Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Θ.Σ.

1_februariu2013_sigkedrosh.jpg

ο σύντροφος Θ.Σ. καλείται να παρουσιαστεί στον ανακριτή για να καταθέσει όσον αφορά τα γεγονότα της 5ης Μάη 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ κτίριο 9

παρασκευή 1/2/2013 στις 09:00

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

"Απολύτως κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν δικαιολογεί την εμπλοκή μου στα γεγονότα της 5ης Μάης. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε... Οι δικαστικοί και αστυνομικοί κύκλοι για άλλη μια φορά δείχνουν τα δόντια τους, αφού ξαναφέρνουν την υπόθεση marfin στο προσκήνιο καλώντας με για κατάθεση στον ανακριτή, με μοναδικό στοιχείο την συμμετοχή μου σε απεργίες και διαδηλώσεις. Δεν είναι τυχαία η πολιτική συγκυρία που επιλέγουν να ανακινήσουν στοχευμένες διώξεις, καθώς το τελευταίο διάστημα υπάρχει έξαρση της καταστολής σε αγωνιστές, κοινωνικά εγχειρήματα και αυτοοργανωμένους χώρους." 1/2013

"... Aγωνίζομαι έμπρακτα για την ανατροπή του συστήματος μέσα από ανοιχτά συλλογικά εγχειρήματα στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Θεωρώ εχθρική προς το κίνημα και την κοινωνία, τη χρήση τυφλής βίας η οποία αποτελεί αποδεδειγμένα έργο του κράτους και του παρακράτους. Πιστεύω στην Ταξική Πάλη ενάντια στα αφεντικά, για μια άλλη κοινeωνία ελεύθερη, αταξική, χωρίς εξουσία, εκμετάλλευση και καταπίεση..." 4/2012

Θ.Σ.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΣΥνέλευση ΚΑτειλημμένων ΠΡΟσφυγικών

αλληλέγγυοι-αλληλέγγυες

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3

Villa Amalias - Απρίλιος 2012

5 Μάη 2010 - 12 Φλεβάρη 2012

...για τους αγώνες που δεν τελείωσαν ποτέ

Τα τρία τελευταία χρόνια, με την εφαρμογή του άγριου νόμου της αγοράς, υπήρξαν αρκετές οι στιγμές που τα επιτελεία της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας αισθάνθηκαν εξαιρετικά άβολα. Μια από αυτές, αναμφίβολα η τραγικότερη, ήταν η 5 Μάη του '10, με τα ογκώδη , δυναμικά και επιθετικά συλλαλητήρια εκείνης της μέρας, που τερματίστηκαν με τον εμπρησμό της marfin και τον θάνατο τριών εργαζομένων. Για αυτόν το φονικό εμπρησμό που πάγωσε μια, μέχρι εκείνη τη στιγμή, μεγαλειώδη διαδήλωση που εξελισσόταν, και που απονοηματοδοτήθηκε εις το έπακρόν της από τα μμε, κλήθηκαν σαν ύποπτοι τρεις σύντροφοι, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να τους εμπλέκουν, αλλά μόνο με την αφορμή του γεγονότος, που προσφέρθηκε σα δώρο στα μουδιασμένα μέχρι τότε υπουργεία και τα μμε που απαιτούσαν συλλήψεις.

Τα γεγονότα εκείνης της μέρας θυμηθήκαμε πρόσφατα με την, αντίστοιχου μεγέθους και δυναμικής, διαδήλωση στις 12 Φλεβάρη. Τα κανάλια αυτήν τη φορά λύσσαξαν για τον καμένο προθάλαμο του Αττικόν και τα πλιάτσικα, όμως τα γεγονότα δεν επιδέχονταν σύγκριση. Παρόλα αυτά, τέσσερις διαδηλωτές προφυλακίστηκαν, χωρίς να τηρηθεί κάποιο πρόσχημα, με την αστυνομία να δημοσιεύει τις φωτογραφίες τους πριν την απόφαση της εισαγγελίας.

Τα μέτρα, οι αυτοκτονίες, ο χημικός πόλεμος, η καταστολή, η πείνα, η απόγνωση και η οργή, κρύβονται πίσω από επιλεκτικές συλλήψεις και στοχοποιήσεις. Προφανώς η στρατηγική τους είναι να επιλέγουν για δίωξη μεμονωμένα αγωνιστές, περιμένοντας ο φόβος να γίνει κυματοθραύστης της ολοένα διογκούμενης οργής. Κάτι που δε λειτούργησε μέχρι τώρα, και που δε θα λειτουργήσει και στη συνέχεια.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες που κατέβηκαν στους δρόμους στις 5 Μάη ΄10 και στις 12 Φλεβάρη του ΄12, όπως και σε τόσες άλλες κινητοποιήσεις, έχασαν μόνο τις αυταπάτες και την εμπιστοσύνη τους στους κυρίαρχους. Ίσως και την ταξική τους αθωότητα. Αυτό το γιγάντιο κύμα, (που δεν έχει μέχρι τώρα εξελιχθεί σε σαρωτική πλημμυρίδα) έχει πολλές φορές αποδείξει ότι είναι ακηδεμόνευτο, συχνά μέσα από τις αντιφάσεις του.

Οι κοινωνικοί αγωνιστές, δεν είναι δυνατόν να καθοδηγήσουν τις δίκαιες κοινωνικές εξεγέρσεις, όπως επίσης δεν είναι δυνατόν να λείπουν απ'αυτές. Η ολοένα και πιο ξεκάθαρα ταξική μορφή που παίρνουν οι εκδηλώσεις αντίστασης και αγώνα, συναντάει τη διαχρονικότητα του λόγου και των δράσεων τους. Γι αυτό χτυπιούνται επιλεκτικά από τους δικαστικούς ελεύθερους σκοπευτές: πότε πριν προλάβει ακόμη να κατακάτσει η σκόνη των επεισοδίων, όπως στην περίπτωση των τεσσάρων προφυλακισμένων διαδηλωτών, και πότε επετειακά, όπως στην περίπτωση των τριών συντρόφων για την 5η Μάη.

Ως κατάληψη, εδώ και 22 χρόνια, έχουμε πολλές φορές βιώσει την στοχοποίηση, μα συνάμα, και ακόμα περισσότερες την αλληλεγγύη. Αντιλαμβανόμαστε το παιχνίδι που στήνεται στην πλάτη των συντρόφων μας, και θα σταθούμε δίπλα τους.

Είναι αγώνας δίχως τέλος.

Λευτεριά στους 4 προφυλακισμένους διαδηλωτές της 12ης Φλεβάρη 2012

Αλληλεγγύη στους 3 συντρόφους που στοχοποιούνται για τα γεγονότα της 5ης Μάη 2010.

πηγή : http://villa-amalias.blogspot.com/2013/01/blo...


1 2 3

Υπόθεση 5ης Μάη:Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Θ.Σ.

Την Παρασκευή 1/2 ο Θ.Σ. καλείται να απολογηθεί για τα γεγονότα της 5ης Μάη του 2010. Τρία χρόνια μετά την απαγωγή του ίδιου και δυο ακόμα συντρόφων, ως υπόπτων, τα κανάλια και οι κρατικοί μηχανισμοί «ξαναζεσταίνουν» μια δικογραφία, που ακόμη και με τους δικούς τους - αστικούς - όρους είναι μια κακοστημένη φάρσα.

Η καταστολή όσων αγωνίζονται, πέρα από διαχρονική επιδίωξη, πραγματώνεται στην παρούσα χρονική συγκυρία ως κεντρική πολιτική επιλογή της τρικομματικής κυβέρνησης. Διαλέγουν λοιπόν να χτυπήσουν όσους και όσες βλέποντας τις ζωές τους να λεηλατούνται από κάθε είδους αφεντικά και να υποβιβάζονται για χάρη μιας κάποιας εθνικής σωτηρίας, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Γιατί όσο αδυνατούν να συγκροτήσουν την κοινωνική συναίνεση που καταρρέει, η επιβολή με στρατιωτικούς πλέον όρους, είναι το μόνο που τους απομένει.

Έτσι πέρα από τους συλλογικούς τόπους αγώνα που βάλλονται , με εκκενώσεις καταλήψεων, με επιτάξεις απεργών ή με το χτύπημα των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία στην Χαλκιδική, έρχεται η σειρά και μεμονωμένων συντρόφων να βιώσουν το κόστος, στα σώματα και τις ζωές τους. Απέναντι στις κρατικές κατασκευές και επιδιώξεις, οι σύντροφοι δεν θα είναι ποτέ μόνοι.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΙ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ κτίριο 9

Παρασκευή 1/2/2013 στις 09:00

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε "Υπόθεση 5ης Μάη": http://pat61.squat.gr/category/55/

http://pat61.squat.gr/?p=7820

Διοργάνωση: Κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...