Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 στις 17.00

Εκδήλωση για τα Πνευματικά Δικαιώματα

Στη σημερινή εποχή ο,τιδήποτε μπορεί να μετατραπεί σε ψηφιοποιημένη πληροφορία. Το σύνολο σχεδόν της ανθρώπινης μνήμης και γνώσης ρέει στα σύγχρονα δίκτυα επικοινωνιών. Η ελεύθερη ροή και η πρόσβαση σε αυτή αποτελεί προαπαιτούμενο και εγγύηση για την ανάπτυξη της ανθρώπινης δημιουργικότητας, την παραγωγή ουσιώδους και αδέσμευτης γνώσης και πολιτισμού, την κοινωνική απελευθέρωση και τη γενικότερη ανθρώπινη πρόοδο.

Υπό οποιοδήποτε πρίσμα και αν ειδωθεί, το σύγχρονο δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας αδυνατεί να ανταποκριθεί στις προοπτικές, που θέτει η κοινωνία της πληροφορίας. Με κριτήριο τη διεύρυνση των ψηφιακών κοινών καλούμαστε να επεξεργαστούμε εναλλακτικά συστήματα παραγωγής και διαχείρισης της γνώσης, της τέχνης και του πολιτισμού, που θα εναρμονίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση του κοινού με τη διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου για τους πνευματικούς δημιουργούς.

Το Δίκτυο για την Ψηφιακή Απελευθέρωση διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο "Copyright ή Copyleft: Τι Είδους Πνευματικά Δικαιώματα για την Ψηφιακή Εποχή" στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο της Νομικής Σχολής την Πέμπτη 28/2 και ώρα 17.00.

πηγή : http://dln.gr/2013/02/19/law_school/