Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 στις 13.00

2 καλέσματα : 1 2

Συνέντευξη τύπου

Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο τις καταστολής των καταλήψεων, την τελευταία περίοδο στοχοποιείται το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο ΒΟΞ, που βρίσκεταισ την πλ. Εξαρχείων. Με συνεχείς συκοφαντικές αναφορές σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και παρεμβάσεις ακροδεξιών βουλευτών, καθώς και αστυνομικές παρενοχλήσεις προετοιμάζεται το έδαφος για την καταστολή του ΚΚΚ ΒΟΞ. η συγκεκρημένη κατάληψη αποτελεί υποδειγματικό χώορ ελευρθερίας και δημιουργίας πανελλαδικά και σοβαρό παράγοντα κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής στην ευαίσθητη περιοχή των Εξαρχείων. εκφράζοντας την αμέριστη υποστήριξή μας στο ΚΚΚ ΒΟΞ, στέκια και συλλογικότητες της περιοχής πραγματοποιούμε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στη 1 μ.μ. στο Κοινωνικό Κέντρο της Τσαμαδού 15 στα Εξαρχεια, στην οποία θα μιλήσουν μέλη καταλήψεωνμ, στεκιών, πρωτοβουλιών κατοίκων και πολιτικών οργανώσεων.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στο ΚΚΚ ΒΟΞ.

kkk vox

πηγή : http://tsamadou13-15.espivblogs.net/2013/01/2...


Ανακοίνωση της Επιτροπής πρωτοβουλίας κατοίκων Εξαρχείων για το Κ*ΒΟΞ

Η Επιτροπή πρωτοβουλίας κατοίκων Εξαρχείων συμμετέχει στην Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στο Κ*ΒΟΞ και στην συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στη 1μ.μ.

Είναι πλέον κοινός τόπος ότι οι αντιλαϊκές και βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων δεν μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς την περιστολή δημοκρατικών ελευθεριών, χωρίς την επιβολή μιας αυταρχικής δημοκρατίας στο όνομα της τάξης και της καταπολέμησης της "ανομίας".

Μας αποπροσανατολίζουν, έτσι ώστε να μη συνειδητοποιούμε τη βία που ασκούν καθημερινά και την ανομία των μνημονίων τους. Τα ΜΜΕ πλήρως συγχρονισμένα με την πολιτική εκφοβισμού που εφαρμόζει η κυβέρνηση στοχοποιούν στέκια και αυτοδιαχειριζόμενους κατειλημμένους χώρους όπως το Kατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ στην πλατεία Εξαρχείων, στην προσπάθειά τους να φιμώσουν και τις τελευταίες εστίες ελευθερίας και αντίστασης.

Εμείς, στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων, ξεκινήσαμε το 2007 με σύνθημα «παίρνουμε τη γειτονιά στα χέρια μας». Από τότε διεκδικούμε το δημόσιο χώρο και λόγο με χίλιους δυο τρόπους. Παρεμβαίνουμε όπου και όπως μπορούμε και αντιστεκόμαστε με μόνα όπλα την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη.

Ως επιτροπή κατοίκων είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στο Κ*ΒΟΞ που σήμερα στοχοποιείται αλλά και για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας με τους χώρους που δρουν ελεύθερα και δημιουργικά μακριά από την αγοραία λογική και τα κυρίαρχα πρότυπα. Πιστεύουμε πως ο κόσμος στις γειτονιές πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η ανομία βρίσκεται στην κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών και όχι στη λειτουργία αυτοδιαχειριζόμενων χώρων. Στα Εξάρχεια λειτουργούν χρόνια τώρα πολλοί χώροι αυτοδιαχείρισης και προσφέρουν με την παρουσία τους. Είμαστε σίγουροι πως η γειτονιά θα αγκαλιάσει και θα προστατεύσει τα συλλογικά εγχειρήματα αλληλεγγύης που μας στηρίζουν στην κρίση που περνάμε.

Επιτροπή πρωτοβουλίας κατοίκων Εξαρχείων

πηγή : http://exarchia.pblogs.gr/2013/01/anakoinwsh-...