Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 στις 17.00

Κουζίνα αλληλεγγύης

Τετάρτη 17 Απρίλη: από τα Εξάρχεια ίσαμε το Πέραμα

Στις εργατικές γειτονιές του Περάματος πολλές κατσαρόλες άδειασαν, πολλές κουζίνες έπαψαν να σκορπίζουν τις μυρωδιές του καθημερινού φαγητού στο δρόμο. Η πείνα έχει βγει παγανιά και ανοίγει το δρόμο στους φασίστες και στους κατ' επάγγελμα «φιλάνθρωπους» για να πουλήσουν την ελεημοσύνη τους, να αποπροσανατολίσουν συνειδήσεις, να αποκρύψουν εν τέλει το πραγματικό τους πρόσωπο: είναι μια παρέα μ' αυτούς που επέβαλαν τη φτώχεια, που πλουτίζουν απ' την κρίση, που βυθίζουν τις ζωές μας μέσα στη βαρβαρότητα.

Στις δικές μας γειτονιές οι δομές αλληλεγγύης -με τις δυνάμεις και τις δεξιότητές μας -προσπαθούμε καθημερινά να δίνουμε πρακτικές απαντήσεις στον εκβιασμό της πείνας. Κι όταν χρειάζεται, το υστέρημά μας θέλουμε να φτάνει σαν το δώρο των φτωχών σε άλλους φτωχούς στις εσχατιές της πόλης.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων, η Συλλογική Κουζίνα της Τετάρτης και το μουσικό καφενείο του Αυτόνομου Στεκιού ετοιμάζουμε την Τετάρτη 17 Απρίλη μια μέρα έμπρακτης αλληλεγγύης στους κατοίκους του Περάματος: τα έσοδα τόσο της Κουζίνας όσο και του μουσικού καφενείου στο Αυτόνομο Στέκι (βραδιά με μουσική σουίνγκ) θα χρησιμοποιηθούν για να αγοραστούν τρόφιμα, κατά προτεραιότητα από μικροπαραγωγούς και δομές αλληλεγγύης (άλλωστε οι τρόποι και τα μέσα μας δεν έχουν καμία σχέση με τη φιλανθρωπία που λανσάρουν με το αζημίωτο ο ΣΚΑΙ, ο Δήμος ή η Εκκλησία). Αυτά τα τρόφιμα θα φροντίσουμε να φτάσουν στα αδέρφια μας στο Πέραμα.

Σας προσκαλούμε σ' ένα τραπέζι που πολλές φορές ως τώρα το έστρωσε η αλληλεγγύη των από κάτω και το ταξίδεψε εκεί που χτίζει έναν καινούριο κόσμο η αξιοπρέπεια των αγωνιζόμενων ανθρώπων που στέκονται στα πόδια τους.

Αυτή τη φορά ως το Πέραμα…

ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Απρίλιος 19h