείνει από τους ήδη κομμένους μισθούς και συντάξεις, όσο και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο και υποθηκεύουν το μέλλον όλων μας, ενώ συγκαλύπτεται το σκάνδαλο της φοροδιαφυγής εχόντων που απολαμβάνουν διακομματική ασυλία, την περίοδο ακριβώς αυτή, η τρικομματική κυβέρνηση προσπαθεί -με την αγαστή συνεργασία των πρόθυμων «δημοσιογράφων»- να στρέψει την συζήτηση αλλού και να πείσει ότι το κυριότερο πρόβλημα στη χώρα είναι …οι καταλήψεις!

Τρίτον -και σημαντικότερο-, ο φόβος των κυβερνώντων μπροστά στις ίδιες τις καταλήψεις και τις κοινωνικές ομάδες που τις πλαισιώνουν ή στέκονται αλληλέγγυα σε αυτές. Στις καταλήψεις αναπτύσσονται προβληματισμοί, ανησυχίες, σχέδια δράσης αντίθετα στις πολιτικές που θέλουν να μας επιβάλουν. Αυτό τους ενοχλεί. Οι καταλήψεις συνιστούν χώρους έκφρασης έμπρακτης αλληλεγγύης, παραδείγματα κοινωνικού αγώνα, δεξαμενές σκέψης αμφισβήτησης και ανατροπής, προάγγελοι της κοινωνικής έκρηξης που δεν θα αργήσει να φτάσει. Αυτό τους φοβίζει.

Στην πόλη μας, η κατάληψη Ματσάγγου, ένας ανοιχτός κοινωνικός χώρος που λειτουργεί από την πρώτη μέρα ύπαρξής της αμεσοδημοκρατικά, που προάγει την κοινωνική αλληλεγγύη και αυτoοργάνωση, που προσφέρει στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης, στοχοποιείται τις τελευταίες μέρες τόσο από την αστυνομία, όσο και από το δήμαρχο Βόλου. Ο πολίτες του Βόλου όμως ξέρουν πολύ καλά πως η κατάληψη Ματσάγγου δεν είναι η αιτία για την ανεργία στη βιομηχανική ζώνη, για τα λουκέτα στα εκατοντάδες μαγαζιά, για τις περικοπές σε υγεία και ασφάλιση, για το κουτσούρεμα στους μισθούς και στις συντάξεις, για τις αυξήσεις στις τιμές ειδών πρώτης ανάγκης. Ξέρουν πολύ καλά ότι αν οι μπάτσοι μπουν στην κατάληψη Ματσάγγου, τα παγωμένα σπίτια τους δεν θα ζεσταθούν, τα άδεια πιάτα τους δεν θα γεμίσουν, το αβέβαιο μέλλον των παιδιών δεν θα γίνει ρόδινο.

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, μαζί με άλλες συλλογικότητες και πολιτικούς χώρους, το Σάββατο 19/1, στις 12 το μεσημέρι, στην πλ. Αγ. Νικολάου, καλεί σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, στα στέκια και στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.

πηγή : http://diktio.org/node/852


1 2 3 4 5 6

Πορεία αλληλεγγύης σε καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους

Κανείς μόνος του απέναντι στην επίθεση των κυρίαρχων
Να οργανώσουμε την αγριότητα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Διοργάνωση: Συνέλευση Αλληλεγγύης με τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=42015