τι; : συζήτηση θεματική : εργασία

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010 στις 20.00

Συζητηση για τις εξελιξεις στη wind

Η αναδιοργάνωση στο Customer Service συνεχίζεται...

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε στους συναδέλφους στο Dealer Call Center ότι το τμήμα πρόκειται να κλείσει τις 12 Απριλίου.

Τα τμήματα υποδομής στα τμήματα του Customer Service έχουν αρχίσει να διαλύονται, να συρρικνώνονται ή στην καλύτερη περίπτωση να υπολειτουργούν.

Η αρχή έγινε με το τμήμα του Back Office που πλέον υπολειτουργεί.H συνέχεια αφορούσε το τμήμα του Business Analysis & CS Training που στοχοποιήθηκαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσω των χαμηλών αξιολογήσεων για να δεχτούν πιο εύκολα απολύσεις ή μετακινήσεις σε άλλα πόστα εργασίας.Από εκεί προέκυψε & η απόλυση του Θ. Γραμμόζη και τώρα παίρνει σάρκα και οστά η κατάργηση του Dealer Call Center.....

Στις 12 Φλεβάρη οι προϊστάμενοι του CS, Καραντίνος & Κεραστάρης δεσμευτήκανε ενώπιον όλων των συναδέλφων του DCC ότι :

« το τμήμα δεν πρόκειται να συρρικνωθεί ή να κλείσει και ότι κρίνεται αναγκαίο & απαραίτητο για την εταιρεία. Υπάρχει η σκέψη για τη δημιουργία ενός project για το τμήμα χωρίς όμως αυτό να επηρεάσει δραματικά τον αριθμό των εργαζομένων του τμήματος ενώ κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να πάει σε κάποιο άλλο τμήμα αν δεν υπάρχει η συγκατάθεση του. Τέλος, τα ωράρια εργασίας αλλά και η διατήρηση του καθεστώτος για μη εργασία Κυριακών και αργιών θα συνεχίζουν να ισχύουν κανονικά για όλους»

Οι δεσμεύσεις μετά από ένα μήνα εξαφανίστηκαν

Μετά από ένα μήνα, οι φήμες έγιναν πραγματικότητα. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 20 Μαρτίου και ενώ το ΔΣ του σωματείου ήταν σε συνάντηση με την διοίκηση της εταιρίας για διαπραγμάτευση της νέας ΕΣΣΕ, ο Κεραστάρης, ανακοίνωνε εν μέσω τηλεδιάσκεψης στους εργαζόμενους του Dealer call center ότι το τμήμα πρόκειται να κλείσει στις 12 Απριλίου & θα δημιουργηθεί μια νέα ομάδα 10 ατόμων που θα ονομαστεί sales support. Πέραν αυτού, καλεί τους εργαζόμενους σε προσωπική συνάντηση από σήμερα Δευτέρα, προσπαθώντας να διασπάσει την ενότητα και να αρχίσει την διαίρεση των συναδέλφων, αποσπώντας συναινέσεις.

Κύριοι μας κοροϊδεύετε!

Καταργώντας το Dealer Call Center, απαξιώνετε την εργασία των 44 συναδέλφων που ασχολούνται καθημερινά με την εξυπηρέτηση 400 και πλέον καταστημάτων στην ελληνική επικράτεια. Το αντικείμενο που καλύπτουν δεν είναι μόνο, απορίες συνεργατών σε θέματα 1260 αλλά έχουν προστεθεί αντικείμενα όπως είναι η Tellas, το τμήμα του sap/oscar, η καρτοκινητή Q, θέματα service back office και πολλά άλλα.

Τι κάνουμε από εδώ και πέρα

Κανένας συνάδελφος να μην προχωρήσει σε ατομική συνάντηση με τους υπεύθυνους της εταιρείας για να του προταθούν οι δήθεν εναλλακτικές προτάσεις που μπορεί να κρύβουν κρυφούς όρους.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΑ

  • - Διασφάλιση των θέσεων εργασίας
  • - Να μην υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή.

Σύντομα θα υπάρξει νέα ανακοίνωση του σωματείου με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για υπογραφή νέας ΕΣΣΕ.

πηγή : http://indy.gr/calendar/syzitisi-enimerosi-gi...