Σάββατο 13 Απριλίου 2013 στις 12.00

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

Τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι της Β.Α. Χαλκιδικής αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια του κράτους και της «Ελληνικός Χρυσός» (θυγατρική της πολυεθνικής Eldorado Gold και του ομίλου Μπόμπολα) για την εγκατάσταση μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στα δάση του όρους Κάκκαβος, που θα επιφέρει τον αφανισμό της φύσης και των χωριών της περιοχής, στο βωμό της ανάπτυξης.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΘΑΝΑΤΟ, ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο ανυποχώρητος αγώνας των κατοίκων βρίσκεται αντιμέτωπος από την πρώτη στιγμή με την ολοένα και αναβαθμιζόμενη κρατική καταστολή. Τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας των αγωνιστικών κινητοποιήσεων στην περιοχή, με πιο πρόσφατη την αγωνιστική δράση - σαμποτάζ στις υποδομές της εταιρίας στις Σκουριές τη νύχτα της Κυριακής 17/2/2013, εξαπολύεται μια ευρείας κλίμακας τρομοκρατική - κατασταλτική επιχείρηση, η οποία συνοδεύεται από μαζικές ποινικές διώξεις αγωνιζόμενων κατοίκων.

Στόχος της η εξάλειψη της σθεναρής αντίστασης των κατοίκων και των αλληλέγγυων και η παράδοση ενός ασφαλούς πεδίου -χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις- στην εταιρία, για τη συνέχιση των λεηλατικών της εργασιών.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

ΠΟΡΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, 12 μ.μ.

Συντονιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

επιτροπη αλληλεγγυης στη χαλκιδικη

η επιτροπη αλληλεγγυης στη χαλκιδικη καλει σε πορεια που διοργανωνει η συντονιστικη συνελευση για τον αγωνα εναντια στα μεταλεια χρυσου

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ - ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΗ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 6:30 Μ.Μ.

ΠΟΡΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΗ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, 12 Μ.Μ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

http://squathost.com/strefis/

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Η κατάληψη ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

καλεί στη συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνει το συντονιστικό αλληλεγγύης στον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική, το Σάββατο 13-4 12μ στο Μοναστηράκι. Ο αγώνας των κατοίκων βρίσκεται στο ποιο κρίσιμο σημείο αφού η καταστολή και τα προαναγγελθέντα κατηγορητήρια είναι στην ημερήσια διάταξη.

Το κράτος υπηρετώντας τα συμφέροντα της πολυεθνικής Eldorado gold έχει επιστρατεύσει μεγάλες μονάδες του κατασταλτικού μηχανισμού δημιουργώντας κατάσταση πολιορκίας για τα χωριά της περιοχής. Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής είναι αγώνας ενάντια στη λεηλασία της φύσης που έχει θεσμοθετηθεί με το λησταρχικό νόμο FUST TRUCK που μόνο στόχο έχει την νομιμοποίηση της λεηλασίας των φυσικών πόρων από την κερδοφορία και το κεφάλαιο. Είναι ο ίδιος αγώνας που κάνουν οι κάτοικοι της Αττικής για το Θριάσιο για τα σκουπίδια στη Φυλή στη Κερατέα στο Γραμματικό. Είναι ένας αγώνας για τη ζωή και το μέλλον της κοινωνίας

Η αλληλεγγύη που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει είναι η απάντηση στις μεθοδεύσεις κράτους και αφεντικών.

Η ποινικοποίηση των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής δεν θα περάσει

Οι κάτοικοι στον αγώνα ενάντια στα μεταλεία χρυσού δεν είναι μόνοι.

επικοινωνία : http://www.votanikoskipos.blogspot.gr

πηγή : email που λάβαμε στις 9 Απρίλιος 20h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Το Σάββατο 13/4 στις 12:00 το μεσημέρι στο Μοναστηράκι καλείται πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στη λειτουργεία μεταλλείων χρυσού στην περιοχή τους.

Τελευταίο επεισόδιο, στην προσπάθεια του κράτους να επιβάλει τα συμφέροντα του ομίλου Μπόμπολα και της Eldorado Gold, είναι η εισβολή των ΕΚΑΜ σε σπίτια κατοίκων στην Ιερισσό και οι συλλήψεις 2 εξ αυτών σήμερα τα ξημερώματα.

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι το κράτος αντιμετωπίζει ως "εσωτερικό εχθρό" κάθε αντιστεκόμενη κοινότητα αγώνα. Δηλώνουμε την αλληλεγύη μας στους αγωνιζόμενους κατοίκους.

πηγή : http://katadimadim.blogspot.com/2013/04/134-1...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Αλληλεγγύη στους κατοίκους της Χαλκιδικής - Ολοι το Σάββατο στην πορεία

«Aλήτες είναι τα ΜΑΤ κι οι ασφαλίτες» φωνάζουν εκατοντάδες κάτοικοι της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής, που συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Πολύγυρου. Ανάμεσά τους και άνθρωποι με άσπρα μαλλιά. Εκαναν δικό τους ένα σύνθημα που χρόνια τώρα ακούγεται κυρίως σε νεολαιίστικες συγκεντρώσεις και που ο πολιτικός κομφορμισμός δε θεωρεί «πολιτικά ορθό». Ομως, στον αγώνα ζωής που δίνουν οι κάτοικοι της Ιερισσού, της Μεγάλης Παναγιάς και των άλλων χωριών, αυτού του είδους η «πολιτική ορθότητα» έχει παραμεριστεί εδώ και καιρό. Την παραμέρισε η σφοδρότητα της σύγκρουσης με τους χρυσοθήρες-καταστροφείς, που έχουν μαζί τους ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό.

Αυτή τη φορά η κυβέρνηση των δωσιλόγων ξεπέρασε κάθε όριο. Στις τρεις τα χαράματα, πάνοπλες ορδές των ΕΚΑΜ (παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, λέει η ανακοίνωση της μπατσαρίας), έσπασαν τις πόρτες και εισέβαλαν στα σπίτια δυο κατοίκων της Ιερισσού, για τους οποίους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Τους άρπαξαν μπροστά στα μάτια των παιδιών τους που έκλαιγαν σοκαρισμένα, τους πέταξαν στ' αυτοκίνητά τους και τους μετέφεραν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση των μπάτσων είναι προκλητική, όπως γίνεται πάντοτε σ' αυτές τις περιπτώσεις: «Η εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μαζί με ειδικές αστυνομικές δυνάμεις (ΕΚΑΜ) και δικαστικούς λειτουργούς που προΐσταντο στην επιχείρηση, μετέβησαν τις 03.00 περίπου ώρα στις οικίες των δύο ημεδαπών. Οι ημεδαποί αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών να επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους. Κατόπιν τούτου οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να εισέλθουν με βίαιο τρόπο στις οικίες και να συλλάβουν τους δύο ημεδαπούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται σε όλη τη διαδικασία εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».

Οι οικογένειες των δύο απαχθέντων δήλωσαν πως οι μπάτσοι δεν χτύπησαν ούτε το κουδούνι, αλλά παραβίασαν τις πόρτες και μπουκάρισαν μέσα. Αυτή είναι η αλήθεια, όχι μόνο γιατί το λένε οι οικογένειες, αλλά γιατί προκύπτει με βάση την κοινή λογική. Γιατί πήγαν για συλλήψεις στις 3 τα χαράματα; Για να αιφνιδιάσουν τους ανθρώπους και να μην υπάρξει αντίδραση από τους συγχωριανούς τους. Αν χτυπούσαν πόρτες και έμπαιναν σε διαπραγματεύσεις (βγες, δε βγαίνω, δείξτε μου το ένταλμα, να επικοινωνήσω με το δικηγόρο μου κ.λπ.), ένα τηλεφώνημα θα ήταν αρκετό για να ξεσηκώσει όλο το χωριό. Γι' αυτό πήραν μαζί τους τα ΕΚΑΜ, τα ειδικευμένα σε τέτοιου είδους γκανγκστερικές επιχειρήσεις. Εσπασαν τη μία πόρτα, διέρρηξαν την άλλη και άρπαξαν τους ανθρώπους από τα κρεβάτια τους μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Οπως ακριβώς συνέβαινε κατά τη ναζιφασιστική κατοχή. Οπως συνέβαινε κατά την περίοδο της χούντας.

Είχαν και έναν επιπλέον λόγο για να οργανώσουν με τέτοιο τρόπο την επιχείρηση και να μην περιμένουν να εκτελέσουν τα εντάλματα με στοιχειωδώς νόμιμο τρόπο. Ηθελαν να σπείρουν τον τρόμο στο χωριό. Ενήργησαν παραδειγματικά. Αυτό δείχνει και το κατηγορητήριο που συνέταξαν σε βάρος των δύο συλληφθέντων, όπως το παραθέτει η μπατσική ανακοίνωση: «Τα εντάλματα σύλληψης αφορούν κυρίως αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση , απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό και έκρηξη από τα οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο, παραβίαση σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, ληστεία από άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, κ.λπ.».

Αστόχησαν και πάλι, όμως. Οταν το χωριό έμαθε τι συνέβη, ξεσηκώθηκε. Χτύπησαν οι καμπάνες, ο κόσμος μαζεύτηκε, εξαγριωμένος μπούκαρε στο αστυνομικό τμήμα (το οποίο οι μπάτσοι είχαν φροντίσει να εγκαταλείψουν), έβγαλε έξω ό,τι βρήκε και το έκαψε, για να μεταβεί στη συνέχεια στον Πολύγυρο, εν αναμονή της μεταγωγής των συλληφθέντων από τη Θεσσαλονίκη.

Ο αγώνας των Χαλκιδικιωτών ενάντια στους χρυσοθήρες-καταστροφείς μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση του. Η κυβέρνηση επιχειρεί να τους νικήσει με τη φωτιά και το σίδερο. Τώρα πρέπει να «μιλήσει» η αλληλεγγύη. Πιο δυνατά από πριν. Το Σάββατο 13 Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι, υπάρχει προγραμματισμένη πορεία αλληλεγγύης από το Μοναστηράκι. Μετά τις ναζιστικού τύπου σημερινές συλλήψεις η πορεία γίνεται πιο επίκαιρη και η συμμετοχή σ' αυτή υποχρέωση.

πηγή : http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/19017.Αλ...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Το κράτος φόρεσε κουκούλα

Τώρα καταλάβαμε τι εννοούσε ο Σαμαράς όταν με ύφος λαϊκού μάγκα έλεγε ότι θα βγάλει τις κουκούλες. Εννοούσε, όπως και έγινε, ότι θα βάλει το σερίφη Δένδια να τις φορέσει στους μηχανισμούς και στα όργανα του κράτους. Οι κουκούλες τους, έχουν τη δική τους κόλαση και τη δική τους αιματοβαμμένη ιστορία. Είναι οι κουκούλες που έχουν παραδοθεί ανέκκλητα στο ανάθεμα και την καταισχύνη. Είναι οι κουκούλες του δήμιου, του δοσίλογου της κατοχής και του σημερινού μπάτσου.

Όμως οι κουκούλες τους δεν μπορούν να κρύψουν το πρόσωπο της τρόικας εσωτερικού, το πρόσωπο της ELDORADO, τα πρόσωπα των δικαστών και το πρόσωπο του υπόδικου Πάχτα.

Είναι το πρόσωπο που χωρίς καν διαγωνισμό παρέδωσε έναντι 1.000.000 ΕΥΡΩ, 317.000 στρέμματα δάσους στη βόρεια Χαλκιδική και μεταλλεία αξίας 2,5 δις Ευρώ αποτιμημένα στο χρηματιστήριο του Τορόντο και αξία μεταλλευμάτων 15,5 δις Ευρώ, με κέρδος για το ελληνικό δημόσιο μηδέν.

Τα μεταλλεία αυτά θα μετατρέψουν τη γη σε απόρριμμα, τη θάλασσα, τα ποτάμια και τις λίμνες σε τοξικά νερά από κυάνιο, αρσενικό, θειικό οξύ, μαγνήσιο χιλιάδες φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Η πανίδα και η χλωρίδα θα εξαφανιστεί μετατρέποντας τη Χαλκιδική σε κρανίου τόπο. Κράτος και κεφάλαιο χέρι-χέρι μπροστά στη γενικευμένη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και με το πρόσχημα της ανάπτυξης, ιδιωτικοποιούν κοινά αγαθά, καταληστεύουν κοινούς πόρους, διεξάγουν περιβαλλοντολογικά εγκλήματα προκειμένου να εξάγουν χρυσό, ένα εμπόρευμα με ελάχιστη χρηστική αξία για τις κοινωνίες.

Έτσι στο πλαίσιο αυτό, για να δικαιολογήσει την τρομοκρατική επιχείρηση της βίαιης εισβολής των σε σπίτια, το σπάσιμο των θυρών, την τρομοκράτηση των νηπίων και τις απαγωγές πολιτών από τα ΕΚΑΜ, είπε με περίσσιο θράσος ότι η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε με αυτόν τον τρόπο μέσα στην άγρια νύχτα για να αποφευχθεί το αιματοκύλισμα.

Τι μεγαλύτερη ομολογία εγκληματικής ενοχής, ακόμα και στ' αυτιά του πλέον ανυποψίαστου πολίτη; Γιατί το δίκαιο κρίνεται από το δίκιο των κοινωνιών και από την κοινωνική αντίδραση.

Η κοινωνία της Χαλκιδικής μπροστά στη δικτατορία του χρήματος και του κράτους έδειξε, δείχνει και θα δείχνει αντανακλαστικά αγωνιστικά,αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς.

Με όπλα την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συλλογική συνείδηση θα υπερασπιστεί το χώρο της και το δίκιο της. Ο αγώνας είναι για ζωή και ελευθερία.

Σ' αυτούς που επιχειρούν με τη βία και την καταστολή να μας λυγίσουν, απαντάμε ότι η ζωή και η ελευθερία κυοφορούνται στις ιδέες μας και πραγματώνονται στους αγώνες μας γι αυτό δεν ποινικοποιούνται και δεν καταστέλλονται.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/4 12.00 ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=43952


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ποιος είπε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει συνέχεια του κράτους; Με την αλά χούντα έφοδο της στην Ιερισσό, η αστυνομία απέδειξε ότι μπορεί όλα να αλλάζουν, εντούτοις οι κατασταλτικοί μηχανισμοί διατηρούν τη... θεσμική μνήμη τους. Στην Ελλάδα του Μνημονίου η αστυνομία συλλαμβάνει τα χαράματα ανθρώπους μπροστά στα παιδιά τους, αφού πρώτα έχει σπάσει τις πόρτες των σπιτιών τους. Στην Ελλάδα του Μνημονίου ο δίκαιος αγώνας των κατοίκων της Ιερισσού για τη ζωή και την αξιοπρέπεια τους αντιμετωπίζεται με ωμή κρατική τρομοκρατία. Στην Ελλάδα του Μνημονίου όλα μοιάζουν να γυρνάνε πολλές δεκαετίες πίσω, στην εποχή της μεγάλης φτώχειας και τη ψευδεπίγραφης δημοκρατίας. Στην Ελλάδα του Μνημονίου όμως, αγώνες όπως αυτός των κατοίκων της Χαλκιδικής, δείχνουν ότι η ελπίδα παραμένει ζωντανή, ότι αυτή η κοινωνία ζει, αγωνίζεται και θα νικήσει!

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων
Όλες και όλοι στην πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα της Χαλκιδικής (Σάββατο 13/4, 12:00 Μοναστηράκι)

Αθήνα 10/4/13

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα