Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 στις 20.00

Προβολή Tαινίας : Η Πηγή των Γυναικών

"Η Πηγή των Γυναικών"

Μερικές φορές τα πράγματα είναι εξαιρετικά περίπλοκα μέχρι να γίνουν εξαιρετικά απλά: "Ούτε σεξ ούτε αγκαλίτσες μέχρι να φέρετε νερό στο χωριό!"

Αυτό λένε στους άντρες τους οι γυναίκες ενός απομονωμένου χωριού στο Μαρόκο, όπου μόνο αυτές κουβαλούν το νερό στα σπίτια τους από μια μακρινή πηγή, επειδή "το λέει η παράδοση".

Θα αντέξουν οι γυναίκες στην πίεση της ανδροκρατούμενης κοινωνίας (η οποία θα είναι ακόμη και βίαιη), αλλά και στις δικές τους ανάγκες; Ποιοι θα σταθούν στο πλευρό τους (ε, χμ... μέχρι εκεί, εντάξει;); "Τι κάνει το κράτος;;;" Ποια θα είναι τα μεγάλα τους όπλα; Τι ρόλο θα παίξει ο έρωτας, η οικογένεια, η αγάπη και η φιλία; Ποια θα δεχτεί όσα φέρνει ο γάιδαρος;

Όλες τις απαντήσεις σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα, μαζί με μια διεισδυτική και σατιρική ματιά στην αραβική κοινωνία, θα τις βρείτε σε αυτή την απολαυστική σύγχρονη παραλλαγή της Λυσιστράτης που έκλεισε το Φεστιβάλ των Καννών το 2011.

Η ταινία είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που πάλεψαν και παλεύουν για τη χειραφέτησή τους μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες και αποτελεί το πρώτο μέρος μιας θεματικής για τους αγώνες των γυναικών.

Τον καφέ μας πριν την ταινία και το ποτό μας μετά (ή ανάποδα, γούστα είναι αυτά!) θα τα σερβίρει όπως κάθε Κυριακή το Σχολείο Αλληλεγγύης "Οδυσσέας" και θα τα συνοδεύουν σπουδαίες γυναικείες αραβικές φωνές, όπως οι Oum Kalthoum, Fairouz, Warda, Sister Marie Keyrouz, Souad Massi, Cheikha Rimitti, Asmahan, Jacqueline Taieb, και άλλες πολλές!

πηγή : http://socialcenter.gr/content/%CF%80%CF%81%C...