Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 στις 19.00

Συνέλευση Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

somtechnik-heraklio

Το νεοσύστατο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και ενεργά στη Γενική Συνέλευση & την καταγραφή των ανέργων συναδέλφων (στην προσπάθεια μας για έκδοση κάρτας ανεργίας ), που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27/03/2013 στις 19:00 στo Εργατικό Κέντρο, αίθουσα Περγαλίδη .

Μέλη του σωματείου μπορούν να γίνουν:
-οι μισθωτοί συνάδελφοι τεχνικοί ανεξάρτητα από τον τρόπο ασφάλισής τους, ΙΚΑ ή ΑΠΥ (μπλοκάκι) (Μηχανικοί, Τεχνολόγοι, Σχεδιαστές, Γεωλόγοι, Εργοδηγοί)
-οι άνεργοι τεχνικοί
-οι συμβασιούχοι τεχνικοί του δημοσίου εφόσον δεν μπορούν να εγγραφούν στο σωματείο του φορέα τους
-οι ελεύθεροι επαγγελματίες συνάδελφοι εφόσον δεν είναι εργοδότες.
Θέματα της Γενικής Συνέλευσης:
- Εργασιακά θέματα συναδέλφων
- Ασφαλιστικό (σφράγισμα βιβλιαρίων υγείας κ.α.)
- Δράσεις αναγνώρισης ανέργων μηχανικών (κάρτα ανεργίας κ.α.)
- Συντονισμός με άλλους κλάδους εργαζομένων

Το δικαίωμα της αξιοπρέπειας στη δουλειά και στη ζωή μας είναι αδιαπραγμάτευτο. Κανένας συνάδελφος μόνος απέναντι στην ανεργία, την ανασφάλεια και τη μεθοδευμένη απαξίωση και ισοπέδωση του κλάδου. Παλεύουμε όλοι μαζί για τα κοινά μας προβλήματα μέσα από τα συλλογικά μας όργανα. Κάθε εμπειρία, κάθε άποψη είναι σημαντική. Οργανωθείτε στο σωματείο και συμμετάσχετε ενεργά στις Γενικές του Συνελεύσεις. Ελάτε να συνδιαμορφώσουμε ισότιμα το πλαίσιο δράσης μας. Απέναντι σε ότι μας πλήττει, ο συλλογικός αγώνας είναι η ελπίδα και η δύναμή μας.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Απευθυνόμαστε σε κάθε συνάδελφο που έχει απολυθεί, σε κάθε συνάδελφο που δεν έχει κάνει έναρξη, σε κάθε αυτοαπασχολούμενο συνάδελφο που το εισόδημα του είναι χαμηλότερο του κατώτατου μισθού. Οι άνεργοι είμαστε ο μεγαλύτερος κλάδος. Δεν είμαστε ένα ποσοστό, ούτε «αστοχία» του συστήματος. Η πολιτική τους μας οδηγεί στο περιθώριο. Η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών οδηγεί σε απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, σε προώθηση της υποαπασχόλησης, σε ανασφάλιστη εργασία. Επιδιώκουν να φτάσουν τον κατώτερο μισθό στα 250€,
να καταργήσουν συνολικά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ως και αυτό ακόμα το δικαίωμα στην απεργία. Η ανεργία εκτινάσσεται ενώ το επίδομα ανεργίας σταδιακά καταργείται. Χιλιάδες οδηγούνται στο περιθώριο ή στη μετανάστευση.

Οι μηχανικοί δεν έχουμε καν το δικαίωμα αναγνώρισης της ιδιότητας του ανέργου. Αν και άνεργοι καλούμαστε να πληρώνουμε κανονικά τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σα να είμαστε προνομιούχοι και δε λαμβάνουμε επίδομα ανεργίας παρόλο που από τις εισφορές μας παρακρατούνται ποσά υπέρ ανέργων! Σήμερα 25% των συναδέλφων αδυνατούν να πληρώσουν τις ήδη πολύ υψηλές εισφορές του ν.3518/06 (προ αύξησης) και στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η ανεργία, η υποαπασχόληση, η μείωση των αποδοχών και η μη καταβολή δεδουλευμένων κυριαρχούν στο εργασιακό τοπίο.

Σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε, στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση που θέλουν να μας επιβάλλουν υπάρχει απάντηση, ο συλλογικός αγώνας και η αλληλεγγύη. Το δικαίωμα μας για αξιοπρεπή δουλειά και ζωή οφείλει να είναι αδιαπραγμάτευτο.

Συγκροτούμαστε συλλογικά και πιέζουμε για αναγνώριση της κάρτας ανεργίας των μηχανικών και για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια όλων των ανέργων. Απευθυνόμαστε και σε άλλα σωματεία και εργαζόμενους (π.χ. για δωρεάν εξετάσεις σε νοσοκομεία, εισιτήριο σε ΜΜΜ), οργανώνουμε τον αγώνα μας σαν ενεργό τμήμα του εργατικού κινήματος, δεν δεχόμαστε τη θέση στο περιθώριο που έχουν κρατήσει για μας.

Καταγραφόμαστε για το ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ του σωματείου μας, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζομένους, παλεύουμε για:

Ø Δουλειά για όλους. 5θημερο-7ωρο. Κανονικές προσλήψεις, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας για αξιοπρεπή ζωή.
Ø Αξιοπρεπές Επίδομα Ανεργίας για όλους τους ανέργους και κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ανέργους, με πλήρη διασφάλιση της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης. Διασφάλιση της ιδιότητας του μηχανικού, της πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της παραμονής στο ΤΕΕ ανεξάρτητα από το αν έχουν καλυφθεί οι ασφαλιστικές εισφορές.
Ø Δημόσια Δωρεάν Υγεία -Πρόνοια. Κανένας συνάδελφος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Ø Να θεωρούνται άνεργοι και οι αυτοαπασχολούμενοι που έχουν αναγκαστεί να διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή έχουν εισόδημα χαμηλότερο από τον κατώτατο μισθό.
Ø Διεκδίκηση δωρεάν μεταφορών και δωρεάν πρόσβασης σε κοινωνικά αγαθά γνώσης, ψυχαγωγίας, πολιτισμού.
Ø Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο διαρκεί η ανεργία. Κατάργηση ανατοκισμού για όλα τα δάνεια. Αναστολή κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κατοικίας των ανέργων, καθ" όλη την διάρκεια της ανεργίας.

Αιτήσεις για το δελτίο ανεργίας του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών μπορείτε να βρείτε διαδικτυακά στο blog μας: http://smtiraklio.wordpress.com

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου | τηλ. επικοινωνίας: 6948078671 | blog: http://smtiraklio.wordpress.com/

πηγή : http://candiaalternativa.info/2013/03/27/%cf%...