Τρίτη 16 Απριλίου 2013 στις 15.00

Συλλογική Κουζίνα Ανέργων

___________________________a3-OvLmL3.jpg

Η Κουζίνα Ανέργων αποτελεί συλλογικό εγχείρημα αλληλεγγύης, ζύμωσης, συντροφικότητας και απόδειξη ότι η εργασία μας αξίζει περισσότερο χωρίς αφεντικά. Δεν λειτουργεί και δεν θέλουμε να λειτουργεί με όρους συσσιτίου ή παροχής υπηρεσιών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αρνούμαστε το φαγητό σε άστεγους ή άπορους, αλλά ως ανοιχτή συλλογικότητα με τα μέλη της να συμμετέχουν και να αλληλεπιδρούν ισότιμα.

Από την πρώτη μέρα της συλλογικής κουζίνας υπάρχει ένα κουτί ελεύθερης συνεισφοράς, τα έσοδα από το οποίο χρησιμοποιούνται για τις υλικές ανάγκες (τρόφιμα, έξοδα χώρου που μας φιλοξενεί) αλλά και για προπαγανδιστικό υλικό (κείμενα, αφίσες κτλ). Όσα χρήματα μένουν στο ταμείο συζητάμε και αποφασίζουμε πότε και με ποιόν τρόπο θα διατεθούν για κινηματικούς σκοπούς.

Ο αντι-ιεραρχικός τρόπος λειτουργίας της Κουζίνας και η αντίθεση με οποιαδήποτε λογική ανάθεσης ή αντιπροσώπευσης είναι δεδομένα. Αποτελούν και το εχέγγυο ώστε σε μια καθημερινότητα τόσο πολυδιασπασμένη και εξουθενωτική να μπορούμε να διατηρούμε την αξιοπρέπειά μας.

Κάθε Τρίτη, στο Αυτόνομο Στέκι (Ζωοδόχου Πηγής 95-97 και Ισαύρων), μαγειρεύουμε στις 15:00, τρώμε στις 17:00.

επικοινωνία : kouzina.anergon@yahoo.com

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...