Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 στις 12.00

Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις

"Το κράτος πλέον προχωρά με ακόμη πιο ξεκάθαρα βήματα, για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, στην υλοποίηση του δόγματος της μηδενικής ανοχής, που αφορά κάθε αντιστεκόμενο, κάθε αγωνιστή, κάθε άνθρωπο που μάχεται ενάντια στα τετελεσμένα που του επιβάλλουν οι έχοντες εξουσία και χρήμα. Σε όλους τους από κάτω, σε όλη την κοινωνία. Σε όλους εμάς που η ζωή μας είναι κάτι περισσότερο από έναν ακόμη αριθμό, από ένα ακόμη λιθαράκι στο σαθρό τους οικοδόμημα."

Με αφετηρία την εισβολή στην Villa Amalias ύστερα από ανώνυμη καταγγελία ακολουθεί η επέμβαση των ΜΑΤ στο κτήριο της ΑΣΟΕΕ , με πρόσχημα την πάταξη του παραεμπορίου, όπου και κατάσχεται η ραδιοφωνική υποδομή του 98FM που στεγαζόταν στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της σχολής.

Το όργιο της καταστολής έρχεται να κλιμακωθεί έπειτα από την επιτυχημένη κίνηση ανακατάληψης της Villa Amalias και την ταυτόχρονη κατάληψη των κεντρικών γραφείων της Δημοκρατικής Αριστεράς . Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την εκκένωση και των δυο κτηρίων και την επέμβαση των μπάτσων στην κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά.

Σε απάντηση αυτών των γεγονότων πραγματοποιείται μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης από δέκα χιλιάδες άτομα στο κέντρο της Αθήνας ενώ τέσσερις μέρες μετά γίνεται επιχείρηση έρευνας στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37.

Οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι χτυπιούνται πρώτοι, με απώτερο σκοπό την εξάλειψη οποιασδήποτε μορφής αντίσταση στα σχέδια κράτους και αφεντικών.

ΚΡΑΤΟΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

κάλεσμα : Αλληλέγγυοι/ες στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...