Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 στις 18.00

Μικροφωνική συγκέντρωση για τον Σπύρο Δραβίλα

Διοργάνωση: αναρχικές/αναρχικοί

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΥΟ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Ο Σπύρος Δραβίλας βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού καταδικασμένος για την οργάνωση της απόδρασης με ελικόπτερο του Β. Παλαιοκώστα και του Α. Ριτζάι τον Ιούνιο του 2006.

Μετά την σύλληψη του, την καταδίκη του και τον καιρό που ήταν να πάρει την πρώτη του άδεια, οι διώκτες του με πρόφαση μια καινούρια υπόθεση με την οποία τον συνδέουν χωρίς κανένα στοιχείο εναντίον του και μην έχοντας καμία σχέση, του κόβουν την άδεια επειδή εκκρεμούσε το δικαστήριο. Εν τέλει δικάζεται για την υπόθεση και αθωώνεται. Στις 4/04/12 ξεκινάει την πρώτη απεργία πείνας λόγω της στέρησης της άδειας που είναι υποχρεωμένοι να του δώσουν μετά από περίπου ένα χρόνο από την αθώωση του για την συγκεκριμένη υπόθεση. Μετά από 30 μέρες απεργίας πείνας και σε εξαιρετικά κακή σωματική κατάσταση του υπόσχονται να του δώσουν άδεια. Κάτι που όντως συμβαίνει, παίρνει τις 2 πρώτες άδειες και γυρίζει κανονικά στην φυλακή και τις δύο φορές.

Η εκδικητικότητα των μηχανισμών όμως δεν σταματάει εδώ. Στην τρίτη άδεια συνεχίζουν το παραμύθι και ανακαλύπτουν καινούρια υπόθεση του 2007, για ακόμα μία φορά του την φορτώνουν χωρίς το παραμικρό στοιχείο μόνο και μόνο για να του κόψουν πάλι τις άδειες μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανακριτής στο Ναύπλιο τον αφήνει ελεύθερο για αυτή την υπόθεση χωρίς να του βάλει καν περιοριστικούς όρους.

Παρόλα αυτά επειδή είναι υπόδικος δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί. Επίσης δεν είναι καθόλου τυχαίο που η υπόθεση αυτή ανακαλύπτεται δύο μέρες πριν τη χορήγηση της τρίτης άδειας. Ακόμα δεν έχει οριστεί καν το δικαστήριο και μέχρι να οριστεί και να πραγματοποιηθεί ο Σπύρος θα στερείται των αδειών του. Του στερούν τις μοναδικές ανάσες ελευθερίας που μπορεί να έχει μετά την χρόνια παραμονή του στα μπουντρούμια του καθεστώτος.

Έτσι ο μόνος τρόπος για να πιέσει την κατάσταση όντας φυλακισμένος είναι να ξεκινήσει για ακόμα μια φορά απεργία πείνας στις 2/02/13 με βεβαρημένη ήδη την κατάσταση της υγείας του από την προηγούμενη. Η εκδικητική μανία των σωφρονιστικών και δικαστικών ρουφιάνων που λειτουργούν για ακόμα μια φορά σε αγαστή συνεργασία είναι εμφανής.

Ο λόγος της στέρησης της άδειας του Σπύρου Δραβίλα είναι ξεκάθαρος. Είναι για την αξιοπρεπή του στάση στα κελιά της δημοκρατίας αλλά κυρίως η τιμωρία του συστήματος για την κατηγορία της απελευθέρωσης κρατουμένων.

ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΔΗΦΑΓΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΔΡΑΒΙΛΑ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 2/02.

Αναρχικές/Αναρχικοί

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...