Τρίτη 23 Απριλίου 2013 στις 19.00

Προβολή ντοκιμαντέρ: 29 μέρες - συζήτηση: Αραβική Άνοιξη και Εξεγέρσεις

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ''29 ΜΕΡΕΣ''

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 56 min

Σενάριο, Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος

Ονομάστηκε «Επανάσταση της Αξιοπρέπειας». Η σπίθα που άναψε η αυτοπυρπόληση ενός 26χρονου σε μια επαρχιακή πόλη της Τυνησίας εξαπλώθηκε σαν φωτιά σε ολόκληρη τη χώρα. Η κραυγή των Τυνήσιων, που ζητούσαν ελευθερία και διεκδικούσαν το δικαίωμά τους στην εργασία, δόνησε ολόκληρο τον κόσμο. Ο κάποτε πανίσχυρος δικτάτορας Μπεν Αλί τράπηκε σε φυγή, το απολυταρχικό και διεφθαρμένο καθεστώς του απογυμνώθηκε.

Το «29 Μέρες» επιστρέφει στην αρχή, στις ρίζες της «αραβικής άνοιξης». Μέσα από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των πρωταγωνιστών και παρουσιάζοντας το πλούσιο αρχείο που οι ίδιοι διέσωσαν από την περίοδο της εξέγερσης, καταγράφει το χρονικό των 29 ημερών που άλλαξαν το ρου της ιστορίας.

Στη συζήτηση με θέμα ''Αραβική Άνοιξη και Εξεγέρσεις'' θα συμμετέχουν και μετανάστες από αραβικές χώρες.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι ένα πρόγραμμα του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

Η προαγωγή της αυτοβοήθειας για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες και γενικότερα των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Η Ομάδα δράσεων ''Εκτός'' (πρώην χρήστες,φοιτητές,εργαζόμενοι και φίλοι του προγράμματος) του Π.Π.Α. σε μια απόπειρα συνάντησης και αλληλεπίδρασης με ανθρώπους και φορείς

της πόλης ,συνεχίζει τον κύκλο προβολών ντοκιμαντέρ στο Κοινωνικό Κέντρο- Στέκι Μεταναστών , ως αφορμή για συζήτηση ,προβληματισμό με

απώτερο στόχο το σχεδιασμό και την

υλοποίηση δράσεων σε ζητήματα που μας αφορούν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

Μητροπόλεως 10 τηλ. 2310-500477-8

επικοινωνία : www.exselfhelp@auth.gr

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Απρίλιος 18h