Πέμπτη 30 Μαίου 2013 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

Συζήτηση: Αυτοοργάνωση, κοινωνικές δομές και πολιτική δράση

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013κλείνει ο κύκλος συζητήσεων της Αναρχικής Αρχειοθήκης, που ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου.

Η τελευταία συζήτηση θα γίνει και πάλι στο Πολυτεχνείο της Αθήνας σε αίθουσα του κτιρίου Γκίνη στις 6.30 το απόγευμα και το θέμα της είναι : Αυτοοργάνωση, Κοινωνικές δομές και Πολιτική δράση.

Το ζητούμενο αυτών των συζητήσεων παραμένει η ανάδειξη και ανάπτυξη του αναρχικού λόγου. Το τέταρτο θέμα, λοιπόν, αυτού του κύκλου συνδέεται με πληθώρα ερωτημάτων που ζητούν απαντήσεις. Καθοριστικό πάντως παραμένει το περιεχόμενο της έννοιας αυτοοργάνωση, η σχέση της με τις κοινωνικές δομές και την πολιτική δράση.

Είναι αναγκαία η οργανωμένη αναρχική υπόσταση; Από πού πηγάζει η αναρχική οργάνωση; Ποια είναι τα χαρακτηριστικότερα συστατικά που αναδεικνύουν την σύσταση και την πραγματικότητα μιας οργανωμένης αναρχικής υπόστασης; Αλλά ποια είναι η σχέση της αυτοοργάνωσης με την αναρχία; Είναι δυνατόν μέσω της αυτοοργάνωσης να προχωρήσουν ολικές απελευθερωτικές κινήσεις; Και αν αυτό ισχύει, με ποιους τρόπους μπορεί να προωθηθεί: Θα πρέπει οι αναρχικοί να είναι υπέρ ή να είναι κατά τέτοιων διαδικασιών; Ποια είναι η σχέση της αυτοοργάνωσης με την άμεση δημοκρατία και ποια είναι τα όρια των οργανωμένων κοινωνικών δομών;

Αυτό σε γενικές γραμμές θα μπορούσε να είναι το περιεχόμενο μιας συζήτησης για την πολυμιλημένη αυτοοργάνωση.


Τις συζητήσεις συνδιοργανώνουν: Συσπείρωση Αναρχικών, Αναρχικός Πυρήνας Χαλκίδας, Σύντροφοι για την Αναρχική Απελευθερωτική Δράση, Αναρχικός Πυρήνας ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ και συντρόφισσες/οι

Ο κύκλος συζητήσεων συνεχίζεται στο Πολυτεχνείο - Κτίριο Γκίνη

την Πέμπτη 16 ΜΑΪΟΥ στις 6:30, με θέμα: «ΑΝΑΡΧΙΑ και ΒΙΑ»

και κλείνει την Πέμπτη 30 ΜΑΪΟΥ στις 6:30, στο Πολυτεχνείο, με θέμα: «Αυτοοργάνωση, κοινωνικές δομές και πολιτική δράση»

Των συζητήσεων θα προηγηθούν προβολές ΒΙΝΤΕΟ

επικοινωνία :anarchy.gr

πηγή : http://anarchypress.wordpress.com/2013/05/08/...