Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 στις 16.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αληλεγγύης στον αγώνα των απεργών του ΜΕΤΡΟ

Αμαξοστάσιο μετρό Σεπολίων… άλλη μια εστία ανομίας πατάχθηκε

Οι ασκήσεις ολοκληρωτισμού στις οποίες έχει επιδοθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του (χαλυβουργία, συνελεύσεις γειτονιάς, καταλήψεις) εκδηλώθηκαν και στην πολυήμερη απεργία των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που ξεκίνησε για να μην ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο και μειωθούν στα 700 ευρώ οι ήδη μειωμένοι κατά 40% μισθοί τους. Επίταξη των εργαζομένων (πολιτική επιστράτευση), απειλές για απόλυση αν δεν επιστρέψουν στην εργασία τους, εισβολή 7 διμοιριών ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο Σεπολίων. Πρόκειται για την πρώτη μάχη που διεξάγετε για την εφαρμογή των πρόσφατων μέτρων που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο του δεύτερου μνημονίου.

Το δίκαιο ενός αγώνα από μόνο του δεν αρκεί. Απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση του υποκειμένου που κινητοποιείται, η εξωστρέφεια της διάχυσης των περιεχομένων του αγώνα στις γραμμές των «από κάτω», η έμπρακτη αλληλεγγύη των υπόλοιπων αγωνιζόμενων και πληττόμενων κοινωνικών κομματιών.

Στην περίπτωση των εργαζομένων στα ΜΜΜ όλοι αυτοί οι παράγοντες υπήρξαν ελλειμματικοί. Και για να μη νομίσει κανείς ότι πρόκειται για μια τοποθέτηση αφ' υψηλού, πρώτα απ' όλα η αναφορά γίνεται με διάθεση αυτοκριτική για τη βραδυπορία και την ανοργάνωτη-μεμονωμένη παρουσία-στήριξη του μπλόκου του αμαξοστασίου στα Σεπόλια από τις αυτοοργανωμένες συλλογικότητες, τα αντιεξουσιαστικά στέκια και καταλήψεις.

Στις 1.00μμ οι απεργοί καλούν σε συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο Σεπολίων και πορεία στο Σύνταγμα (σήμερα Παρασκευή 25/1). Και στις 4.00μμ σε πανεργατική-παλλαϊκή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Fight back…

κάλεσμα : ΡΕΣΑΛΤΟ

πηγή : http://anarxiko-resalto.blogspot.com/2013/01/...


1 2 3

apergia-diarkeias-metro

Το σωματείο του ΜΕΤΡΟ (ΣΕΛΜΑ) καλεί κάθε σωματείο, συνδικάτο, συλλογικότητα σε συνέλευση για κέντρο αγώνα και για να συντονίσουμε την απεργιακή μάχη, στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ την Παρασκευή 25/1 στις 17.30.

Οι εργαζόμενοι του Μετρό καλούν κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, τη νεολαία, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να ενώσουν τη φωνή και τους αγώνες τους με τους εργαζόμενους απεργούς των μεταφορών. Η τρομοκρατία της επίταξης δε θα περάσει.

Να σπάσουμε στους δρόμους την προσπάθεια της κυβέρνησης να φιμώσει κάθε μαχητικό αγώνα. Να σπάσουμε το στρατιωτικό νόμο που επιδιώκει να επιβάλλει. Οι ώρες είναι κρίσιμες για ολόκληρο το εργατικό κίνημα! Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

πηγή : http://denplirono.wordpress.com/2013/01/25/αν...


1 2 3

Ολόψυχα στο πλευρό των απεργών του Μετρό

Η πολιτική επιστράτευση των απεργών του Μετρό, καθώς και η επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων δεν πρέπει να αφήνουν αμφιβολίες: το κράτος έκτακτης ανάγκης κάνει την εμφάνιση του ολοένα και περισσότερο. Πρόκειται για ένα καθεστώς που από τη μια μεριά οι χώροι ελευθερίας περιορίζονται ασφυκτικά, και από την άλλη, η κρατική βία αντικαθιστά της διαδικασίες συναίνεσης και διαμεσολάβησης. Η περίπτωση της απεργίας στο Μετρό είναι χαρακτηριστική. Η κυβέρνηση αρνείται οποιοδήποτε διάλογο με τους εργαζόμενους, κατασυκοφαντεί μαζί με τα ΜΜΕ τον απεργιακό αγώνα, καταργεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία μέσω του αντισυνταγματικού διατάγματος περί επιστράτευσης, και στο τέλος κάνει χρήση του "μονοπωλίου της κρατικής βίας".

Απέναντι στην κατάσταση που δημιουργείται, το λαϊκό κίνημα πρέπει να αντιπαρατάξει τον διαρκή ανυποχώρητο αγώνα, την πολιτική ανυπακοή απέναντι στα εξοντωτικά κυβερνητικά μέτρα, και την αλληλεγγύη σε όσους αντιστέκονται, χωρίς "μα" και "αλλά". Ο αγώνας των απεργών του Μετρό είναι και δικός μας αγώνας, η επίθεση εναντίον του είναι επίθεση εναντίον όλων μας.

Όλες και όλοι σήμερα στις 4:00 στο Σύνταγμα καθώς και σε όλες τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους απεργούς του Μετρό

Αθήνα 25/1/2013

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : http://diktio.org/node/853