Σάββατο 20 Απριλίου 2013 στις 19.00

Συζήτηση: Αντιρατσισμός - νομοθεσία - οργάνωση

elinika

Απέναντι στην άποψη που ήθελε το μετανάστη θύμα, αναδείξαμε τους μετανάστες εργάτες και τις μετανάστριες εργάτριες, που έχουν κάποια επιπλέον προβλήματα από τους συνάδελφους τους. Εμείς εξαναγκαζόμαστε να παλεύουμε καθημερινά για τα νομιμοποιητικά έγγραφα και για τα δικαιώματα μας, που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα: την άδεια παραμονής, την ιθαγένεια των παιδιών μας, το άσυλο.

Εμείς έχουμε αποφασίσει πως απέναντι στη σωτηρία των κερδών βάζουμε τη σωτηρία των ανθρώπων και εδώ δε χωράνε διακρίσεις. Όλοι και όλες που ζούμε και δουλεύουμε εδώ, είμαστε ο λαός αυτού του τόπου, οι δημιουργοί του και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα.

Ας γκρεμίσουμε τα ψεύτικα τείχη που μας επιβάλουν οι δυνάστες μας, για να μας χωρίζουν και να μην μας επιτρέπουν να επικοινωνήσουμε και να συνεργαστούμε ως ίσοι και ως άνθρωποι. Αυτοί οι άνθρωποι που καλλιεργούν το ρατσισμό και την τρομοκρατία σε όσους οι ίδιοι θεωρούν αδύναμους, είναι οι ίδιοι που εκμεταλλεύονται τον κόπο αυτών που καταδιώκουν. Στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο κρατικός μηχανισμός, που μέρος του είναι και οι φασίστες, αφενός τρομοκρατούν τους μετανάστες και τους αδύναμους, και αφ' ετέρου, με νομικίστικα κόλπα δεν τους επιτρέπουν να οργανωθούν. Γιατί φοβούνται την οργάνωση, φοβούνται το να έρθουν οι καταπιεσμένοι κοντά. Και εμείς αυτό ζητάμε. Να βρεθούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε από κοινού τους φασίστες και την καταστολή. Να μπορέσουμε να οργανωθούμε και να αμυνθούμε απέναντι σε τέτοιες απειλές.

Ας βρεθούμε, λοιπόν, ως άνθρωποι και ως ίσοι, αφήνοντας εκτός το χρώμα, τη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία, την καταγωγή και ότι άλλο εμποδίζει την επικοινωνία μας.

Με σκοπό να συνεργαστούμε για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που μοιραζόμαστε ζώντας σε αυτό τον κόσμο ζούμε μαζί, βρισκόμαστε μαζί, δουλεύουμε στις ίδιες δουλειές, βρισκόμαστε στην ίδια μοίρα. Είμαστε από κοινού εργαζόμενοι ή άνεργοι, δηλαδή θύματα εκμετάλλευσης από τους εργοδότες, τους πλούσιους και το κράτος, πληρώνοντας ακριβά το ψωμί που τρώμε, με τον ιδρώτα του κορμιού μας.

Γνωρίζουμε πως μαζί με το πρόβλημα της επιβίωσης υπάρχει και το θέμα της νόμιμης παραμονής στη χώρα και την διαδικασία για τα ανάλογα έγγραφα. Πάνω σε αυτό το ζήτημα, η παρούσα κυβέρνηση έχει δηλώσει ξεκάθαρα την αντιμετώπισή της, σκληρύνοντας την στάση της και πολλά παιδιά που έχουν γεννηθεί σε αυτό τον τόπο, χάνουν τώρα το δικαίωμα της ελληνικής ιθαγένειας.

αν ψεύδονται όλοι κι όλα/ εκτός από τα χέρια σας

είναι για να 'ναι υπάκουα στον πηλό τα χέρια σας

να 'ναι τυφλά σαν τα σκοτάδια/να 'ναι κουτά σαν τα μαντρόσκυλα

για να μην εξεγείρονται τα χέρια σας/για να μην πάρει τέλος τούτη η αδικία

Ναζιμ Χικμετ (απόσπασμα από το ποίημα «Για τα χέρια σας και το ψέμα»)

Πρωτοβουλία αναρχικών

Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

Αντιρατσιστική ομάδα φοιτητών Ρεθύνου

alvanika1

aravika1

aglika

πηγή : http://fmkritis.wordpress.com/2013/04/18/%ce%...