Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 στις 19.00

Δημιουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης Bookαπόρτα

Yστερα από καιρό και πολλές συζητήσεις, ξανάρχεται στο φως η σκέψη της δημιουργίας ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ στο χώρο του Στεκιού. Μία ιδέα που είχε υλοποιηθεί στο παρελθόν και εξακολουθεί να θεωρείται ότι έχει να προσφέρει αρκετά στις δράσεις του Στεκιού.

Η ιδέα βασίζεται στην αδιαμφισβήτητη αξία της «πνευματικής τροφής», ως πηγή προβληματισμού, αλλά και ως αρωγός στη συγκρότηση οποιασδήποτε κινηματικής δράσης. Η εμπειρία που καταγράφεται στα βιβλία, οι σκέψεις που αποκτούν «λεκτική παρουσία», αλλά και οι απόψεις που διατυπώνονται, αποκτούν πλέον ιδιαίτερη βαρύτητα. Η αξία τους αναδεικνύεται από την συστηματική (θεσμική / κρατική) προσπάθεια να απομακρυνθεί ο κόσμος από τη σύνθετη - κριτική σκέψη, εκείνη που θα του δώσει το ερέθισμα, αλλά και τα εργαλεία να ερμηνεύσει και να αμφισβητήσει όσα συμβαίνουν γύρω του.

Πιστεύουμε, επίσης, ότι υπάρχει ανάγκη δημιουργίας μιας πολυεθνικής και ευέλικτης δανειστικής βιβλιοθήκης, που να αποτελέσει κέντρο πολιτισμού, προώθησης και διατήρησης της πολιτιστικής διαφορετικότητας των πολιτών.

Έχοντας αυτό κατά νου, θεωρήσαμε ότι το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών θα πρέπει να λειτουργήσει κατά το δυνατόν ως γέφυρα επικοινωνίας των κατοίκων της πόλης μας με το βιβλίο. Η δανειστική βιβλιοθήκη θα δίνει τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να δανείζεται κάποιο βιβλίο από το χώρο του στεκιού, την ημέρα εκείνη που θα έχει εκ των προτέρων οριστεί.

Είναι μία προσπάθεια που συμπεριλαμβάνει προσδοκίες, όπως κάποια στιγμή να γίνονται και βιβλιοπαρουσιάσεις ή αφιερώματα σε συγκεκριμένους συγγραφείς. Προς το παρόν, κρίνεται απαραίτητο να μαζευτεί ένας επαρκής αριθμός βιβλίων, αλλά και να συγκροτηθεί μία δυναμική ομάδα. Έτσι όποιος το επιθυμεί ας επικοινωνήσει μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και στα τηλέφωνα 6944784344 και 6947805240.

Μπορούμε να κάνουμε όλοι ένα «δώρο» στη νέα ομάδα του στεκιού, φέροντας ένα βιβλίο από 8:00μ.μ. έως 10:00μ.μ. κάθε Πέμπτη στο Στέκι (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5, Σπλάντζια) και κάθε απόγευμα από 7:30 μ.μ. έως 9:30 μ.μ. στην Terra Verde.

πηγή : http://www.stekichania.gr/index.php?option=co...