Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 στις 18.00

Προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση από την Ομάδα Προσβασιμότητας

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι ένα πρόγραμμα του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

- Η προαγωγή της αυτοβοήθειας για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες και γενικότερα των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Με τον όρο αυτοβοήθεια εννοείται η ενεργοποίηση των πολιτών ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, μέσα σε ένα πλαίσιο συλλογικότητας και αλληλεγγύης. Βασικά χαρακτηριστικά της αυτοβοήθειας είναι η αυτενέργεια, η ανάληψη της προσωπικής ευθύνης και κατά συνέπεια η αναίρεση της παθητικότητας.

Το Π.Π.Α. σε μια απόπειρα συνάντησης και αλληλεπίδρασης με ανθρώπους και φορείς της πόλης ,συνεχίζει τον κύκλο προβολών ντοκιμαντέρ στο Κοινωνικό Κέντρο- Στέκι Μεταναστών , ως αφορμή για συζήτηση ,προβληματισμό με απώτερο στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων σε ζητήματα που μας αφορούν.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 18:00

"Το κουτί της Πανδώρας: Ανάπηρη Πόλη" (2011)

Σκηνοθεσία: Κώστας Βαξεβάνης

Διάρκεια: 58'

¬

Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει για τους ανθρώπους που μεταφέρουν τον αγώνα τους για τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο. Για τους ανθρώπους που επιβιώνουν σε μια πόλη και μια κοινωνία φτιαγμένη για αρτιμελείς.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με την Ομάδα Προσβασιμότητας,με παράλληλη προβολή βίντεο από το αρχείο δράσεων της ομάδας.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...