Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 στις 18.00

Προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση για το νερό

"Γαλάζιος χρυσός: Παγκόσμιοι Πόλεμοι για το νερό "

Με τον ίδιο τρόπο που οι σημερινοί πόλεμοι γίνονται για το πετρέλαιο, οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνουν για το νερό, καθώς πλέον η πηγή της ζωής εισέρχεται στο παγκόσμιο χρηματιστήριο και στην αρένα της πολιτικής. Επιχειρησιακοί κολοσσοί, ιδιώτες επενδυτές και διεφθαρμένες κυβερνήσεις ανταγωνίζονται για τον έλεγχο του φθίνοντος αποθέματος πόσιμου νερού προκαλώντας διαμαρτυρίες, μηνύσεις και επαναστάσεις από τη μεριά των πολιτών που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην επιβίωση. Αρχαίοι πολιτισμοί κατέρρευσαν εξαιτίας της κακής διαχείρισης των υδάτινων πόρων τους. Θα μπορέσει άραγε η ανθρωπότητα να επιζήσει;

Η ταινία αναδεικνύει επίσης μερικές ιστορίες επιτυχίας των ακτιβιστών του νερού σε όλο τον κόσμο παρέχοντας ένα ισχυρό επιχείρημα για κοινοτική δράση. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία όπως το Βραβείο Κοινού για την καλύτερη ταινία Περιβαλλοντικού Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βανκούβερ « Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογία Τώρα », βραβείο στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου, Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για το καλύτερο ντοκιμαντέρ στο Newport Beach Film Festival κ.α.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο «Γαλάζιος Χρυσός: Το δικαίωμα να σταματήσει η εταιρική κλοπή του νερού του πλανήτη» των Maude Barlow και Tony Clarke.

Σκηνοθεσία: Sam Bozzo

Διάρκεια: 1 ώρα 34'

Θα ακολουθήσει ενημέρωση- συζήτηση για τη δράση της πρωτοβουλίας πολιτών Κίνηση 136 ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι ένα πρόγραμμα του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

-Η προαγωγή της αυτοβοήθειας για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες και γενικότερα των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Το Π.Π.Α. σε μια απόπειρα συνάντησης και αλληλεπίδρασης με ανθρώπους και φορείς της πόλης ,ξεκινά κύκλο προβολών ντοκιμαντέρ στο Κοινωνικό Κέντρο- Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23), ως αφορμή για συζήτηση ,προβληματισμό με απώτερο στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων σε ζητήματα που μας αφορούν.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...