τι; : καφενείο θεματική : φύλο από : Μωβ Καφενείο

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 στις 21.00

2 καλέσματα : 1 2

Μωβ καφενείο

Αφιέρωμα στον Κινέζικο Lgbtq Κινηματογράφο

Butterfly/ Hu Die (2004)

To Butterfly είναι μια ταινία από το Χονγκ-Κονγκ της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Yan Yan Mak, βασισμένη στο μυθιστόρημα της Ταϊβανής συγγραφέος Xue Chen "Το Σημάδι της Πεταλούδας".

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Flavia μιας παντρεμένης δασκάλας, που συναντάει την νεαρή απελευθερωμένη τραγουδίστρια-τραγουδοποιό Υip και συνάπτει σχέση μαζί της. Η Flavia είναι λεσβία αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να ζήσει σαν λεσβία στην ομοφοβική κοινωνία στην οποία έχει μεγαλώσει. Όταν η Flavia ήταν έφηβος, ερωτεύτηκε μια συμμαθήτριά της, αλλά η σχέση τους διακόπηκε με το ζόρι, όταν οι γοννείς της το μάθανε. Η Flavia συντετριμμένη, τελικά παντρεύεται έναν ικανό και προστατευτικό επιχειρηματία όταν αποφοιτεί. Τώρα, στα 30 της και παντρεμένη με παιδί, συναντάει την όμορφη Υip. H Flavia έλκεται έντονα από την ανέμελη προσωπικότητα και το λαμπερό πνεύμα της Yip και την ερωτεύεται με τον ίδιο τρόπο που είχε ερωτευτεί στο λύκειο. Σταδιακά τολμάει να κάνει το coming out της, φοβούμενη τόσο τις συνέπειες όσο και το να ξαναβρει τον χαμένο της εαυτό.

πηγή : http://mwvkafeneio.squat.gr/2013/03/31/καφενε...


ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΕΜΦΥΛΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ, Ο ΣΕΞΙΣΜΟΣ, Η ΟΜΟΦΟΒΙΑ, Η ΤΡΑΝΣΟΦΟΒΙΑ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΥΣΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΣΥΝΕΥΡΕΣΕΙΣ, ΣΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΧΑΔΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΚΦΥΛΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ.

πηγή : http://mwvkafeneio.squat.gr/2013/03/19/%ce%ba...