Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 στις 20.00

Εργατικό Καφενείο

Εργατική συνάντηση κάθε Δευτέρα

Κάθε Δευτέρα στο αυτόνομο στέκι από τις 20:00 και μετά θα λειτουργεί καφενείο-εργατική συνάντηση, τα έσοδα του οποίου θα πηγαίνουν στο ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΣΕ.

Στις συναντήσεις αυτές προσβλέπουμε στο να συναντηθούμε, να αναπτύξουμε σχέσεις, να κουβεντιάσουμε και να διασκεδάσουμε. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια του καφενείου θα υπάρχουν ενημερώσεις από εργατικούς αγώνες ή άλλες ανάλογες εκδηλώσεις. Το ταμείο ενισχύεται συγχρόνως σε συστηματική βάση με τις προσφορές των φίλων και των συναγωνιστών, με τα έσοδα από διάφορες εκδηλώσεις, με ένα μέρος από τη μηνιαία συνδρομή του κάθε μέλους της ΕΣΕ και με τα έσοδα από την έκδοση του ημερολόγιου των εργαζομένων.

Από το ταμείο στηρίζονται αποκλειστικά φυσικά πρόσωπα, εργαζόμενοι δηλαδή που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω απόλυσης, ανεργίας, ασθένειας, ατυχήματος, ή άλλου κοινωνικού λόγου, επίσης εργαζόμενοι που βρίσκονται σε απεργία ή σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Προβαίνουμε σε κινήσεις οικονομικής στήριξης συναδέλφων, μετά από συζήτηση και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΕ Αθήνας, για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση.

Στο διάστημα που το Ταμείο βρίσκεται σε λειτουργία, έχουν διατεθεί 1.650 ευρώ για την ενίσχυση οκτώ εργαζομένων και 1.120 ευρώ για την ενίσχυση εργαζομένων που βρίσκονταν σε αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις (ζαχαροπλαστεία BLE στη Θεσ/νίκη, Ελληνική Χαλυβουργία, PHONEMARKETING, ΒΙΟ.ΜΕΤ. στη Θεσ/νίκη)..

Έχουμε συνείδηση πως οι ανάγκες για αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια είναι μεγάλες και πως συνεχώς θα μεγαλώνουν. Έχουμε συνείδηση πως το Ταμείο μας δεν θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες, πως η στήριξη που θα δώσουμε μπορεί να έχει απλά ένα συμβολικό χαρακτήρα. Παρά τις δυσκολίες, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε αυτή την άνιση μάχη, παράλληλα με τις μάχες που δίνουμε καθημερινά στα διάφορα μέτωπα της ταξικής πάλης.

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...