Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 στις 12.00

Συγκέντρωση για την παιδεία

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ…

Η Πρωτοβουλία Σπουδαστών ΤΕΙ, αποτελείται από φοιτητές που αγωνιζόμαστε ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά». Επειδή θέλουμε να πάρουμε όλοι οι σπουδαστές στο ΑΤΕΙΘ τον αγώνα αυτό στα χέρια μας, συντονιζόμαστε καθημερινά για να γίνονται γενικές συνελεύσεις σε όλους τους συλλόγους με σκοπό την συνέχιση των κινητοποιήσεων. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συλλογικότητα και σε κάθε φοιτητή που θέλει να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια.

Την Τετάρτη 6/2 διαδηλώσαμε χιλιάδες για να μην περάσει το σχέδιο Αθηνά. Παρόλη την ακινησία που επικρατούσε τόσα χρόνια στο ΑΤΕΙΘ, καταφέραμε να ταρακουνήσουμε όλη την πόλη!

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ…

Η κυβέρνηση και η Τρόικα θέλουν να περάσουν το σχέδιο Αθηνά και ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος: Θέλουν να μη σπουδάζουμε. Θέλουν μην πάρουμε πτυχίο, γιατί με το πτυχίο θα απαιτούμε δουλειά. Θέλουν, δηλαδή, να αποδεχτούμε την πολιτική της ανεργίας και της φτώχιας. Σκοπεύουν να μεταφέρουν το ΑΤΕΙΘ ξέροντας ότι πολλοί δε θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε.

Ε, δε θα τους περάσει!

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Να συνεχίσουμε με συχνές γενικές συνελεύσεις στους συλλόγους κάθε τμήματος και συχνές διαδηλώσεις! Να γίνουμε περισσότεροι! Να κρατήσουμε τα ΤΕΙ ζωντανά καθημερινά με συζητήσεις, δράσεις και ενημέρωση του κόσμου! Οι φοιτητές των σχολών που δεν συγχωνεύονται ακόμη πρέπει να καταλάβουν ότι αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους, επειδή και εκείνοι θα δεχτούν τις συνέπειες όταν «αδειάσει» το ΤΕΙ.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω!

Οι «ρεαλιστικές» προτάσεις που γίνονται για λογαριασμό μας όπως: «Να γίνει εσωτερική συγχώνευση του ΑΤΕΙΘ αρκεί να μείνουμε στη Σίνδο» ή «ας έρθουν οι Σέρρες εδώ» (και άλλα παρόμοια) κρύβουν:

* είτε άγνοια για τις επιπτώσεις του σχεδίου στο σύνολο των φοιτητών

* είτε συντονισμένη προσπάθεια για να περάσει το σχέδιο από την πίσω πόρτα και σίγουρα να διαμορφωθούν αφόρητες συνθήκες σπουδών.

Αυτός είναι ο ρεαλισμός της …υποταγής. Δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν το δικαίωμά μας να σπουδάζουμε όλοι με ανθρώπινους ρυθμούς και υποδομές!

Σύμμαχοί μας είναι και οι φοιτητές των ΑΕΙ που επίσης τους χτυπά το σχέδιο «Αθηνά», αλλά και το προσωπικό του ΤΕΙ που εξωθείται στο να μετακομίσει ή να χάσει τη δουλειά του.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας!

Καλούμε κάθε σύλλογο και σπουδαστή σε συγκέντρωση το ΣΑΒΒΑΤΟ στις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Ακολουθεί συνάντηση-συζήτηση της Πρωτοβουλίας στο φουαγιέ του Πολυτεχνείου στις 2:30

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΕΙ

πηγή : http://resistenciaelotta.blogspot.com/