Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 στις 20.00

2 καλέσματα : 1 2

(Ακύρωση) Bιβλιοπαρουσίαση: Provos & Merry Pranksters

Ακυρώνεται η παρουσίαση του βιβλίου «Provos & Merry Pranksters» που ήταν να γίνει στο ευτοπικό εργαστήρι την Παρασκευή 12/4.


Βιβλιοπαρουσίαση:

Provos & Merry Pranksters

τα πρωτοποριακά κινήματα της δεκαετίας του '60

του Γιάννη Μπαζού από τις εκδόσεις ΣΟΦΙΤΑ

Παρασκευή 12/4

στο Ευτοπικό Εργαστήρι

Λεωνίδου 62 και Θερμοπυλών

Κεραμεικός

Ο συγγραφέας του βιβλίου θα μιλήσει για τα δύο αυτά κινήματα του '60 -τους Provos και τους Merry Pranksters- για τα οποία υπάρχει μικρή ή και ανύπαρκτη βιβλιογραφία στα ελληνικά.

Oι PROVOS έδρασαν στην Ολλανδία και έθεσαν τις βάσεις του σύγχρονου μητροπολιτικού ακτιβισμού. Το 1965 έκαναν αντικαπνιστική εκστρατεία, και προβοκάροντας πρότειναν ως αντίβαρο τη νομιμοποίηση της χρήσης της κάνναβης. Έπειτα εμπνεύστηκαν τα λευκά ποδήλατα που θα ήταν στη διάθεση του κοινού δωρεάν, ώστε να σταματήσει η κίνηση των αυτοκινήτων στο κέντρο του Άμστερνταμ. Ιδέα που πλέον έχουν υιοθετήσει πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Πρότειναν καταλήψεις σπιτιών προκειμένου να δοθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα.

Την ίδια εποχή στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι MERRY PRANKSTERS, πρόδρομοι του χιπισμού, βίωσαν τη σύγχρονη κοινοβιακή ζωή, επινόησαν το MAGIC BUS και πειραματίστηκαν με ψυχεδελικές εμπειρίες. Δημιούργησαν χειροποίητα διαδραστικά μηχανήματα εικόνας και ήχου, καθώς και το περίφημο blue box για δωρεάν τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, ανοίγοντας δρόμο στα συστήματα πολλαπλών συχνοτήτων και φτάνοντας στις παρυφές του κυβερνοχώρου.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...