Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 στις 18.00

Προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση για τις φυλακές

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 18:00

"Σιωπηλός Θάνατος, Μια πνιγμένη κραυγή από τα κελιά της απομόνωσης" (2002)

Σκηνοθεσία: Huseyin Karabey

Διάρκεια: 85'

¬

Κλεισμένοι μόνοι τους για μήνες ή ακόμα και για χρόνια σε απάνθρωπους θαλάμους , πολιτικοί κρατούμενοι από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, αφηγούνται τις εμπειρίες τους στις φυλακές. Το ντοκιμαντέρ του Τούρκου σκηνοθέτη γυρίστηκε έχοντας σαν βάση ντοκουμέντα από μαρτυρίες των κρατουμένων, των οικογενειών τους, δικηγόρων, γιατρών και βουλευτών. Το βίντεο περιέχει επίσης και ένα ντοκουμέντο σχετικά με τις γυναικείες φυλακές και τα καταναγκαστικά έργα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Αριζόνα.

Στην προβολή- συζήτηση θα συμμετέχουν,η Δράση για την Ελευθερία,άτομα με εμπειρία εγκλεισμού στις φυλακές καθώς και δικηγόροι με δράση υπέρ των δικαιωμάτων των κρατουμένων.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι ένα πρόγραμμα του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

- Η προαγωγή της αυτοβοήθειας για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες και γενικότερα των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Το Π.Π.Α. σε μια απόπειρα συνάντησης και αλληλεπίδρασης με ανθρώπους και φορείς της πόλης ,συνεχίζει τον κύκλο προβολών ντοκιμαντέρ στο Κοινωνικό Κέντρο- Στέκι Μεταναστών , ως αφορμή για συζήτηση ,προβληματισμό με απώτερο στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων σε ζητήματα που μας αφορούν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 10, ΤΗΛ ΕΠΙΚ 2310-500477, 500478

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:thesexsaloniki@selfhelexp.gr

FACEBOOK PAGE:Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...