Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

Χαλκιδική: Πορεία προς το Βουνό την Δευτέρα

afisa_25_03.jpg

Συγκέντρωση και πορεία προς το Χοντρό Δέντρο στις 12.00 μεσημέρι από τον κόμβο Παναγίας διοργανώνεται την Δευτέρα 25 Μαρτίου από τις Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση

Πέρασε ένας χρόνος από την 25η Μαρτίου 2012, όταν πολίτες κάθε ηλικίας βιώσαν την αστυνομική βία και κρατική καταστολή, σε εντεταλμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης συμφερόντων πολυεθνικών και μεγαλοεργολάβων.

Πέρασε ένας χρόνος αδιάκοπου και κλιμακούμενου αγώνα. Ενός αγώνα για την επιβίωση, την απασχόληση, το βουνό, τα δάση, τα νερά, τον αέρα, το μέλλον και την αξιοπρέπεια. Ενός αγώνα που δέχτηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα, αποσιωπήθηκε και συκοφαντήθηκε.

Για τον αφανισμό αυτού του αγώνα επιστρατεύτηκαν ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα, προπαγανδιστικά ΜΜΕ, πρέσβεις, εκβιαστές, τραμπούκοι, κρατική τρομοκρατία, αστυνομική αυθαιρεσία, δακρυγόνα στα σχολεία. Για τον αφανισμό αυτού του αγώνα βιάζεται η αλήθεια, βιάζεται η ζωή μας, καταπατούνται τα συνταγματικά και ανθρώπινα δικαιώματά μας.

Εμείς όμως είμαστε ακόμη εδώ. Είμαστε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Έχουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη ανθρώπων απ' όλη την Ελλάδα, ανθρώπων απ' όλο τον κόσμο.

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013, συγκεντρωνόμαστε στο κόμβο της Μεγάλης Παναγίας και περπατάμε προς το Χοντρό Δέντρο. Επισκεπτόμαστε τον Κάκαβο για να του δώσουμε γι' άλλη μια φορά την υπόσχεση ότι όσο υπάρχουμε θα υπάρχει και το βουνό. Ότι όσο υπάρχουμε, οι ανθρώπινες ζωές θα είναι πάνω απ' τα κέρδη των ισχυρών.

Να δώσουμε την υπόσχεση ότι θα αντέξουμε και θα νικήσουμε!

ακριβής τοποθεσία : κόμβος Παναγίας

πηγή : http://www.alterthess.gr/content/xalkidiki-po...


Κάλεσμα της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης: 25η Μαρτίου ενάντια στο Χρυσό

ΑΚ Θεσσαλονίκης - Κάλεσμα σε πορεία ενάντια στα μεταλλεία στις 25 Μαρτίου στη Χαλκιδική

Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης καλεί στην πορεία που διοργανώνουν οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής, προς τη θέση "Χοντρό δέντρο" (είσοδο προς το δάσος των Σκουριών Χαλκιδικής) ενάντια στα μεταλλεία χρυσού τη Δευτέρα 25 Μαρτίου.

Η μετάβαση μας στη Χαλκιδική θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο που θα αναχωρήσει από το άγαλμα Βενιζέλου στις 8.00 το πρωί της 25ης Μαρτίου.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο λεωφορείο τηλεφωνήστε στο 6943838737 και 6975620792

πηγή : http://micropolis-socialspace.blogspot.com/20...