Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 στις 19.00

Σύσκεψη για το συντονισμό δράσεων μέσα στο στρατό

Δύο ακόμα αυτοκτονίες νέων ανθρώπων θρηνούμε, μέσα σε πέντε μέρες. Μπορεί η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία να λοιδορεί τους νεκρούς ψάχνοντας για δικαιολογίες, αλλά το γεγονότα είναι αδυσώπητα:

Ως μόνοι υπεύθυνοι αναδεικνύονται οι περικοπές και η κοινωνική βαρβαρότητα μέσα κι έξω από τα στρατόπεδα, η διαρκής πολεμική προετοιμασία και αυτοί που τα εφαρμόζουν: η τρικομματική κυβέρνηση με τη στήριξη των μιλιταριστών, των εθνικιστών και των φασιστών και ο ελληνικός στρατός. Η νεολαία καλείται να υπηρετήσει μια θητεία που εφαρμόζει όλες τις συνταγές της κοινωνικής εξαθλίωσης των μνημονίων και της κοινωνικής βαρβαρότητας, που έχει ήδη βιώσει.

Στους9 μήνες της θητείας, ο φαντάρος διατάζεται να γίνει εργάτης των8,63€, σεκιουριτάς σε περιπολίες κατά μεταναστών, άμισθος υπάλληλος της πολιτικής προστασίας.

Διατάζεται να διαμορφώσει στρατόπεδα σε κέντρα κράτησης μεταναστών. Να παρέχει υποστήριξη σε κοινές ασκήσεις με ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ. Να ανεφοδιάζει και να συντηρεί τις δυνάμεις που επιτίθενται στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική.

Καλείται να πληρώσει ο ίδιος το φαγητό του, που«περικόπτεται ως λειτουργική δαπάνη», τα μέσα καθαριότητας, τις εξόδους του, ακόμα και το νερό. Ζει σε ερείπια στρατοπέδων, χωρίς θέρμανση. Πληρώνει και τις άδειές του γιατί του κόβουν τις δωρεάν μετακινήσεις.

Καλείται να περιπολεί ένοπλος ενάντια σε κινητοποιήσεις και απεργίες. Η στρατονομία και οι ειδικές δυνάμεις προετοιμάζονται για καταστολή πλήθους. Ο στρατός γίνεται σταδιακά ΜΑΤατζής και η αστυνομία στρατιωτικοποιείται. Από κοντά, οι συμμορίες της χρυσής αυγής, εθνικιστικές πολιτοφυλακές και οι φασιστικές λέσχες εφέδρων, πολλές από τις οποίες καθοδηγούνται από τα στρατιωτικά επιτελεία.

Η στρατιωτική θητεία επιχειρείται να μετατραπεί σε εργαστήρι της άγριας υποταγής της νεολαίας. Μαζί της, παρασέρνει και τα ψίχουλα των χαμηλόβαθμων αξιωματικών και των ΕΠΟΠ, που δεν επαρκούν πια ούτε για να ζήσουν, αφήνοντας τους με μια καριέρα-εφιάλτη καραβανά ή μισθοφόρου. Η θητεία γίνεται πλέον, όλο και καθαρότερα, μηχανισμός ενσωμάτωσης της νεολαίας στην εξαθλίωση και την εμπέδωση νέων καταστροφικών «εθνικών οραμάτων», μοχλός για την εφαρμογή του ρόλου του στρατού ως δύναμη καταστολής και καταπίεσης, στο εξωτερικό και το εσωτερικό.

Όμως,η νεολαία, ακόμα και με τόσες απώλειες, δεν υποτάσσεται. Μέσα στα στρατόπεδα,μπορεί να ανατρέπει τους κατασταλτικούς σχεδιασμούς, βάζει φρένο στη συμμετοχή της Ελλάδας στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ, του Ευρωστρατού και του Ισραήλ.Αμφισβητεί έμπρακτα τις περικοπές και κερδίζει νίκες ενάντια στην εκμετάλλευσή για τις «εθνικές ανάγκες», τσακίζει την αυθαιρεσία και τις απόπειρες φασιστικής προπαγάνδας.

Η μαζική δράση των στρατευμένων πρέπει να συναντηθούν με τη λαϊκή οργή και τους διαρκείς και πρωτότυπους αγώνες των εργαζομένων

Καλούμε σε συζήτηση για το συντονισμό του αγώνα μέσα στον Στρατό, ενάντια στον εθνικισμό και ρατσισμό, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και τις Επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους

Δευτέρα25/2/2013, στις 7.00 μ.μ. στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη)

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...