Τρίτη 14 Μαίου 2013 στις 19.00

Προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση για το μεταναστευτικό

Διοργάνωση: Ομάδα δράσεων ''Εκτός'' του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας


ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ 2013 (19"00)
‘Into the fire- The Hidden Victims of Austerity in Greece/ Τα Κρυμμένα Θύματα της Λιτότητας στην Ελλάδα'
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 40 min
Σενάριο, Σκηνοθεσία: Guy Smallman,Kate Mara
«Στους καιρούς της άγριας λιτότητας τα πράγματα μοιάζουν άσχημα για τους Έλληνες αλλά είναι ακόμη πιο άσχημα για αυτούς που μόλις έφτασαν στη χώρα», σημειώνουν οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ. Χωρίς στέγη, χαρτιά ή υποστήριξη, οι μετανάστες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν αυξανόμενα, συχνά βίαια, ρατσιστικά κρούσματα από τα ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής και την αστυνομία. Πολλοί είναι παγιδευμένοι στο νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ και τη νομοθεσία άλλων χωρών που σημαίνει πως επιστρέφουν αναγκαστικά στην Ελλάδα αν καταφέρουν να περάσουν σε άλλη χώρα της ΕΕ και κατόπιν συλληφθούν».
Οι βιντεοακτιβιστές της Reel News γύρισαν αυτό το ντοκιμαντέρ στην Αθήνα τον περασμένο Απρίλη, ξεκινώντας τη δουλειά τους με έναν νεαρό πρόσφυγα από τη Σομαλία. Μέσω αυτού ήρθαν σε επαφή με άλλους μετανάστες και συνέλεξαν πολλές ιστορίες, συχνά σοκαριστικές που δεν έχουν ειπωθεί.
Στη συζήτηση θα συμμετέχουν μετανάστες, μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης καθώς και μέλη της Ομάδας Νομικών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Προσφύγων και Μεταναστών.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι ένα πρόγραμμα του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)
Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:
- Η προαγωγή της αυτοβοήθειας για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες και γενικότερα των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.
Η oμάδα δράσεων ''Εκτός'' (πρώην χρήστες, φοιτητές, εργαζόμενοι και φίλοι του προγράμματος) του Π.Π.Α. σε μια απόπειρα συνάντησης και αλληλεπίδρασης με ανθρώπους και φορείς της πόλης ,συνεχίζει τον κύκλο προβολών ντοκιμαντέρ στο Κοινωνικό Κέντρο- Στέκι Μεταναστών , ως αφορμή για συζήτηση ,προβληματισμό με απώτερο στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων σε ζητήματα που μας αφορούν. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 10, ΤΗΛ ΕΠΙΚ 2310-500477, 500478
www.exselfhelp@auth.gr
selfexhelp@autexh.gr

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...