Σάββατο 13 Απριλίου 2013 στις 13.00

Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Τούμπα

Διοργάνωση: Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. ΤΟΥΜΠΑΣ

αντιφασιστική συγκέντρωση Σάββατο 13 Απρίλη, 13:00 στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας


Εν μέσω αποκαλύψεων από τη βρετανική εφημερίδα Guardian για εφοπλιστικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από τη Χρυσή
Αυγή και έχουν αναλάβει τη χρηματοδότησή της, είχαμε την προηγούμενη βδομάδα την εμφάνιση των νεοναζί στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς μας. Για τα καλά παιδιά του Θέμου Αναστασιάδη, του Τράγκα και του Αλαφούζου δεν υπάρχει χώρος στις γειτονιές που χτίστηκαν από τους πρόσφυγες.
Οι δήθεν αντισυστημικοί της Χρυσής Αυγής δεν είχαν κανένα πρόβλημα να στηρίξουν τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και τις απαιτήσεις των τραπεζιτών, να στραφούν ενάντια στους απεργούς στα ΜΜΜ που πάλευαν για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να ψηφίσουνν υπέρ του ξεπουλήματος της Αγροτικής Τράπεζας και να υπερασπιστούν μαζί με την Τρόικα εσωτερικού τα λαμόγια της λίστας Λαγκάρντ.
Οι δήθεν υπερπατριώτες δεν είχαν πρόβλημα να υπερψηφίσουν το ξεπούλημα νησιών σε μεγιστάνες και να σταθούν στο πλευρό του Μπόμπολα και της καναδικής Ελντοράντο ενάντια στην τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής που αντιστέκεται στην καταστροφή του τόπου της. Την ίδια στιγμή στρέφονται ενάντια στα πιο αδύναμα κομμάτια της κοινωνίας, στο όνομα της καθαρότητας του έθνους προσπαθώντας να πείσουν πως αυτό που φταίει για τη χειροτέρευση των ζωών μας δεν είναι τα μέτρα της Τρόικας, των τραπεζιτών και των κυβερνήσεων τους αλλά οι μετανάστες, όσοι απεργούν ή όσοι βγαίνουν στο δρόμο για να διεκδικήσουν. Οι αγώνες μας ενάντια στα μνημόνια της φτώχειας και της ανεργίας δεν μπορεί παρά να συνοδεύονται και από την πάλη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες.Οι προσπάθειες των απογόνων των γερμανοτσολιάδων να κυριαρχήσουν στους δρόμους σπέρνοντας το φόβο, συνάντησαν δυναμική αντίσταση όπου κι αν πήγαν να εμφανιστούν. Στην πόλη της Ξάνθης το προηγούμενο Σάββατο διαδήλωσαν χιλιάδες ενάντια στις άνανδρες επιθέσεις των νεοναζί σε μέλη της μειονότητας. Στην Θάσο δεν τους επέτρεψαν να εμφανιστούν. Στα Χανιά ο υποψήφιος βουλευτής τους, που δημοσίευε περιχαρής φωτογραφίες από τα κρεματόρια του Άουσβιτς συνάντησε τα ψάρια της θάλασσας. Το ίδιο χρειάζεται να κάνουμε παντού, να απομονώσουμε τους μαφιόζους τραμπούκους του Μιχαλολιάκου και να τους στείλουμε πίσω στους υπονόμους της ιστορίας. Το πόσο κοντά στο κόσμο και τις ανάγκες του είναι φάνηκε εξάλλου από την τελευταία φορά που προσπάθησαν να εμφανιστούν στη λαϊκή της γειτονιάς, φυλασσόμενοι από πλήθος μπάτσων. Οι τσαμπουκάδες κουραδόμαγκες στο φως της μέρας δεν τολμάνε ούτε μέχρι τη λαϊκή να πάνε χωρίς να φοβούνται πως θα τους πάρουνε με τις ντομάτες. Δεν θα τους αφήσουμε να εμφανιστούν στη γειτονιά μας! Η Τούμπα έχει ιστορία προσφυγιάς, αντίστασης και αλληλεγγύης, όχι ρουφιανιάς και μίσους. Κάθε προσπάθεια να επιτεθούν στις ελευθερίες και τα δικαιώματά έστω και ενός θα απαντηθεί μαζικά από όλους μας.

Οι φασίστες είναι εχθροί όλων μας!
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

http://www.antiracismfascism.org/

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...