Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Δικαστήριο της υπόθεσης της Α.Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

Διοργάνωση: ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Στις 8/10 στο στρατοδικείο των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού ξεκίνησε η δίκη για τις υποθέσεις των παγιδευμένων δεμάτων, των συλλήψεων στις 4/12/2010, των συλλήψεων στα σπίτια στη Ν. Ιωνία Βόλου και Χολαργού στις 14/03/2011 και της ένοπλης συμπλοκής στην Πεύκη που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του Θεόφιλου Μαυρόπουλου στις 18/05/11.

Είναι ένα στρατοδικείο που θα καταδικάσει τους συντρόφους μας σε πολυετή κάθειρξη κάνοντας φανερό πως το δόγμα της μηδενικής ανοχής τους περιλαμβάνει όλους. Πρώτα όσους επιτίθενται με στο σύστημα προκαλώντας ρωγμές στην κανονικότητα και έπειτα όσους αντιστέκονται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα με κάθε άλλο μέσο.

Η δική μας αλληλεγγύη στους συντρόφους - μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς FAI/IRF είναι δεδομένη όπως και στους αναρχικούς που διώκονται χωρίς να έχουν καμία σχέση με την οργάνωση.

Στεκόμαστε συνειδητά στο πλευρό των αναρχικών που αγωνίζονται για την καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου, που μάχονται για την ατομική και συλλογική ελευθερία.

Υψώνουμε πύρινες γροθιές στους αντάρτες που γκρεμίζουν τα κάγκελα και τα τείχη της φυλακής με το λόγο τους -και όχι μόνο- που δραπετεύουν από την απάθεια και την αδράνεια, από την υποταγή και τη μιζέρια και συνεχίζουν…

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ Α.Ε.Ο. ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

http://saspf.squat.gr/

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


Νέα δίκη για την ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις - 29η συνεδρίαση, Δευτέρα 25.1.13

Από πρωτόγνωρα στα δικαστικά χρονικά γεγονότα σημαδεύτηκε αυτή η συνεδρίαση, η οποία ξεκίνησε με την καθιερωμένη ανάγνωση από την πρόεδρο του τρομοδικείου των ονομάτων των παριστάμενων κατηγορούμενων, των δηλώσεων των απόντων και των εξουσιοδοτήσεων των συνηγόρων.

Μιλάμε για γεγονότα πρωτόγνωρα σε δικαστικές υποθέσεις που αφορούν απόπειρες ανθρωποκτονίας και εξηγούμαστε. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση είχε οριστεί ότι θα εξεταστούν μάρτυρες για την υπόθεση της Πεύκης (ο Θ. Μαυρόπουλος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας), μεταξύ των οποίων οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι παρίστανται και ως πολιτική αγωγή.

Από το συνήγορο πολιτικής αγωγής εμφανίστηκε μια πλαστική κάρτα ως πειστήριο της υπόθεσης! Σύμφωνα με τον συνήγορο, η κάρτα-πειστήριο επιστράφηκε στον αστυνομικό, μετά από αίτησή του, για να την έχει ως ενθύμιο! Δηλαδή, πειστήριο φεύγει από τη δικογραφία και μετατρέπεται σε σουβενίρ!

Κατά την εξέτασή του, ο αστυνομικός Θ. Λεοντόπουλος ισχυρίστηκε, για πρώτη φορά σε όλα τα στάδια αυτής της υπόθεσης, ότι φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, αλλά η μία από τις δύο σφαίρες που δέχτηκε χτύπησε πάνω στη κάρτα που είχε στην τσέπη του, εξοστρακίστηκε και θραύσματα της κάρτας καρφώθηκαν στο σώμα του και ακόμη υπάρχουν σ' αυτό. Μετά την αρχική κατάθεση του αστυνομικού, διατυπώθηκε ο ισχυρισμός του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, ότι η κάρτα συμπεριλαμβανόταν στα πειστήρια και δόθηκε στον αστυνομικό ως σουβενίρ!

Μετά τη δήλωση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, ο συνήγορος υπεράσπισης Σ. Φυτράκης υπέβαλε αίτημα να κατατεθεί στο δικαστήριο αυτό το δήθεν πειστήριο. Και ο Χρ. Τσάκαλος, με παρέμβασή του, ζήτησε να κατατεθεί αυτό το περιβόητο πειστήριο που συγκράτησε δήθεν τη δεύτερη σφαίρα. Ο εισαγγελέας Σ. Μπάγιας, απαντώντας στο αίτημα του Σ. Φυτράκη, υποστήριξε ότι δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε διάδικους να καταθέτουν έγγραφα! Η πρόεδρος δεν απάντησε καν, όπως συνηθίζει σ' αυτές τις περιπτώσεις, ότι επιφυλάσσεται να αποφασίσει το δικαστήριο.

Πρόκειται για πρωτάκουστο γεγονός, γιατί πειστήρια μιας υπό εκδίκαση υπόθεσης δεν παραδίδονται στους διαδίκους ούτε μετά την έκδοση της απόφασης. Πόσο μάλλον κατά την προδικασία. Και βέβαια, δεν παραδίδονται πειστήρια στους παθόντες σε μια υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας, και μάλιστα για να τα έχουν ως ενθύμιο.Κατά την γνώμη μας, πρόκειται για παιδαριώδεις ισχυρισμούς που δεν τους προβάλλουν ούτε πρωτοετείς της Νομικής.

Το δεύτερο πρωτόγνωρο γεγονός είναι πως, ενώ έχει ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, ακόμη δεν έχουν μπει στη δικογραφία οι βαλλιστικές εξετάσεις των τριών όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στην εξεταζόμενη υπόθεση (δύο των αστυνομικών και ένα του Θ. Μαυρόπουλου)! Το γεγονός κατήγγειλε ο συνήγορος υπεράσπισης του Θ. Μαυρόπουλου Ι. Φωτόπουλος και η πρόεδρος του τρομοδικείου Μ. Τζανακάκη έκανε πως δεν άκουσε την καταγγελία.

Το τρίτο πρωτόγνωρο γεγονός έχει και την ευτράπελη πλευρά του. Πρόκειται για τον ισχυρισμό του αστυνομικού Θ. Λεοντόπουλου, στην επ' ακροατηρίω κατάθεσή του, ότι ενώ είχε πληγεί σοβαρά σε τρία σημεία του θώρακα, μπόρεσε να σηκωθεί, να συρθεί μέχρι το περιπολικό, που ήταν παρκαρισμένο απέναντι, να βάλει το μισό σώμα του μέσα στο όχημα και για 150 μέτρα να προσπαθεί να σταματήσει αυτόν που οδηγούσε το όχημα! Εύστοχη και καυστική ήταν η ερώτηση του Χρ. Τσάκαλου προς τον Λεοντόπουλο: μήπως βλέπετε πολλές αμερικάνικες αστυνομικές ταινίες; Πραγματικά, τέτοια απίθανα γεγονότα μόνο σε αμερικάνικες αστυνομικές ταινίες βλέπουμε, όταν οι «καλοί» και «γενναίοι» αστυνομικοί κυνηγούν τους «κακούργους»! Ο αστυνομικός Λεοντόπουλος είχε κάθε λόγο να κατασκευάσει αυτό το σενάριο, που δεν το επιβεβαίωσε ο άλλος αστυνομικός, για να καλύψει στους ανωτέρους του το ξεφτιλίκι που έπαθαν δύο αστυνομικοί, όταν ο ένας από τους ελεγχόμενους τους πήρε το περιπολικό και έφυγε.

Ο συνήγορος Ι. Φωτόπουλος με τις ερωτήσεις του κατέδειξε όλες τις αντιφάσεις στις οποίες έπεσαν οι μάρτυρες αστυνομικοί στις τρεις καταθέσεις τους (στην προανακριτική, στον ειδικό εφέτη ανακριτή και στη σημερινή συνεδρίαση). Σε μερικές απ' αυτές τις αντιφάσεις αναφερθήκαμε παραπάνω. Δεν έχει νόημα ν' αναφερθούμε στις υπόλοιπες, γιατί εμείς δε θα βγάλουμε την «ετυμηγορία» μας σ' αυτή τη φάση. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος και θα μιλήσουμε όταν εμείς το κρίνουμε σκόπιμο.Ομως, θέλουμε να επισημάνουμε, ότι ο ισχυρισμός των αστυνομικών και του συνηγόρου τους, ότι κινδύνεψε πολύ σοβαρά η ζωή τους από τους πυροβολισμούς του Θ. Μαυρόπουλου, δεν «κολλάει» με το πραγματικό γεγονός ότι έμειναν, κατά δήλωσή τους, στο νοσοκομείο μόνο για δέκα μέρες.

Ο Θ. Μαυρόπουλος δήλωσε ότι ο αστυνομικός «είτε έχει στη θήκη το όπλο είτε όχι, είναι εμπόδιο στην ελευθερία μου».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη, 27.2.13, στις 10:30 το πρωί (Τετάρτη γίνεται το επισκεπτήριο των συγγενών των κατηγορούμενων με τους συγγενείς τους και μετά από αίτημά τους οι συνεδριάσεις της Τετάρτης αρχίζουν λίγο αργότερα).

πηγή : http://eksegersi.gr/article.php?article_id=18...