Παρασκευή 10 Μαίου 2013 στις 20.00

Προβολή ντοκιμαντέρ και παρουσίαση της Κιβωτού της Γάζας

Χτίζοντας την ελπίδα ενάντια στον παράνομο αποκλεισμό της Γάζας

Προβολή Ντοκιμαντέρ στη μνήμη του Βιτόριο Αριγκόνι & Παρουσίαση της Κιβωτού της Γάζας."Δεν πιστεύω στον πόλεμο. Δεν θέλω να θαφτώ κάτω από καμιά σημαία. Θέλω να με θυμούνται για τα όνειρά μου. Όταν πεθάνω μια μέρα, ίσως σε εκατό χρόνια, θα ήθελα στην ταφόπλακα μου να γράφει τη ρήση του Νέλσον Μαντέλα: «Ένας νικητής είναι ένας ονειροπόλος που ποτέ δεν το βάζει κάτω»". Βιτόριο Αριγκόνι. Ένας νικητής.

Δύο χρόνια μετά τον άδικο χαμό του,θυμόμαστε και τιμούμε το σύντροφο και φίλο μας Βιτόριο Αριγκόνι,προβάλλοντας το ντοκιμαντέρ του Al Jazeera «Staying Human». (Διάρκεια: 48 λεπτά, υποτιτλισμός: Σύλλογος Ιντιφάντα)

Το ντοκιμαντέρ αυτό, που γυρίστηκε πριν τη δολοφονία του Ιταλού ακτιβιστή,παρουσιάζει τη ζωή του, τη δράση των ακτιβιστών του ISM και την καθημερινή αντίσταση των Παλαιστινίων ενάντια στον παράνομο και απάνθρωπο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Ένα ντοκιμαντέρ για τη διεθνιστική αλληλεγγύη στις μέρες μας.

Με την υπόσχεση ότι θα παραμείνουμε άνθρωποι,συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στον παράνομο ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας. Αυτόν τον αποκλεισμό θα προσπαθήσει να σπάσει από τη Γάζα προς τα έξω η Κιβωτός της Γάζας,μεταφέροντας παλαιστινιακά προϊόντα στον υπόλοιπο κόσμο.

Μετά το ντοκιμαντέρ για τον Βιτόριο Αριγκόνι θα προβληθεί ένα σύντομο βίντεο για την Κιβωτό της Γάζας και θα γίνει ενημέρωση από την Άντζελα Ιωαννίδου,μέλος της Γραμματείας της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα».

ΤΡΙΚΑΛΑ:Πέμπτη 9 Μαΐου, 8.00μμ, Σουίτα Art Cafe

ΛΑΡΙΣΑ: Παρασκευή 10 Μαΐου, 8.00μμ, Κοινωνικός Χώρος Para Todas

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διοργάνωση: Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα»-Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Ιντιφάντα

πηγή : http://intifadagr.wordpress.com/2013/05/07/%c...