Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 στις 17.00

Απεργιακή συλλογική κουζίνα

Δεν καταναλώνω...

Απεργώ!

Σε μία περίοδο που έχουν πλέον καταπατηθεί όλα τα εργατικά δικαιώματα και οι άνεργοι είναι 2.οοο.οοο, οι ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν μετά από τόσους μήνες να καλέσουν σε 24ωρη γενική απεργία! Δεν τρέφουμε αυταπάτες! Μία 24ωρη απεργία καλεσμένη από τα πάνω, που δεν περιφρουρεί καν το δικαίωμα του εργαζομένου στον ιδιωτικό τομέα να απεργήσει, σκοπό δεν έχει τη διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την αντίσταση στη λεηλασία των ζωών μας, αλλά την εκτόνωση της οργής μας. Μια γενική απεργία μπορεί να έχει νόημα μόνο όταν αποτελεί κομμάτι διαρκών, ακηδεμόνευτων και αδιαμεσολάβητων αγώνων στους χώρους εργασίας και τις γειτονιές μας. Παρ' όλα αυτά, η απεργία μπορεί να αποτελέσει αφετηρία συνάντησης όλων των εκμεταλλευομένων που επιλέγουν να αντισταθούν σε αυτή τη γενικευμένη επίθεση προτάσσοντας την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια.

Δεν ξεχνάμε πως η απεργία δεν αφορά μόνο όσους/-ες ακόμα εργάζονται, αλλά όλους/-ες μας. Έχει νόημα να δούμε τον εαυτό μας μέσα στην απεργία, ως εργαζόμενοι/-ες, άνεργοι/-ες συνταξιούχοι, μαθητές/-τριες, γονείς, γείτονες/-ισσες. Πάνω από όλα για το καπιταλιστικό σύστημα είναι το κέρδος και αυτό το κέρδος δεν το προσφέρει μόνο η εργατική μας δύναμη, αλλά και η αγοραστική, οπότε την ημέρα της απεργίας δεν καταναλώνουμε. Δεν συναινούμε στην κατάργηση του δικαιώματος των εργαζομένων στην απεργία. Μπλοκάρουμε την κατανάλωση και την παραγωγή!

Να μη δεχτούμε να μπούμε στις σχολικές τάξεις, στα μαγαζιά και τα σουπερμάρκετ, ούτε να καθαρίσουμε τις πλατείες και τους δρόμους, αλλά να στηρίξουμε τους απεργιακούς αποκλεισμούς και τα μπλοκαρίσματα κατανάλωσης στη γειτονιά μας!

• Προσυγκέντρωση: Πλατεία Καισαριανής, Τετάρτη 20/2 στις 9:30, για να προχωρήσουμε σε απεργιακούς αποκλεισμούς και μπλοκαρίσματα κατανάλωσης στη γειτονιά μας.

• Απεργιακή συλλογική κουζίνα στο ¨Τετράγωνο¨ στις 17:00.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Ανοιχτή συνέλευση στο ¨Τετράγωνο¨ (Ν. Εφέσου 4) κάθε Τετάρτη στις 20:30

http://protovouliakatoikwnkaisarianis.blogspot.gr/

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...