Κυριακή 7 Απριλίου 2013 στις 18.30

Συνέλευση για τη στάση πληρωμών

CACHE_620X620_1_1023927

Μια νέα προσπάθειας ξεκινάει στο Ηράκλειο, σε συντονισμό και με άλλες πόλεις της Ελλάδας, που σαν στόχο έχει μια προειδοποιητική, λαϊκή στάση πληρωμών τον Απρίλη και προοπτική βέβαια να συνεχίσει. Την Δευτέρα έγινε πρώτη προσπάθεια για την οργάνωση της κίνησης, βάζοντας σαν πρώτο στόχο μια μαζική συνέλευση την Κυριακή στην Πλ. Ελευθερίας. Απαρτίζεται από σωματεία, συνελεύσεις γειτονιών, συλλογικότητες, πολίτες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

«Τα χαράτσια και οι φόροι που επιβάλλονται από την κυβέρνηση και την τρόικα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, σε συνδυασμό με την ανεργία, την περικοπή μισθών και συντάξεων, τις αυξήσεις στις τιμές των κοινωνικών αγαθών, έχουν οδηγήσει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας όχι μόνο να μη μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, αλλά να μην έχουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωση. Επιπλέον καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, διαλύονται παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πολιτισμός και όλα αυτά υπό την απειλή της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας.

Αυτή η κατάσταση χρειάζεται να πάρει τέλος, πριν οδηγηθούμε σε ολοκληρωτική πείνα και εξαθλίωση. Τέρμα πια η θλίψη, η μοιρολατρία, η παθητική στάση απέναντι στην πολιτική που καταστρέφει τις ζωές μας και το μέλλον. Ήρθε η ώρα να διώξουμε αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ, κυβερνήσεις, τρόικα και όλους όσους μας εκμεταλλεύονται.

Τον Απρίλη κάνουμε λαϊκή στάση πληρωμών!

Είμαστε πολλοί, έχουμε δύναμη! Εμείς δουλεύουμε, εμείς παράγουμε, από εμάς κλέβουν και ζουν.

Δε φοβόμαστε με την παραπληροφόρηση και δεν υποκύπτουμε στις απειλές κυβέρνησης και ΜΜΕ για ποινικές διώξεις. Ήδη αντιμετωπίσαμε τον εκβιασμό για διακοπή του ρεύματος για μη πληρωμή χαρατσιού και τους αναγκάσαμε να τον ακυρώσουν. Τα δικαιώματά μας δε χωράνε σε ρυθμίσεις, δόσεις, επιμηκύνσεις.

Με αγώνα και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε. Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο απέναντι στην εφορία, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ. Δεν επιτρέπουμε καμία κατάσχεση σπιτιού. Δεν αφήνουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Δεν αναγνωρίζουμε τις δεσμεύσεις και τα χρέη τους στους τοκογλύφους.

Διακηρύσσουμε

Δε χρωστάμε σε κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ.

Δεν πουλάμε δημόσια γη, επιχειρήσεις, υποδομές και περιουσία.

Δεν πληρώνουμε άδικους φόρους, χαράτσια, το χρέος τους.

Όλοι την Κυριακή 7 Απριλίου στις 18:30 στην πλ. Ελευθερίας να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική Τρόικας-Μνημονίων

Να συντονίσουμε προειδοποιητική λαϊκή στάση πληρωμών.

Δε θα αφήσουμε κυβέρνηση, κεφάλαιο, Ε.Ε., ΔΝΤ να μας οδηγήσουν στην καταστροφή!

Με αγώνες διαρκείας, με παλλαϊκό ξεσηκωμό στη δουλειά, στη γειτονιά, στις σχολές, μπορούμε να νικήσουμε!

Την προσπάθεια στηρίζουν συλλογικότητες, επιτροπές, συνελεύσεις, σωματεία από το Ηράκλειο και την υπόλοιπη Ελλάδα".

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1023923

πηγή : http://denplirono.wordpress.com/2013/04/03/%c...