Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 στις 18.00

Προβολή ντοκιμαντέρ Οι Επιζώντες και συζήτηση

"Οι Επιζώντες"(2010)

Σκηνοθεσία- Κάμερα -Μοντάζ: Σταύρος Ψυλλάκης

Διάρκεια: 29΄

'νθρωποι με ψυχιατρική εμπειρία από την Ελλάδα και το εξωτερικό μιλούν για τη ζωή τους, τη στέρηση βασικών δικαιωμάτων και το βίωμα της ισόβιας φυλακής που χτίζει η ψυχιατρική διάγνωση, αλλά και για τη δυναμική των κινημάτων αυτοβοήθειας.

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε με αφορμή το Ευρωπαϊκό Συνέδριο κατά των Διακρίσεων και του Στιγματισμού. Για μια ψυχιατρική μεταρρύθμιση προσανατολισμένη στο χρήστη και στο δικαίωμα για εναλλακτικές λύσεις. (Θεσσαλονίκη 28 Σεπτεμβρίου- 1 Οκτωβρίου 2010)

Θα ακολουθήσει συζήτηση με την παρουσία ατόμων με ψυχιατρική εμπειρία και μέλη των Κοι.Σ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι ένα πρόγραμμα του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

-Η προαγωγή της αυτοβοήθειας για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες και γενικότερα των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Το Π.Π.Α. σε μια απόπειρα συνάντησης και αλληλεπίδρασης με ανθρώπους και φορείς της πόλης,συνεχίζει τον κύκλο προβολών ντοκιμαντέρ στο Κοινωνικό Κέντρο- Στέκι Μεταναστών ,ως αφορμή για συζήτηση ,προβληματισμό με απώτερο στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων σε ζητήματα που μας αφορούν.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...