Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

Πρεμιέρα - προβολή αλληλεγγύης: 128 μέρες στα μπλόκα

Η Κερατέα ανεβαίνει στη Χαλκιδική στις 23-24-25 Μαρτίου

keratea-xalkidiki.jpg

Εκδρομή στη Χαλκιδική θα πραγματοποιηθεί στις 23,24,25 Μαρτίου για την προβολή στην Ιερισσό του Ντοκιμαντέρ "128 ΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ"

Η εκδρομή θα γίνει με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κερατέας

Η πρεμιέρα του ντοκυμαντέρ "128 Μέρες στα Μπλόκα", γίνεται στη Χαλκιδική σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων κατά των μεταλλείων χρυσού. Στόχος η ανάδειξη όσων ενώνουν τα δύο αυτά κινήματα αντίστασης, αλλά και τον κοινό εχθρό, τις πολυεθνικές εταιρίες μαζί με τις πολιτικές των κυβερνήσεων, οι οποίες φορώντας τη μάσκα της ανάπτυξης καταπατούν δικαιώματα και ελευθερίες καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον.

Στις προβολές θα συμμετέχει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κερατέας στηρίζοντας έτσι τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής.

Σάββατο 23.3.2013 Ιερισσός

Κυριακή 24.3.2013 Μεγάλη Παναγιά

Λίγα λόγια...

Το ντοκιμαντέρ "128 Ημέρες Στα Μπλόκα" ξεκίνησε να γυρίζεται λίγες εβδομάδες μετά την εισβολή των ΜΑΤ στον λόφο του Οβριοκάστρου και στην ευρύτερη περιοχή γύρω απ' την πόλη της Κερατέας, ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου του 2013 και σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει την πορεία του σε Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και σε όσες αίθουσες, στέκια και πολιτιστικά ή κοινωνικά κέντρα θελήσουν να το προβάλλουν.

Αποτελεί μια ανεξάρτητη παραγωγή η οποία ολοκληρώθηκε χάρη στην ομαδική δουλειά των συντελεστών.

Όσον αφορά τη θεματολογία του, το ντοκιμαντέρ δεν αποσκοπεί σε μια "αντικειμενική" παρουσίαση των γεγονότων που εξελίχθηκαν τις 128 ημέρες που κράτησε η κατοχή της περιοχής απ' τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ούτε όμως και σε μια γραμμική αναπαράστασή τους. Αν' αυτού, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε τις εξελίξεις μέσα απ' τα μάτια των αγωνιζόμενων κατοίκων και να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε το βίωμά τους, χωρίς ωστόσο να ξεχνάμε τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες μέσα στις οποίες εξελίχθηκε ο αγώνας τους.

πηγή : http://www.alterthess.gr/content/i-keratea-an...