τι; : πορεία θεματική : φύλο από : Xanadu

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 στις 13.00

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία για τη βία κατά των γυναικών

Καλούμε στις 9 Μάρτη στην Ξάνθη στην εκδήλωση με γενικό σύνθημα

«Δώσε τέλος στη σιωπή!»

Στη σιωπή που αναπαράγεται από τα συγκαλυπτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στη σιωπή που καλλιεργείται μέσα στην υποκριτική οικογένεια, στη σιωπή της πατριαρχικής κοινωνίας, στη σιωπή του σεξιστικού σχολείου, στη σιωπή των θυματοποιημένων γυναικών, στη σιωπή του μεροληπτικού δικαστικού συστήματος, στη σιωπή της μισογυνικής θρησκείας.

Καλούμε για να δώσουμε ένα τέλος σε όλες αυτές τις σιωπές, καλούμε στην Ξάνθη για να καταγγείλουμε όλα αυτά στα οποία η τοπική κοινωνία έκλεισε τα μάτια και που βρίσκονται πίσω από κάθε μορφή βίας απέναντι στις γυναίκες, τον σεξισμό και την πατριαρχία. Γιατί οι βιαστές δεν είναι ράτσα ειδική, είναι άντρες καθημερινοί που δικαιολογούνται, καλύπτονται, αποκρύπτονται και προστατεύονται από την κοινωνία και τα ΜΜΕ.

Καλούμε άτομα και συλλογικότητες να στηρίξουν τόσο την πορεία του Σαββάτου 9 Μάρτη, όσο και τις εκδηλώσεις. Το κάλεσμα αυτό δεν έχει κανέναν κομματικό χρωματισμό και ζητούμε από όλες/όλους συμμετέχουσες/ντες να το σεβαστούν. Η κάθε ομάδα-συλλογικότητα μπορεί να έχει το δικό της πανό, να φωνάζει συνθήματα που την εκφράζουν (σχετικά πάντα με το περιεχόμενο του καλέσματος), και δικό της έντυπο υλικό που μπορεί να μοιράζει στην πορεία και στις εκδηλώσεις.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη τη μαζική συμμετοχή στην πορεία αυτή, καθώς είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης, δίνοντας φεμινιστικό, αντισεξιστικό, αντιρατσιστικό χαρακτήρα, απαντώντας στο σεξισμό, στο ρατσισμό και τις εκφράσεις αυτοδικίας που καταγράφηκαν αμέσως μετά το περιστατικό βίας από μεγάλη μερίδα του κόσμου.

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ 13.00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ομιλήτριες:

Σίσσυ Βωβού-Φεμινιστική Πρωτοβουλία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

«Οι μεγάλες δίκες βιασμών τα τελευταία δέκα χρόνια στην Ελλάδα και η αντιμετώπισή τους».

Ομάδα Terminal 119-για την κοινωνική και ατομική αυτονομία

«Ο ριζοσπαστικός φεμινισμός στην εποχή και τη χώρα των τεράτων».

Δήμητρα Κογκίδου- Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

«Η συμβολή της αντισεξιστικής εκπαίδευσης στη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς έμφυλη βία».

Για πληροφορίες σχετικά με μεταφορά και διανυκτέρευση:

http://stop-omofovia-xanthi.blogspot.gr/

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


Πανελλαδική πορεία για την βία κατά των γυναικών

Σάββατο 9 Μάρτη, 13:00, προσυγκέντρωση στο Πολυτεχνείο, Ξάνθη

9 martiou

πηγή : http://xanadu.espivblogs.net/2013/03/05/πανελ...